crypto-inzichten.nl

Wat is Terra LUNA 2.0 en hoe werkt het?

by crypto-inzichten.nl

LUNA 2.0 is de gloednieuwe token van de nieuwe Terra blockchain, bedoeld om het Terra LUNA ecosysteem te redden na de ineenstorting van stablecoin. Nu ongeveer twee weken na de airdrop van de nieuwe tokens staat LUNA 2.0 met 77% onder water. In dit artikel lees je meer over LUNA 2.0 en de LUNA munt en ook vertellen we je waarom hij gelanceerd werd.

Disclaimer: dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Doe je eigen onderzoek voordat je in LUNA 2.0 investeert. De informatie in dit artikel mag niet worden gebruikt als financieel advies.

Wat is Terra?

Het Terra protocol is een publieke open-source en gedecentraliseerd blockchain protocol voor algoritmische stablecoins. Het is een blockchain netwerk dat gebouwd is met Cosmos SDK en gespecialiseerd is in het maken van stablecoins.

In plaats van fiat of over-collateralized crypto als reserves te gebruiken, is elke Terra stablecoin converteerbaar in de native token van het netwerk, LUNA. De coin kan gebruikt worden om de netwerkkosten te betalen, deel te nemen aan bestuur, te participeren in het Tendermint Delegated Proof of Stake consensus mechanisme en stablecoins te peggen.

Om een stablecoin als TerraUSD (UST) te peggen, is een USD waarde van LUNA in een verhouding van 1:1 inwisselbaar met UST tokens. Als de prijs van UST bijvoorbeeld op $0,98 staat, ruilen arbitrageurs 1 UST voor $1 van USD en verdienen 2 cent. Dit mechanisme verhoogt de vraag naar UST en vermindert ook het aanbod ervan als de UST verbrand wordt. De stablecoin keert dan terug naar zijn peg.

Als de UST boven de $1 staat, zeg op $1.02, zetten arbitrageurs $1 van LUNA om in 1 UST en verdienen 2 cent. Het aanbod van UST neemt toe, en de vraag naar UST neemt ook af, waardoor de prijs weer op de koppeling komt.

Behalve dat ze de volatiliteit van de stablecoin verminderen, zetten validators en delegators LUNA in voor beloningen. Deze twee actoren spelen een essentiële rol bij het veilig houden van het netwerk en het bevestigen van transacties.

LUNA 2.0

Het ontstaan van Terra 2.0

Terra was een van de meest succesvolle cryptocurrencies die er waren. Het was de industrie aan het revolutioneren met zijn algoritmische stablecoins, die een constante prijs handhaven door afhankelijk van een ander activum stablecoins te slaan en te verbranden.

Maar aan het begin van mei 2022 werd het cryptoproject aan diggelen geslagen. TerraUSD (UST) verloor zijn $1 koppeling en LUNA kelderde in prijs. Na deze crash werd aangenomen dat het game over was voor het Terra ecosysteem. Niet alleen waren de cryptocurrencies afgebrokkeld, maar het had ook het vertrouwen van zijn investeerders verloren.

Do Kwon, de oprichter van moederorganisatie Terraform labs, was echter vastbesloten de zaken te keren. De oprichter van Terra legde een bestuursvoorstel voor aan de gemeenschap. Kwon haalde de gemeenschap met succes over om een nieuwe, bijgewerkte blockchain te bouwen. Zo werd de Terra 2.0 blockchain geboren.

Wat de Terra 2.0 zo uniek maakt is dat, in tegenstelling tot andere projecten die een blockchain ingrijpend willen veranderen, het geen zogenaamde hardfork is. Een hardfork staat projecten toe een deel van zijn oude gegevens te behouden terwijl ze netwerk-veranderende verbeteringen aanbrengen.

Do Kwon heeft echter gekozen voor een geheel nieuwe blockchain. De ontwikkelaars hebben gezegd dat Terra 2.0 een geheel nieuw project is dat geen gegevens van het oorspronkelijke netwerk zal hebben.

De LUNA 2.0 coin

LUNA 2.0 of Terra 2.0 is de nieuwe coin uit de hardfork van de Terra blockchain, bedoeld om het Terra LUNA-ecosysteem te redden na de ineenstorting van de UST stablecoin.

Volgens een voorstel gepubliceerd door TerraForm Labs oprichter Do Kwon, zal de nieuwe chain en LUNA 2.0 het bestaande Terra netwerk en de oorspronkelijke LUNA vervangen door de banden met de stablecoin UST door te snijden. Bovendien zullen de meeste dApps en de functies van Terra in de komende dagen ook naar de nieuwe chain migreren.

De nieuwe Terra 2.0 blockchain blijft wel dezelfde naam hebben met zijn native cryptocurrency onder dezelfde LUNA ticker. In dit geval dus Terra 2.0 en LUNA 2.0. Het oude project is inmiddels omgedoopt tot Terra Classic en de naam van de token is veranderd in LUNC. De oorspronkelijke chain en tokens van LUNA blijven echter in gebruik.

LUNA 2.0 airdrop

Als goedmakertje voor het verlies van hun gemeenschap hebben er LUNA-tokens airdrops aan houders van LUNC (LUNA Classic), USTC (UST Classic), en aUST (UST stake). Een airdrop is in de cryptowereld de term voor het gratis weggeven van nieuwe munten. De nieuwe LUNA werden gratis weggegeven aan bezitters van de oude LUNA coin (LUNA Classic) en aan bezitters van TerraUSD (Terra Classic). De laatste is de stablecoin die niet zo stabiel bleek te zijn.

LUNA 2.0 kopen

De huidige waarde van LUNA 2.0 is €2,54, met een 24-uurs transactievolume van €302,248,386.21. In de afgelopen 24 uur is de LUNA 2.0 prijs met 0,68% gedaald. Er zijn 1.000.000.000 LUNA 2.0 coins in omloop, met een totale output van 1.000.000.000 LUNA 2.0 coins. Je kunt de LUNA 2.0 coins kopen onder andere kopen bij Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange. Het in 2018 opgerichte bedrijf is momenteel het grootste en goedkoopste handelsplatform van Nederland. Een account aanmaken bij iDEAL gaat heel gemakkelijk en het voordeel voor de Nederlandse crypto beleggers is dat je eenvoudig met iDEAL kunt betalen.

Luna 2.0 crypto nieuws

Als je wilt investeren in LUNA 2.0 dan is het belangrijk dat je het crypto nieuws goed in de gaten blijft houden. Om dagelijks op de hoogte te zijn van het LUNA 2.0 crypto nieuws is het bijvoorbeeld goed om de officiele Twitteraccount te volgen:

 

 

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signals

Handelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

You may also like

Leave a Comment