crypto-inzichten.nl

De regering in Zuid-Korea start met het handhaven van een nieuwe wet. Deze wet verbied gamers om crypto en NFT gaming tokens te kopen via online spellen. Ieder die zich bezighoudt met het handelen in video game gerelateerde tokens wordt gestraft.

Verbod op NFT gaming tokens

In Zuid-Korea is het Constitutionele Hof begonnen met het handhaven van een nieuwe wet. Deze nieuwe wet zorgt ervoor dat gamers in het land geen crypto en NFT gaming tokens meer kunnen kopen. Wanneer ze wel tokens kopen worden ze geblokkeerd. Als de overheid in Zuid-Korea ontdekt dat je handelt in video game gerelateerde tokens dan zul je gestraft worden.

Twee gamers zijn al eerder in beroep gegaan met betrekking tot de nieuwe wetgeving. Zij gaven bij de rechtbank aan dat het Constitutionele Hof mogelijk de wetgeving niet mag aannemen. Volgens de twee anonieme gamers is de nieuwe wetgeving namelijk een schending van de Zuid-Koreaanse grondwet.

De nieuwe wetgeving rondom de gaming industrie wordt ook wel de Game Industry Act genoemd. In de Game Industry Act wordt dus benoemd dat het uitwisselen van digitale valuta’s in games strafbaar is.

NFT gaming Zuid-KoreaAls de twee anonieme gamers gelijk krijgen van de rechtbank dan kunnen er deuren worden geopend voor de ontwikkeling van play-to-earn (P2E) games binnen Zuid-Korea. Momenteel zijn dergelijke games in het land verboden.

Media-outlet News1 liet weten dat het hoger beroep van de twee anonieme gamers is afgewezen. Het Constitutionele Hof heeft de klacht rondom de crypto en NFT gaming wetgeving verworpen. Naar verluid oordeelden de rechters van het hof unaniem tegen het beroep.

Eén van de twee anonieme gamers heeft aan het proces een boete overgehouden. Deze gamer, vanwege juridische redenen persoon A genoemd, is de exploitant van een online NFT gaming item brokerage en handelsonderneming. De activiteiten die hij uitvoert zijn illegaal volgens de Game Industry Act. Daarom heeft persoon A een boete gekregen van maar liefst 33.300 dollar.

De gaming industrie in Zuid-Korea

Bij het hoger beroep van de twee gamers waren geen gaming bedrijven betrokken. Naar verwachting zullen deze bedrijven wel vol spanning hebben afgewacht hoe het beroep zich ontwikkelt. De gaming industrie in Zuid-Korea is namelijk maar liefst 16 miljard dollar waard en zal nog verder uitgebreid kunnen worden als de weg vrij wordt gemaakt voor P2E gaming.

Helaas voor de gaming bedrijven in Zuid-Korea heeft de toezichthouder van de regering ervoor gekozen om de Game Industry Act door te voeren. Daarnaast mogen crypto en NFT gaming tokens geweigerd worden wanneer deze niet over de juiste licenties en titels beschikken. Deze uitgebreide wet- en regelgeving rondom de crypto gaming wereld in Zuid-Korea maakt het lastig om de gaming industrie binnen het land verder te ontwikkelen.

Binnen Zuid-Korea is de Game Industry Act al actief sinds 2006. In de afgelopen jaren is de wet meerdere keren aangepast zodat deze zich mee ontwikkeld met de ontwikkeling van de crypto en gaming industrie. Inmiddels heeft de wet bijvoorbeeld betrekking op ‘virtuele valuta’ in plaats van ‘crypto’. Het uitwisselen van deze virtuele valuta is volgens de wet verboden.

Wanneer je de Game Industry Act in Zuid-Korea overtreedt dan kun je een flinke boete krijgen. Zoals al eerder genoemd is er in het laatste hoge beroep een boete uitgedeeld van 33.300 dollar. Volgens de wetgeving kan de boete oplopen tot 41.600 dollar en vijf jaar gevangenisstraf.

Het hoger beroep dat in dit artikel besproken is vormt niet het eerste beroep tegen de Game Industry Act. Al eerder zijn er twee pogingen gedaan waarin gamers en werknemers binnen de gaming sector probeerden om de constitutionele status van de wet aan te vechten. Echter, net als bij het beroep dat in dit artikel besproken is, zijn ook de eerdere beroepen tegen de Game Industry Act afgewezen door het Constitutionele Hof.

Volgens News1 hebben de rechters van het Constitutionele Hof aangegeven dat de Game Industry Act een belangrijk middel is. De wet ontmoedigt volgens de rechters het gebruik van gameproducten zoals crypto en NFT gaming tokens die de openbare orde verstoren. De creatie van een ‘’sound-gaming-cultuur’’ in Zuid-Korea wordt bevorderd door de Game Industry Act te handhaven.

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signalsHandelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment