crypto-inzichten.nl

Wat is een Initial NFT Offering (INO)?

by crypto-inzichten.nl

Initial NFT Offering, wellicht heb je er al over gehoord. Er zijn een aantal technieken voor fondsenwerving die door opkomende projecten worden toegepast om hun zaken te verbeteren. Een Initial NFT Offering is een recent geïnitieerde fondsenwervingstechniek, in principe ontworpen voor gedecentraliseerde platforms. In dit artikel vertellen we je meer over wat een Initial NFT Offering is en hoe het werkt.

ICO, IEO, IDO en INO

De steeds snellere benadering van de digitale wereld heeft evenzeer het gebruik van cryptocurrency sterk doen toenemen.

Vandaar dat, om zakelijke entiteiten en baby-platforms te helpen fondsen te werven en hun project te koesteren om meer erkenning op te leveren en vroege investeerders aan te trekken, een aantal fondsenwervingsmodellen en crowdfunding projecten zijn ontwikkeld.

Deze fondsenwervingsplatforms helpen verschillende bedrijfsentiteiten om meer winst op te brengen.

Opvallend is dat het meest populaire fondsenwervingsmodel in de crypto-ruimte de Initial Coin Offering (ICO) is. Gebruikers van dit model belonen hun investeerders met een cryptotoken voor de financiering van het platform.

Naast ICO zijn er nog andere opvallende fondsenwervingsprojecten zoals Initial Exchange Offering (IEO), Initial Dex Offering (IDO), en de Initial NFT Offering (INO).

De grote vraag naar gedecentraliseerde platforms heeft de populariteit van cryptocurrencies sterk doen toenemen, omdat digitale activa in bijna alle delen van de wereld erkenning hebben gekregen. Dit heeft aanleiding gegeven tot niet-fungibele tokens. Vandaar de roep om INO, een nieuwe cryptocurrency crowdfunding innovatie die gebaseerd is op het concept van Initial Coin Offering.

Wat is een Initial NFT Offering (INO)?

Initial Non-Fungible Token Offering is een nieuw soort crowdfunding platform waarbij de niet-fungibele tokens in een vroeg stadium van het project voor een bepaalde periode verkocht worden.

Een niet-fungibele token (NFT) is een verzamelbaar digitaal bezit dat waarde heeft in de vorm van cryptocurrency, maar ook in vormen van digitale representatie van kunst, zoals muziek of cultuur.

Het is een digitaal token dat een variantie heeft van cryptocurrency.  Zijn verschil is in wezen zijn uniciteit en het feit dat het geen gelijk-voor-gelijk uitwisselingen toelaat. Dit betekent eenvoudig dat je NFT’s niet kunt ruilen zoals papieren valuta. NFT ruilen tegen een andere NFT levert een heel ander digitaal actief in je bezit op, NFT’s worden vaak ondersteund door een plaatselijke cryptocurrency.

Zoals gezegd kunnen niet-fungibele tokens de vorm hebben van kunstwerken verzamelobjecten, bestanden, muziekbestanden, audio, of ruilkaarten.

Waarom Bitcoin een big deal is

Bitcoin werd online geïntroduceerd in oktober 2008. Tegen januari 2009 had de Bitcoin blockchain zijn eerste Bitcoin vrijgegeven. Zo begon het tijdperk van de cryptocurrencies.

Bitcoin was de eerste die het concept van een verdeeld grootboek introduceerde, iets dat we kennen als de blockchain. Vandaag is Bitcoin nog steeds de grootste en populairste cryptocurrency naar marktkapitalisatie. In feite is Bitcoin sinds 2009 niet één keer onttroond, ondanks uitdagers als Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), en Litecoin (LTC) die op verschillende momenten in de geschiedenis in de buurt kwamen.

Bitcoin groeide in populariteit om alle hierboven genoemde redenen: het is gemakkelijk over te maken. Het is gedecentraliseerd en censuurbestendig. En het is toegankelijk zonder dat je een beroep hoeft te doen op traditionele banken.

In termen van cryptocurrencies is Bitcoin vandaag echter niet de beste cryptocurrency ter wereld. Het is ook niet de snelste cryptocurrency. In feite duurt een Bitcoin transactie ongeveer 10 minuten om te voltooien, vergeleken met milliseconden voor andere cryptocurrencies. Bitcoin wordt ook geplaagd door relatief hoge kosten, transacties kunnen meerdere dollars kosten, vergeleken met fracties van een cent op andere blockchains.

Bitcoin heeft duidelijk nadelen. Bitcoin blijft echter populair vanwege zijn first mover advantage. Bitcoin was de eerste cryptocurrency die op het toneel verscheen en daarom blijft hij zo populair.

Initial NFT Offering - INO

Hoe een INO werkt

Nu je geïnformeerd bent over wat INO betekent, is het essentieel te weten hoe het werkt. De definitie van NFT werkt samen met enkele zaken die essentieel zijn voor het kiezen van de beste NFT platform of NFT marktplaats.

NFT is de digitale weergave van een activum op een blockchain voor alle transacties. Blockchain is in principe bekend om zijn verschillende toepassingen in het gedecentraliseerde financiële domein.

Een populair blockchain platform voor het houden van NFT’s is Ethereum (ETH) naast de rol van andere blockchains die ondersteuning bieden bij transacties op Ethereum.

Bij het creëren van een NFT gaat het om de weergave van digitale voorwerpen, of het nu tastbare of ontastbare voorwerpen zijn. Deze voorwerpen kunnen bestaan uit verzamelobjecten, muziek, video’s, kunststukken, GIF’s, designer sneakers, en sporthoogtepunten, virtuele avatars, en videospelletjes. Sommige zeldzame voorwerpen zoals tweets hebben evengoed erkenning gevonden in de wereld van NFT’s.

Om deze reden is het gemakkelijker om niet-fungibele penningen alleen in de digitale ruimte als fysieke verzamelobjecten te beschouwen. In plaats van een echt schilderij te bemachtigen, kan de koper een digitaal bestand met eigendomsrechten krijgen. NFT’s zouden op een bepaald moment maar één eigenaar kunnen hebben.

Bitcoin koers

De huidige prijs van Bitcoin (BTC) is €29.491. Hieronder vind je de actuele BTC koers:

Voordelen van INO

Zoals gezegd winnen NFT’s massaal terrein, nu veel nieuwe liefhebbers in de NFT markt duiken. Dit verklaart de groei van NFT’s, vandaar een toename van Initial NFT Offerings die de NFT platform of NFT marktplaats veel voordelen bieden. Hieronder staan er enkele van:

  • Gemakkelijke lancering van NFT projecten zonder speciale expertise. Initial NFT Offerings stellen mensen in staat om gemakkelijk NFT’s in beperkte oplage uit te geven. Met de mogelijkheden van Initial NFT Offerings kan iedereen met weinig expertise in de NFT ruimte via de steun van INO aan een breder publiek worden blootgesteld. Zo kunnen kunstenaars die van plan zijn NFT projecten op te zetten maar financieel uitgedaagd zijn om het project te financieren, via Initial NFT Offerings de nodige fondsen werven voor ze de projecten opzetten.
  • Lagere transactiekosten met hogere beleggingsopbrengsten. Initial NFT Offerings met hun unieke kenmerken stellen gebruikers in staat minder aan transacties uit te geven. Ontwikkelaars en uitvinders genieten van lagere transactiekosten omdat Initial NFT Offerings helpen de transactiekosten die deze scheppers en investeerders moeten betalen te minimaliseren. Gekoppeld aan de beperkte transactiekosten is het hogere investeringsrendement dat Initial NFT Offerings bieden omdat investeerders profiteren van de inherente aanbodschaarste van de NFT’s.

Conclusie

Naast de aandacht die op cryptocurrencies gericht was, kregen ook NFT’s veel aandacht. Naarmate de NFT markt groeit en volwassener wordt, wordt het financieringskarakter van NFT uitgiftes duidelijk.

Met Initial NFT Offerings kan het NFT ecosysteem een revolutie ondergaan. INO dient als een innovatieve oplossing voor de uitdagingen waarmee alle deelnemers te maken hebben. Het vergemakkelijkt NFT liquiditeit, vergemakkelijkt het noteringsproces, vermijdt nalevingsrisico’s en biedt een inclusieve ervaring voor gebruikers.

MoneyTalks Community 

Crypto Trading AcademyNu je misschien meer weet over hoe Bitcoin en cryptocurrencies werken, wil je misschien ook brainstormen over enkele strategieën, analyse met anderen. Dan is de MoneyTalks Community misschien iets voor jou.

Crypto Trading Academy inhoud

Er zitten verschillende mensen in de MoneyTalks community. Er zijn bijvoorbeeld starters die net begonnen zijn met de beginnerscursus Bitcoin Basics & Cryptomaar ook ervaren handelaren die meer over statistieken en analyse praten. Immers, wat gaat de prijs doen over nu en… een week? 2 weken? Een maand?

Je kunt de Community 7 dagen uitproberen voor €1,-. Daarna kun je zelf beslissen of je wilt blijven en maandelijks wilt blijven betalen of dat je wilt besluiten dat het toch niets voor je is.

FAQ – Veelgestelde vragen over cryptocurrencies

In het kort bieden NFT’s een op de blockchain gemaakt certificaat van echtheid voor een digitaal actief of kunstwerk. Je vindt ze overal, van de NFL tot Twitter en Variety.

Een Initial NFT Offering, of “INO”, is een nieuwe cryptocurrency crowdfunding innovatie – gebaseerd op het concept van Initial Coin Offering (ICO) – waarbij een set limited edition NFTs te koop wordt aangeboden via het Only1 INO Launchpad.

Je kunt een NFT maken. Hoe je dat doet lees je hier: Gemakkelijk zelf NFT maken

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment