crypto-inzichten.nl

Wat is een Initial Game Offering (IGO) en hoe werkt het?

by crypto-inzichten.nl

Met de opkomst van GameFi wint Initial Game Offering (IGO) aan populariteit onder cryptobeleggers. Maar wat is een IGO, hoe werkt het en hoe verschilt het ten opzichte van ICO, IEO, en IDO

Wat is een Initial Game Offering?

Met de komst van GameFi worden er steeds meer Initial Game Offerings gehouden. Door middel van een IGO kun je de NFT’s of tokens van een blockchain spel in het vroege ontwikkelingsstadium voorkopen. Afhankelijk van het project kunnen deelnemers vroeg toegang krijgen tot de tokens of NFT’s van het spel.

In sommige gevallen kunnen de met IGO’s verworven tokens en NFT’s buiten het spelecosysteem verhandeld worden op gedecentraliseerde beurzen en NFT-marktplaatsen.

Hoe werkt een IGO?

Een Initial Game Offering (IGO) is een methode voor blockchain gaming projecten om kapitaal op te halen. Het lijkt op een Initial Coin Offering (ICO), maar behalve cryptocurrency tokens kunnen IGO-deelnemers vroege toegang krijgen tot de in-game activa terwijl ze de vroege ontwikkeling van het spel steunen.

IGO aangeboden activa zijn vaak mystery boxes, personages, skins, accessoires, wapens, en andere voorwerpen. In de meeste gevallen gaat het om NFT’s die nodig zijn om toegang tot het spel te krijgen of het te spelen.

Initial Game Offerings worden meestal georganiseerd via launchpad platforms. Gewoonlijk vereist het investeren via launchpads dat deelnemers de eigen token van het platform voor een bepaalde tijd staken.

Momenteel zijn er een aantal IGO launchpads op de markt, waaronder Binance NFT, BSCPad, TrustSwap, en EnjinStarter. De verschillende launchpads hebben verschillende opstellingen voor een IGO, maar meestal moeten investeerders de native token van het launchpad platform kopen om deel te nemen.

Neem bijvoorbeeld een Initial Game Offering op Binance NFT, investeerders moeten een bepaalde hoeveelheid BNB in hun Binance Wallet hebben om in aanmerking te komen voor deelname.

Na het verwerven van de vereiste tokens moeten deelnemers ze voor een bepaalde periode in een pool vastzetten. Afhankelijk van het toewijzingsalgoritme ontvangen ze dan de token of NFT’s van het project, gebaseerd op de hoeveelheid geblokkeerde tokens.

Binance NFT gebruikt een inschrijvingsmechanisme om beloningswinnaars te selecteren, zodat alle deelnemers een gelijke kans krijgen om de NFT-tegoeden van de Initial Game Offering te krijgen. Soms moeten deelnemers de gekochte speltokens of NFT’s enige tijd vasthouden of staken voor ze de tokens op de markt kunnen verhandelen.

Initial Game Offering (IGO)

Problemen van de conventionele gaming afdelingen

Momenteel hebben de uitgevers van gewone spellen te maken met enkele structurele beperkingen, dit soort als:

 • Gebrek aan handelsplek, liquiditeit en handel in voorwerpen in het spel.
 • Er is geen verzekeringsdekking voor de kostbaarheden van de speler in het spel.
 • In het meeste conventionele spelmodel hebben gamers en ontwikkelaars een tegengestelde verbinding. Terwijl de ene kant voortdurend probeert verbeteringen in het spel aan te brengen om de gamers superieur te gebruiken, zou de andere kant voortdurend de verscheidenheid willen uitbuiten om het plezier van het meedoen te maximaliseren.

IGO is de trend van de Blockchain gaming marktplaats

Onlangs heeft de opkomst van het Cryptokitties of Axie Infinity spel een koorts in de spelmarkt teweeggebracht. Sindsdien kunnen we de prachtige functies die blockchain aan speluitgevers brengt niet meer ontkennen, het kan gesteld worden als:

 • De schaalbaarheid van de Blockchain helpt bij de afwikkeling van een enorme hoeveelheid transacties van een spelplatform. Tegelijk worden alle transacties op een openbare en transparante manier in het grootboek vastgelegd.
 • Voorwerpen in het spel krijgen een prijs, waardoor een eenvoudige ruilsfeer ontstaat, die het economische klimaat van het spel veel levendiger stimuleert en de aantrekkelijkheid van het spel doet toenemen.
 • Met de speltoken genoteerd op de belangrijkste beurzen, escaleert bijgevolg de liquiditeit voor de token.
 • Spelers kunnen moeiteloos in-game producten verwerven en promoten. Blockchain zal de transactiemomenten en de kosten van transactiediensten verlagen.
 • Nu de gebruikssituatie van de speltokens langzaam bestuur verschaft aan de plaatselijke gemeenschap, zullen de spelers een veel reëler gevoel van eigendom hebben.

Verschillen tussen IGO, ICO, IEO, en IDO

Er zijn verschillende kapitaalwervingsmethoden in de cryptowereld. Enkele van de populairdere zijn Initial Coin Offering (ICO), Initial Exchange Offering (IEO), en Initial DEX Offering (IDO). Het zijn allemaal vergelijkbare methoden van crowdfunding, maar er zijn bepaalde verschillen in de manier waarop ze werken.

 

Initial Coin Offering (ICO)

Initial Coin Offering (ICO) was de eerste fondsenwervingsaanpak in crypto. Het laat op blockchain gebaseerde projectteams toe geld in te zamelen door het gebruik van cryptocurrencies.

De ICO-methode werd al in 2014 door Ethereum gebruikt en was tot begin 2018 een erg populair middel voor crowdfunding. ICO evenementen kunnen een effectieve manier bieden voor projecten om financiële steun te krijgen tijdens de vroege ontwikkelingsfasen. Je kunt meer leren over ICO in ons Wat is een ICO (Initial Coin Offering)? artikel.

 

Initial Exchange Offering (IEO)

Het belangrijkste verschil tussen een Initial Exchange Offering (IEO) en de andere aanbiedingen is dat een IEO niet rechtstreeks door het team van het project wordt gehost, maar binnen een cryptocurrency exchange. Samenwerken met gerenommeerde crypto beurzen kan zowel het project als de deelnemers aan een IEO ten goede komen.

In de meeste gevallen moeten de projecten een strenge beoordeling doorstaan voor ze op een beurs gehost worden. Het projectteam achter de IEO kan ook zijn bereik over het gebruikersbestand van de beurs vergroten. Het Binance Launchpad is een populair voorbeeld van een IEO platform.

 

Initial Dex Offering (IDO)

Initial Dex Offering (IDO) is een ICO die gehost wordt op een gedecentraliseerde beurs (DEX). IDO’s zijn ontstaan om de tekortkomingen van de ICO en IEO modellen aan te pakken. Bijvoorbeeld, omdat de token van het project op een DEX gelanceerd wordt, kost het over het algemeen minder om projecten genoteerd te krijgen dan bij IEO’s. IDO’s bieden ook onmiddellijke tokenliquiditeit, wat betekent dat tokens vrijwel onmiddellijk na de voltooiing van de IDO genoteerd kunnen worden.

Maar omdat IDO’s op DEXen werken, doorlopen ze niet altijd een streng due diligence proces. Dit kan de algemene risico’s verhogen omdat sommige IDO projecten mogelijk van mindere kwaliteit zijn of een bedenkelijke reputatie hebben. Je moet ook voorzichtig zijn met “rug pulls”, want veel IDO’s bleken oplichtingsprojecten te zijn die er met het geld van investeerders vandoor gingen.

De gevaren en kansen van IGO

Het belangrijkste doel van de exploitatie van Initial Game Offering is vroegtijdige toegang te bieden tot spelbronnen waarin de consument kan investeren en op mogelijke opbrengsten kan anticiperen.

Dat gezegd hebbende, is IGO ook een fantastische kans om rendement op je investering te maken. Door vroeg tokens te kopen in de wetenschap dat ze binnenkort genoteerd zullen worden op markten met een fantastische liquiditeit, kun je een hoeveelheid opties maken.

Niet alle IGO-tokens zullen echter in waarde maximaliseren als ze in de handel komen. Voordat je in een IGO-platform of taak in de fase van spelverbetering investeert, zijn er een handvol factoren om te overwegen:

 • Overweeg de belangen van de houders als ze het unieke token bezitten. Controleer de voordeelprijzen en evalueer ze met andere IGO’s.
 • Ga na of het IGO lanceerplatform de naleving van de juiste toewijzing garandeert.
 • Evalueer de ROI van de vroegere IGO’s van het platform. Een fantastische opstap zal een achtergrond hebben van aanzienlijke ROI en succesvolle opdrachten.

Tips voor deelname aan IGO’s

Zoals bij elke investering is er geen garantie dat IGO’s een winstgevend rendement zullen geven. Voordat je je aan een Initial Game Offering verbindt, moet je altijd DYOR (Do Your Own Research) doen en de mogelijke risico’s overwegen.

Je kunt bijvoorbeeld de website of de sociale media van het spelproject controleren om te zien of het een duidelijk plan of ontwikkelingsdraaiboek biedt. Je kunt ook zien of er gerenommeerde investeerders of partners achter het project staan.

Hoe deel te nemen aan een IGO op Binance NFT?

Je kunt deelnemen aan IGO’s op Binance NFT om exclusieve in-game assets en NFT-collecties te krijgen van een scala aan spelprojecten.

Binance NFT gebruikt een uniek inschrijvingsmechanisme om te verzekeren dat alle gebruikers een gelijke kans krijgen om aan IGO’s deel te nemen. De uiteindelijke NFT-toewijzing wordt gebaseerd op een volledig openbaar en verifieerbaar selectie-algoritme.

 1. Log in op je Binance account en ga naar de Binance NFT-homepage. Klik op de banner van het IGO-project waaraan je wilt deelnemen.
 2. Je wordt doorgestuurd naar de inschrijfpagina, waar je alle projectdetails kunt zien. Om voor deelname in aanmerking te komen, moet je een minimale BNB holding aanhouden.

De toekomst van IGO’s

Initial Game Offerings bieden een innovatieve manier voor spelontwikkelaars om hun projecten te financieren door het gebruik van blockchain technologie. Hoewel IGO’s een goede manier kunnen zijn voor investeerders om spelprojecten in een vroeg stadium te steunen, dragen ze ook aanzienlijke financiële risico’s in zich. Je moet daarom altijd voorzichtig zijn en goed onderzoek doen voordat je je geld op het spel zet.

Elke week het laatste Bitcoin nieuws, crypto nieuws, belangrijke koersupdates, tips & meer ontvangen?

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

1. Bij Bitvavo aanmelden. Klik hiervoor op afbeelding hieronder en vul het formulier in.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Na een succesvolle verificatie, kun je de eerste storting bij Bitvavo doen.
4. Beginnen met crypto handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen.

You may also like

Leave a Comment