crypto-inzichten.nl

Gemakkelijk zelf een NFT maken en verkopen in 6 stappen

by crypto-inzichten.nl

Een NFT maken en verkopen? Logisch dat je dat wilt, want NFT’s zijn al 2021 een cultureel fenomeen, dat voortdurend de krantenkoppen haalt als beroemdheden in de NFT ruimte duiken. Maar nu sommige makers miljoenen verdienen met NFT’s maken en verkopen, is het begrijpelijk dat je het zelf ook wilt proberen om een NFT te maken en te verkopen. In dit artikel lees je meer over hoe je zelf een NFT kunt maken met behulp van twee van de populairste marktplaatsen.

Stap 1: Onderzoek wat een NFT is  

Luister, er is geen oordeel als je hier bent aangekomen zonder veel begrip van wat NFT’s zijn. Misschien heeft een vriend gezegd: “Hé, je moet die foto van je kat als NFT verkopen”. Maar voor je door het proces gaat van een NFT maken en verkopen induikt, is het waarschijnlijk het beste dat je enig idee hebt van wat je doet.

Daarom behandelen we eerst enkele basisprincipes van wat een NFT is en de beslissingen die je misschien moet nemen voor je besluit er een NFT te verkopen.

Een NFT, of niet-fungibele token, zijn digitale tokens die op de blockchain worden opgeslagen. In tegenstelling tot cryptocurrencies, waar elke munt hetzelfde is (er is geen reden om een bepaalde Bitcoin boven een andere te verkiezen), is elke NFT uniek en kan verkocht worden als een manier om eigendom over een soort digitaal bestand te bewijzen.

In bijna alle gevallen worden de bestanden niet echt op de blockchain zelf opgeslagen. In plaats daarvan wordt een link naar het bestand opgeslagen, samen met het token dat fungeert als bewijs van eigendom over datgene waar die link naar verwijst.

Er is ook geen regel die zegt dat er geen twee of meer NFT’s voor hetzelfde bestand kunnen bestaan. Je kunt NFT’s met edities hebben, een beetje zoals ruilkaarten.

Een NFT kan bijvoorbeeld zeldzaam zijn omdat er maar 10 exemplaren van bestaan. Of gewoon omdat er duizenden van dezelfde NFT “gemint” zijn of naar de blockchain geschreven zijn.

Er is ook niets dat iemand ervan weerhoudt het bestand te nemen dat je voor je NFT gebruikt hebt en ermee een eigen NFT maken (hoewel de blockchain invoer zal laten zien dat het van hun account kwam, niet van de jouwe).

Je kunt technisch gezien elk digitaal bestand als NFT verkopen, maar als je de eenvoudige munthulpmiddelen van een marktplaats wilt gebruiken, zul je beperkt zijn tot de formaten die ze ondersteunen.

We komen daar later nog op terug, maar het is de moeite waard om te onthouden dat je eerste NFT waarschijnlijk een of ander beeld-, video- of geluidsfragment moet zijn. Als je nog niet weet wat je als NFT wilt verkopen, kunnen dit soort beperkingen je helpen de mogelijkheden te beperken.

Goed ook om te weten is dat NFT-kunstwerken bijna nooit op de blockchain worden opgeslagen.

Stap 2: Zorg dat je echt een NFT wilt verkopen

Als je alleen maar het vage idee hebt om een NFT te maken omdat schijnbaar iedereen het doet, zijn er een paar overwegingen waar je rekening mee wilt houden.

Een NFT maken is niet gratis. De eerste grote is de transactiekosten. Hoewel de platforms die we vandaag zullen behandelen je gratis NFT’s laten maken, kan de verkoop ervan een andere zaak zijn. Je kunt uiteindelijk veel geld in de zaak steken voordat je een enkele NFT hebt verkocht.

De meeste NFT’s worden verkocht op de Ethereum blockchain en elke transactie op de Ethereum blockchains kost vergoedingen die aan de miners betaald worden.

Deze vergoedingen worden “gas” genoemd, en de hoeveelheid gas die je voor een transactie nodig hebt (en dus hoeveel die transactie kost) kan sterk variëren.

Bijna alles wat je op de blockchain doet, van het minten van een NFT tot het overdragen ervan aan iemand anders tot het bieden om er een te kopen, kost gas. Er zijn enkele manieren om dit te omzeilen voor het minten van NFT’s, daar gaan we later op in.

Het is ook belangrijk te vermelden dat het betalen van gas niet 100 procent garandeert dat je overschrijving doorgaat. Je kunt meer betalen om jezelf een grotere kans te geven, maar het is nooit een zekerheid.

Voor alle duidelijkheid: de meeste transacties zullen waarschijnlijk door gaan. Maar als er toch iets gebeurt en je transactie wordt niet voltooid, krijg je de gaskosten die je betaalde niet terug.

Een NFT maken dat doe je zo

Stap 3: Kies een platform om je NFT op te verkopen

Er zijn tientallen platforms waarop je een NFT verkopen kunt over een grote verscheidenheid aan blockchains. Dus het is bijna onmogelijk om ze allemaal te behandelen, laat staan je te vertellen welke de juiste is voor je project.

In dit artikel behandelen we twee van de populairdere NFT-marktplaatsen. Maar weet dat er alternatieven zijn als geen van deze platforms past bij wat je wilt doen. Denk bijvoorbeeld aan AtomicHub, dat de Wax blockchain gebruikt, of het op Solana gebaseerde Solsea.

Zowel OpenSea als Rarible laten je gratis een NFT maken op Ethereum. Dit kunnen ze doen dankzij wat ze noemen “lazy minting” systemen. Met “lazy minting” kun je een NFT maken en te koop aanbieden zonder dat het werkelijk naar de blockchain geschreven wordt. Zo kun je kosten vermijden.

Wanneer iemand het werkelijk koopt, worden de vergoedingen om je NFT naar de blockchain te schrijven gebundeld met de vergoedingen om het aan de koper over te dragen. Zo voorkom je de situatie dat je $10 tot $30 (of meer!) betaalt om een NFT te minten die uiteindelijk niemand koopt.

Er kunnen addertjes onder het gras zitten. Met OpenSea vereist het te koop aanbieden van je eerste Ethereum NFT dat je je account aanmaakt. Dit kan een dure transactie zijn (tijdens het testen zag ik prijzen in het bereik van $300 tot $400). Het is een eenmalige vergoeding, en nadat je die betaald hebt, kun je een NFT maken zonder iets te hoeven betalen.

Met Rarible hoefde ik tijdens mijn tests dit soort kosten niet te betalen. Pogingen om je NFT uit de verkoop te halen kosten echter een vergoeding (ik zag prijzen rond de $20 tot $30). Zowel Rarible als OpenSea nemen een vergoeding van 2,5 procent van elke verkoop die je doet – als je een NFT verkoopt voor 0,025 ETH, krijg je in werkelijkheid 0,024375 ETH.

Er zijn echter alternatieven voor de Ethereum blockchain. Rarible laat je een NFT verkopen met de Flow blockchain als je je ervoor aanmeldt met de Blocto wallet. OpenSea laat je een NFT verkopen met de Polygon blockchain. Beide opties hebben veel lagere vergoedingen dan die je betaalt voor het gebruik van de Ethereum blockchain, als er al vergoedingen zijn.

Zoals je misschien al geraden hebt, als er geen vangsten of nadelen aan deze low / no-fee blockchains zaten, zou iedereen ze gebruiken. Op het moment van schrijven zal de keuze voor Flow op Rarible je beperken tot enkele editie NFT’s (een van de een), en je zult ze niet met een veiling kunnen verkopen.

Bovendien, als je een niet-Ethereum blockchains gebruikt zoals Flow of Polygon, kunnen mensen geen Ethereum gebruiken om je NFT’s te kopen (tenminste, niet zonder door extra, kostenverhogende stappen te gaan).

Hoewel beide platforms kopers wel geld aan hun wallet laten toevoegen om een aankoop te voltooien, kan het moeten omzetten of ronduit kopen van een andere cryptocurrency om je NFT te bemachtigen sommige verzamelaars afschrikken.

Polygon laat je ook Ethereum gebruiken, dus het is eigenlijk een Polygon’s versie van Ethereum. Je kunt Ethereum rechtstreeks van de hoofd blockchain ervan naar Polygon overbrengen en weer terugzetten, maar als je dat doet worden er gaskosten in rekening gebracht.

Nu vraag je jezelf misschien af of je een NFT-marktplaats site moet gebruikt voor een NFT maken. Technisch gezien hoeft dat niet. Je kunt je eigen smart contract maken, het inzetten op de blockchain van je keuze, en er dan je eigen tokens mee slaan.

Dat is echter in het diepe springen, en waarschijnlijk niet de route die je zult willen gaan, tenzij je erg technisch bent. De meeste mensen zullen een van de hierboven besproken platforms willen gebruiken.

Stap 4: Maak een crypto wallet aan

Een crypto wallet is de toepassing die je gebruikt om je cryptocurrencies op te slaan, en ook eventuele NFT’s die je uiteindelijk slaat of koopt. Als je net begint, is er eigenlijk maar één hoofdzaak waar je je zorgen over moet maken: een wallet gebruiken die compatibel is met de blockchain die je gebruikt.

De wallet van MetaMask is een van de wallets die op grote schaal ondersteund worden door Ethereum-gebaseerde toepassingen zoals OpenSea, Foundation, en anderen, en kan gebruikt worden als Chrome / Firefox extensie of als een iOS / Android app.

Coinbase heeft ook een eigen wallet die je kunt gebruiken als extensie of als app, en die door de meeste platforms wordt ondersteund. Je kunt de wallet van Coinbase overwegen als je van plan bent je breder in crypto te verdiepen, want het heeft ondersteuning voor blockchains die niet op Ethereum gebaseerd zijn, zoals Bitcoin.

De instellingsprocessen van MetaMask en Coinbase Wallet zijn vergelijkbaar. Als je de browser extensie of app geïnstalleerd hebt (MetaMask kun je hier downloaden, Coinbase Wallet hier), klik of tik je op de knop “Create new wallet”.

NFT maken en verkopen

Coinbase vraagt je om een gebruikersnaam, en beide vragen je om een wachtwoord, waarvan je zeker wilt zijn dat het veilig is (bij voorkeur door het te genereren met en op te slaan in een wachtwoordmanager).

Tenslotte geven zowel MetaMask als Coinbase je een zogenaamde “seed phrase”, die bestaat uit 12 willekeurige woorden. Het is erg belangrijk deze niet te verliezen, want daarmee kun je je account herstellen als je, zeg maar, de app verwijdert of je wallet op een nieuw apparaat moet instellen.

Bewaar je seedphrase zo veilig mogelijk – zowel tegen nieuwsgierige blikken als tegen de mogelijkheid van verlies. Plaats het niet, zelfs niet een vage versie ervan, op het internet (zoals ik doe).

Het is een goed idee om het te kopiëren en op een heel veilige plaats te bewaren, zoals een fysieke kluis of een wachtwoordmanager (of beide). MetaMask zal je vragen de zin terug te herhalen, terwijl Coinbase Wallet je vraagt of je een versleutelde kopie ervan in de cloud wilt opslaan als je hem via de app instelt.

Als je Coinbase instelt met de extensie of je kiest ervoor om handmatig een back-up te maken in plaats van het op te slaan in de cloud, dan zal het hetzelfde proces zijn als bij MetaMask, waarbij je de zin handmatig opnieuw moet invoeren.

Als je je wachtwoord en/of beveiligingszin verliest, heb je pech met zowel MetaMask als Coinbase Wallet – geen van beide bedrijven kan iets doen om je te helpen. Dat betekent dat je de toegang verliest tot alle cryptocurrency of NFT’s die in die wallet zijn opgeslagen, en ook tot de rekeningen die je ermee hebt ingesteld. Dus serieus, bewaar je wachtwoord en geheime zinsnede veilig.

Tot slot krijg je toegang tot je wallet, waar nog niets in zal zitten!

Stap 5: Verbind je wallet met de NFT-marktplaats

Nadat je je wallet hebt ingesteld, wil je hem verbinden met de NFT-marktplaats die je van plan bent te gebruiken. OpenSea en Rarible maken dit gemakkelijk, een klik op de Creëer knop linksboven vraagt je om je wallet te verbinden. Je krijgt dan een lijst van compatibele wallets te zien, en als je de jouwe kiest word je gevraagd het verbindingsproces te doorlopen.

Een account verbinden met MetaMask is eenvoudig als je de browserextensie geïnstalleerd hebt.Als je Metamask of de extensie van Coinbase geïnstalleerd hebt, zie je een pop-up met de vraag of je je wallet wilt verbinden, wat met een paar drukken op de knop gedaan kan worden.

NFT maken en verkopen OpenSea

Als je de Coinbase Wallet app gebruikt, kun je ook verbinding maken met de marktplaats door de QR code scanner te gebruiken (die je rechts van je saldo vindt op het hoofdscherm van je wallet).

Een waarschuwing voor de toekomst: wees voorzichtig als je een verzoek ziet om verbinding te maken met je wallet als je het niet verwacht, want oplichters kunnen proberen toegang te krijgen tot je tegoeden of NFT’s.

Zolang je op een vertrouwde site bent, zou je over het algemeen in orde moeten zijn. Controleer zeker transacties om zeker te zijn dat ze betrouwbaar zijn. Maar als een onbekende site vraagt om met je wallet te verbinden, moet je waarschijnlijk twee keer nadenken voor je accepteert.

Stap 6: Een NFT maken

Nadat je je wallet verbonden hebt, kom je op de pagina die je gebruikt om een NFT aan te maken. Als je daar niet terecht komt, kun je er komen door op de Creëer knop te klikken die beide platforms rechtsboven zetten.

Voor we onze NFT’s gaan maken, kort wat meer uitleg over verzamelingen. Beide platforms ondersteunen verzamelingen. Als je een serie NFT’s wilt maken, kun je daarvoor een verzameling gebruiken.

Op Rarible kun je er een maken direct vanuit het NFT creatie scherm, waar de NFT die je maakt aan toegevoegd wordt. Op OpenSea moet je naar je profielfoto rechtsboven gaan, en dan naar My Collections > Create a collection.

OpenSea plaatst de NFT die je maakt automatisch in een naamloze verzameling als je er geen opgeeft. J kunt de verzameling later bewerken of de NFT naar een andere verzameling verplaatsen). Rarible laat je een NFT verkopen als een Rarible Single zonder verzameling.

Laten we nu eindelijk aan de slag gaan met onze NFT.

Een NFT maken en op een lijst zetten op OpenSea.

Nadat je op de knop Create geklikt hebt, kom je op de create new item pagina. Om te beginnen klik je op het vakje met een afbeeldingsicoon erin, waarmee je het bestand dat je als NFT gaat verkopen kunt uploaden. Let wel op de beperkingen voor bestandsgrootte en -type die boven de selector staan.

Nadat je je bestand hebt toegevoegd, geef je het een naam, of titel. Je kunt ook het Externe Link veld gebruiken om een URL toe te voegen die naar, bijvoorbeeld, je website of Twitter account wijst, en je kunt het Beschrijving veld gebruiken om potentiële kopers een beter idee te geven van wat je NFT is. Sommige bestandstypen, zoals video’s of muziek, vragen om een tweede “preview” afbeelding.

NFT maken en verkopen OpenSea create wallet

Onder die velden kun je een collectie kiezen voor je NFT als je er een ingesteld hebt. Hier kun je ook eigenschappen, niveaus, of statistieken toevoegen die in principe als metadata kunnen fungeren.

Als je een NFT verkoopt die bijvoorbeeld als een videospel personage kan fungeren, dan is dit de plaats waar je hun informatie inbrengt. Verkoop je een NFT kunstwerk, dan kun je het eigenschappenpaneel gebruiken om er informatie over in te voeren, zoals het medium, het jaartal, enz.

Al deze velden zijn echter optioneel, dus veel mensen zullen ze waarschijnlijk kunnen negeren.

OpenSea laat je ook tekst toevoegen die als ontgrendelbare inhoud fungeert, die de koper / eigenaar van het NFT kan zien. Je zou dit omschakelbare veld kunnen gebruiken om er iets in te zetten als een uitnodigingslink naar een besloten Discord.

Dit is een code om iets op een externe website in te wisselen, of zelfs alleen maar een berichtje om te bedanken voor de aankoop.

Je kunt ook het keuzescherm voor expliciete en gevoelige inhoud gebruiken als je NFT NSFW van aard is.

NFT maken en verkopen OpenSea supply

Let goed op op welke blockchain je NFT slaat. Je kunt die later niet meer veranderen en het kan een drastisch effect hebben op de vergoedingen die je betaalt.

Na die toggles en velden volgt de dropdown waarmee je kiest op welke blockchain je je NFT mint. Dit kan op de Ethereum blockchain of die van Polygon. Je kunt in stap 3 zien voor meer informatie over de voor- en nadelen van elk, maar we gaan voor ons voorbeeld voor Polygon, omdat je daar momenteel geen kosten voor hoeft te betalen. Als je met Polygon mint, heb je ook de mogelijkheid om meerdere exemplaren van je NFT te slaan.

Nadat je je blockchain gekozen hebt, zul je alles nog eens willen controleren. OpenSea laat je de metadata naderhand veranderen zolang je ze niet te koop hebt gezet. Maar het is belangrijk om eerst te controleren of alles in orde is voor je iets met de blockchain doet. Onthoud dat je achteraf niet meer kunt veranderen op welke blockchain de NFT staat.

Als je klaar bent, kun je op de knop Create klikken. Afhankelijk van de opties die je gekozen hebt en welk soort bestand je als NFT verkoopt, kan het even wachten zijn met uploaden. Als het klaar is zie je een scherm dat zegt dat je NFT gemaakt is.

NFT maken en verkopen OpenSea NFT aangemaakt

De NFT nu staat op OpenSea maar is nog niet naar de blockchain geschreven. Dat gebeurt pas als iemand hem koopt. Je NFT is echter nog niet echt te koop op OpenSea. Daarvoor moet je van het felicitatiescherm afklikken om op de pagina van je NFT te komen (je kunt er ook komen door op je profielfoto te klikken, op de tab Created te klikken, en de NFT te kiezen). Op de NFT’s pagina staat een Verkoop-knop.

Deze NFT is gemaakt, maar is niet te koop – om hem op de lijst te zetten, klik je op de Verkoop knop.

NFT maken en verkopen OpenSea NFT created 2

Bij NFT’s die op Ethereum of Polygon genoteerd zijn, heb je de mogelijkheid om een notering voor een vaste prijs te maken. Op Ethereum heb je de mogelijkheid om ook een getimede veiling te maken.

Voor een aanbieding voor een vaste prijs voer je gewoon het bedrag in waarvoor je het voorwerp wilt verkopen (vermeld in Ethereum, maar het geeft je hieronder bij benadering een dollarbedrag) en kies hoe lang je de aanbieding beschikbaar wilt houden.

OpenSea’s Polygon implementatie ondersteunt op het moment van schrijven alleen verkoop tegen vaste prijs. Omdat de NFT beschikbaar is voor aankoop zodra je hem op de lijst zet, kun je hem ook alleen voor een specifieke koper beschikbaar maken met de “Meer opties” dropdown.

NFT maken en verkopen OpenSea.

Om je NFT te koop aan te bieden, klik je op de “Complete listing” knop. Je zult een paar transacties met je wallet moeten bevestigen, of ondertekenen, met de browser extensie of de app. Op Polygon zijn de transacties gratis, en je krijgt een scherm waarin staat dat je voorwerp op de lijst is gezet.

NFT maken en verkopen OpenSea signature

Op Ethereum zul je, als het je eerste NFT is, een eenmalige goedkeuringstransactie moeten doen om je wallet te “initialiseren”, waarover we het hierboven hadden. Om dat te doen, moet je Ethereum in je wallet hebben. Het kopen van crypto zou zijn eigen aparte uitleg kunnen zijn, maar hier alvast informatie om je op weg te helpen.

Het geld voor deze transactie gaat alleen naar gas, niet naar een vergoeding voor OpenSea, dus hoeveel het kost hangt helemaal af van hoeveel Ethereum’s gaskosten op dit moment zijn.

Bij mijn tests zag ik prijzen van rond de $240 tot $450, dus als die erg hoog zijn, kun je beter wachten tot de prijs daalt – je kunt een site als Ethereum Gas Station gebruiken om de transactiekosten in de gaten te houden.

NFT maken en verkopen OpenSea NFT registering Ethereum

Nadat je alle transacties hebt goedgekeurd en ondertekend, wordt je NFT te koop aangeboden op OpenSea. N.b. Ethereum met OpenSea te gebruiken kan duur zijn. 

Een NFT maken en op Rarible listen

NFT maken en verkopen Rarible create

De eerste vraag die Rarible zal stellen is of je een eenmalige NFT of een meervoudige NFT wilt maken – met andere woorden, of je een eenmalige NFT maken wilt, of een die beperkt is in oplage maar door meerdere mensen kan worden gekocht.

De schermen waarop je terechtkomt zijn grotendeels gelijk (hoewel je alleen Ethereum kunt gebruiken als je een meervoudige editie maakt, en je het aantal exemplaren dat je wilt verkopen moet opgeven), maar voor dit voorbeeld kiezen we single.

Na het kiezen van single op Rarible kom je terecht op het NFT creatie scherm. Het eerste wat je moet doen is het digitale bestand dat je als NFT hoopt te verkopen uploaden, met de Choose File knop.

Uiteindelijk komt het terecht op het InterPlanetary File System, of IPFS, dat een gedecentraliseerde manier is om media op te slaan, zodat je NFT niet van het internet verdwijnt als een bedrijf besluit het niet langer te hosten.

Net als OpenSea kan Rarible je vragen om een aparte preview afbeelding voor bepaalde soorten media, zoals video’s of muziek – zie dit als een video thumbnail of album art, die getoond wordt wanneer je NFT op de site verschijnt.

NFT maken en verkopen Rarible opties

Rarible geeft je een paar opties voor hoe je je NFT zult verkopen. Vervolgens wil je je verkoopmogelijkheden instellen. Als je je NFT nog niet wilt verkopen, kun je de schakelaar “Zet op marktplaats”, die standaard aan staat, uitzetten. Als je je NFT echter wel wilt verkopen, heb je opties.

  • “Vaste prijs” is als het maken van een winkelvermelding – je stelt een prijs in voor je NFT, en als iemand die prijs wil betalen, kan hij het gewoon kopen.
  • “Open voor biedingen” laat mensen aanbiedingen indienen om je NFT te kopen, die je kunt accepteren of afwijzen.
  • “Timed auction” is een veiling – je kunt een minimumprijs instellen en kiezen wanneer de veiling begint en hoe lang ze duurt.

Voor dit voorbeeld gaan we voor het aanbieden van onze NFT voor een vaste prijs, die we in het veld kunnen invullen. Je kunt ook kiezen welke valuta je wilt ontvangen (mensen kunnen echter aanbiedingen in verschillende valuta’s sturen). Bedenk bij het bepalen van je prijs dat Rarible 2,5 procent krijgt als je NFT verkoopt.

Nadat je je verkoopmethode en details hebt gekozen, heb je de mogelijkheid om vrij te spelen inhoud toe te voegen, die de koper krijgt. Dit kan iets zijn als een uitnodigingslink voor een besloten Discord, een code om iets in te wisselen op een externe website, of zelfs alleen maar een berichtje waarin je de koper bedankt voor zijn aankoop.

De volgende twee opties laten je je verzameling kiezen (we gaan voor Rarible Singles voor ons voorbeeld), en de optie Free Minting, waarmee je kunt kiezen of je Rarible’s luie muntsysteem wilt gebruiken, waarover we het in Stap 3 hadden. Als je het uitschakelt en de Ethereum blockchain gebruikt, zul je aan het eind van dit proces een gasprijs moeten betalen om je NFT te laten slaan – toen ik aan het testen was, was de prijs ongeveer $120.

NFT maken en verkopen Rarible omschrijving

Naam en beschrijving zullen belangrijk zijn om je te helpen opvallen. De meeste mensen zullen de optie gratis slaan aan willen laten staan.

Je geeft je NFT dan een naam – of titel – en een beschrijving als je dat wilt. Tenslotte kun je het royalty percentage kiezen. Dit verandert hoeveel van elke volgende verkoop in de toekomst naar je teruggaat. Bijvoorbeeld, als iemand je NFT koopt voor 0.2 ETH en het dan in de toekomst voor 1 ETH verkoopt, krijg je ook een percentage van die verkoop – standaard is dat 10 procent (dus 0.1 ETH in ons voorbeeld).

De laatste optie is de Geavanceerde Instellingen, waarmee je eigenschappen aan je NFT kunt toevoegen (wat geheel optioneel is, maar handig kan zijn als je een serie personages met verschillende eigenschappen maakt) en alternatieve beschrijvingstekst, die helpt je NFT toegankelijker te maken.

Controleer dubbel of alles precies is zoals je het wilt, want het kan duur of onmogelijk zijn om het later nog te veranderen. Dan, als je zeker weet dat je NFT goed is, klik je op de knop “Create Item”.

NFT maken en verkopen Rarible NFT maken

Je wallet, in dit geval MetaMask, zal je vragen een paar transacties te ondertekenen. Door dit te doen start je een reeks acties, waarbij je enkele transacties met je wallet moet goedkeuren.

Als je een browserextensie gebruikt, zou je een pop-up moeten krijgen wanneer Rarible om je handtekening vraagt (zo niet, dan kun je in je browser op het pictogram van de extensie klikken, en die zou je de eventuele verzoeken moeten voorleggen).

Als je een app gebruikt, open die dan op je telefoon, waar je het verzoek gepresenteerd krijgt.

NFT maken en verkopen Rarible 1e NFT

Je NFT is aangemaakt!

Na het goedkeuren van een paar wallet verzoeken en een ogenblik wachten, krijg je een bericht dat je NFT is aangemaakt. Je kunt op de “View NFT” knop klikken om het te zien, en je kunt je verzameling zien door naar je profielfoto rechtsboven te gaan en op “My Profile” te klikken.

Gefeliciteerd je eerste NFT maken is gelukt! Nu nog verkopen!

Als alles goed gegaan is, heb je nu een NFT te koop staan op hetzij Rarible, OpenSea, of beide.

Maar, zoals veel verkopers vertellen kom je daarmee waarschijnlijk niet ver. Zoals je gezien hebt is het proces relatief ingewikkeld, maar de goudkoorts-achtige omgeving rond NFT’s heeft velen ertoe gebracht zich aan het NFT maken te wagen.

Wil je dat je creatie ook echt verkoopt, dan zul je waarschijnlijk een manier moeten vinden om boven het lawaai uit te stijgen. Hetzij door flitsende marketing, hetzij door je kunst absoluut uitzonderlijk te maken (en dan waarschijnlijk ook nog wat flitsende marketing te doen). Die taak en keuze ligt volledig in jouw handen.

Succes met je NFT maken en verkopen. We zouden het leuk vinden als je je eerste NFT met ons deelt. Je kunt dit doen door een bericht te posten onderaan deze pagina.

Elke week het laatste Bitcoin nieuws, crypto nieuws, belangrijke koersupdates, tips & meer ontvangen?

You may also like

Leave a Comment