crypto-inzichten.nl

Nebulas koersverwachting, wat gaat de NAS koers doen?

by crypto-inzichten.nl

Wat is Nebulas (NAS)? Het internet van de toekomst? De nieuwe “Google voor Blockchain”. In dit artikel lees je meer over Nebulas en de NAS koersverwachting.  We geven je graag een kijkje in de wereld van Nebulas.

Wat is Nebulas?

Nebulas is een op stimulansen gebaseerd, zelf-evoluerend blockchain systeem met “een gedecentraliseerd platform dat een zoekkader biedt voor alle blockchains”. De in Singapore gevestigde Nebulas IO Foundation richtte in 2017 haar project op, met als hoogtepunten een zoekmachine en upgradable smart contract mogelijkheden. Aspecten die momenteel niet haalbaar zijn op het Ethereum netwerk.

Veel mensen in de cryptogemeenschap verwijzen naar Nebulas als “het nieuwe Google”. Hoewel de twee in zekere zin op elkaar lijken, beschikken ze over verschillende gebruiksmogelijkheden. Google is bedoeld voor het dagelijks zoeken naar internet informatie. Nebulas richt zich op zoekopdrachten tussen gedecentraliseerde toepassingen (DApps), smart contracts, en de blockchain activa van de gebruiker.

Volgens de whitepaper, is de missie van Nebulas om ons “naar een beter leven te leiden met een hoger niveau van vrijheid en gelijkheid”. Het team hoopt dat zijn blockchain technologie het omzetten van openbare gegevens in privé gegevens zal helpen vergemakkelijken, waardoor grote bedrijven als Google, Amazon en Facebook geen kans meer krijgen om die gegevens te analyseren/profijt ervan te trekken.

Voorheen was Nebulas (NAS) token een ERC20 token, maar sinds de lancering van het mainnet is dit niet meer het geval.  Hieronder de belangrijkste kenmerken van Nebulas:

 • Nebulas Rank (NR): Dit  zet een universele blockchain maatstaf van waarde op. Zo kun je bijvoorbeeld de hoogst gewaardeerde DApps bekijken en beter beoordelen.
 • Nebulas Force (NF): Ontwikkelaar vriendelijke oplossing die protocollen/smart contracts flexibiliteit ondersteunt. Dit helpt de blockchain zich aan te passen aan de eisen van de markt en voorkomt dat er “forking” plaatsvindt.
 • Nebulas Incentive Protocol (DIP)/ Bewijs van Toewijding (Proof of Dedicatio – PoD): Systeem om ontwikkelaars te belonen met NAS voor hun bijdragen. Het ondersteunt eerlijkheid en de beste belangen van deze ontwikkelaars.
 • Zoekmachine: Het helpt gebruikers bij het vinden van gewenste gegevens (zoals gedecentraliseerde toepassingen & smart contracts) in een massale markt.
 • Lightning Netwerk Portfolio: Je kunt je NAS “ruilen” voor elke Lightning Network enabled coin.

Hoe werkt NAS?

Nebulas wordt gebouwd op een gedecentraliseerd zoekraamwerk met open-source algoritmen, verifieerbaar rekenwerk, en verdeelde gegevensopslagplaatsen. De whitepaper ervan is meer dan 60 pagina’s lang en bevat een overvloed aan technische gegevens die ondoenlijk lijken om in een beginnersgids te behandelen. Dat gezegd hebbende, behandelt het vereenvoudigde technologiesectie van de Nebulas website behandelt de drie belangrijkste kenmerken van zijn technologie.

 1. Nebulas Rank (NR): Open source, kern ranking algoritme gebaseerd op “liquiditeit, propagatie van de activa van gebruikers en de interactiviteit tussen gebruikers.” NR zal helpen bij het rangschikken van verschillende entiteiten (bijv. smart contracts, adressen, en DApps).
 2. Nebulas Force (NF): “”Nebulas Force (NF) geeft de Nebulas blockchain & zijn gedistribueerde toepassingen die erop gebouwd zijn, het vermogen om zichzelf te evolueren” Met NF kunnen ontwikkelaars het protocol bijwerken, waardoor verdeeldheid in de gemeenschap door hard forks voorkomen wordt.
 3. Nebulas Incentive Protocol (DIP): Positieve feedback lus in werking om DApp creatie te motiveren.

Geschiedenis en team

De officiële website van Nebulas toont een internationaal team van 14 kernleden, waaronder Hitters Xu, oprichter en CEO van Nebulas (die toevallig ook de oprichter is van AntShares, nu bekend als NEO).

Xu wordt beschouwd als een pionier in de blockchain industrie, door het oprichten van BitsClub (de allereerste Blockchain/Bitcoin community in China) in 2013, evenals het populaire ICO-platform ICO 365. Hij richtte ook de cryptofondsenfirma FBG Capital op. Daarnaast leidde hij een financiële tak van Alibaba (Ant Financial’s Blockchain Platform) en hielp hij Google’s Search & Anti-Fraud team.

Mede-oprichters Robin Zhong en Aero Wang brengen ook jaren van blockchain expertise mee naar Nebulas. Hoogtepunten in het cv van Zhong zijn onder andere dat hij de oorspronkelijke architect was van Ant Financial’s Blockchain Platform en de oprichter van Chinas eerste blockchain ondersteuningsplatform, Tongxinclub.

Wang was samen met Xu medeoprichter van Antshares (NEO) en is een invloedrijke ondernemer in de blockchain industrie. Het hoofd techniek van de teams, Duran Liu, is een voormalig senior software ingenieur bij zowel Google als FreeWheel en een voormalig software ingenieur bij IBM.

Alvorens je verder gaat met lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

De drie adviseurs (Edith Yeung, Chris McCann, en Evan Cheng) van het project zijn ook invloedrijke leden van de business/blockchain gemeenschappen. Yeung is een fervent tech-investeerder, partner bij 500 Startups, en werd vermeld in Inc’s Magazine artikel “The Silicon Valley Investors You Need to Know in 2016” van Inc’s Magazine.

McCann zette het gemeenschapsprogramma op bij Greylock Partners (investeerders in Coinbase, FB, Airbnb, Linkedin, enz.). Bovendien was McCann een vroege adviseur voor het Thiel Fellowship aan de Stanford Universiteit en was hij mede-oprichter van StartupDigest.

Tot slot, Cheng is een engineering director bij Facebook met een voorafgaande 10-jarige ontwikkelingscarrière bij Apple. Hij ontving de ACM Software System Award voor zijn bijdragen aan de computerwetenschap. Dit zijn maar een paar hoogtepunten van het team.

Nebulas

NAS token en NAS koers 

In de voorverkoopronde werd 30% van de totale hoeveelheid NAS tokens verkocht. Tijdens de ICO in juni 2017 werd 5% verkocht. 20% van de NAS zijn gereserveerd voor ontwikkelaarsteams en oprichters, terwijl de resterende tokens gebruikt zullen worden voor “operationeel gebruik en opbouw van het ecosysteem”.

De NAS token begon begin augustus op beurzen te verhandelen voor ongeveer $ 5 en raakte ATH’s van bijna $ 16. Op het moment van schrijven is de NAS koers  €0.2954. Het project heeft een totale voorraad van 100 miljoen NAS met een circulerende voorraad van 35.500.000 NAS. Op dit moment staat de token op de 845e plaats met een marktkapitalisatie van €17.906.948 EUR. De totale voorraad in omloop op dit moment bedraagt 60.791.671 NAS coins.

 

Waar kun je Nebulas (NAS) kopen en waar kun je NAS opslaan

Je kunt NAS kopen op beurzen zoals Huobi, Gate.io, OKEx, en EtherDelta. Je moet echter eerst Bitcoin of Ethereum storten in je wallet. Dit omdat deze twee cryptocurrencies een NAS-handelspaar zijn.

De Nederlandse exchanges waar je NAS kunt kopen, zijn:

De NAS token werd oorspronkelijk gemaakt als een ERC20 token, maar is sinds zijn release op het mainnet officieel geen ERC20 token meer. Dit betekent dat je de huidige NAS token kunt opslaan in een Nebulas Nano Wallet.

 

Conclusie

Nebulas lijkt een van de sterkste teams in de blockchain industrie in handen te hebben. Ook pakt het NAS project drie grote problemen aan die momenteel in de blockchain technologie bestaan:

 1. Het ontbreken van een universele maatstaf voor waarde (die de waarde van gebruikers/smart contracts zou moeten meten);
 2. Het onvermogen om systemen te upgraden (wat vaak leidt tot hard/soft forks);
 3. Het ontbreken van een gezond ecosysteem om een geweldige gebruikerservaring te ondersteunen.

Het team gelooft dat als het aantal DApps groeit, gebruikers hulp nodig zullen hebben om door de enorme hoeveelheid applicaties te navigeren om degene te vinden die ze willen. Ook is het nodig ontwikkelaars aan te moedigen en te helpen bij de bouw van DApps. Neem bijvoorbeeld Ethereum. Honderdduizenden apps zijn nu op Ethereum gebouwd, en als het aantal blockchain DApps dat van de Apple App Store bereikt, zou hoe de verwachte DApp te zoeken en te vinden een grote uitdaging zijn.

Dit ambitieuze project heeft zeker grote ondernemingen in het verschiet als het team van plan is alles te voltooien wat in zijn whitepaper wordt geschetst. Het zal ook interessant zijn om te zien hoe dit relatief nieuwe blockchain project concurreert in de enorme zee van al de andere.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

 

You may also like

Leave a Comment