crypto-inzichten.nl

Wat is DefiSpot, en hoe werkt het?

by crypto-inzichten.nl

Wat is DefiSpot en hoe werkt het? in 2022 is de vraag van beleggers naar cryptocurrency massaal gestegen. Gedecentraliseerde en gecentraliseerde cryptobeurzen bieden marktplaatsen voor handelaren om cryptomunten te kopen en verkopen. Nieuwe DEXs worden gebouwd bovenop bestaande niet-KYC protocollen om de KYC uitdagingen te omzeilen. DefiSpot is een van deze nieuwe DEXs.

Wat is DefiSpot?

DefiSpot is een cross-chain DEX die draait op het THORChain protocol. Het is een DEX interface dat gebruik maakt van de backend van THORChain om een platform te bieden om liquiditeit van cryptocurrencies toe te voegen en te verwijderen.

Gebruikers van deze DEX interface zijn volledig eigenaar van de liquiditeit en kunnen toegang krijgen tot het platform zonder door de nu traditionele KYC-functie te gaan die CEX’en hebben. DefiSpot geeft gebruikers toegang tot het verhandelen en controleren van liquiditeit op custodial exchanges via THORChain’s permissionless functie.

Maar DefiSpot gaat verder dan dat door een vriendelijke en ongecompliceerde interface te bieden waar gebruikers van elke ervaring kunnen handelen zonder overweldigd te worden.

Welke uitdagingen pakt DefiSpot aan?

Wanneer crypto handelaren de markt op CEX verkennen, moeten ze KYC voltooien voor ze liquiditeit toevoegen. De fondsen worden naar de CEXs overgebracht en in hun beveiligde kluizen bewaard. CEX’en hebben toestemming nodig voor de overdracht van activa.

De dynamische honger van cryptobeleggers creëert een kans voor blockchain ontwikkelaars om nieuwe oplossingen te verkennen die gebruikers aantrekken en aan hun verlangens voldoen.

THORChain pakt dit aan door een protocol in te zetten dat gebruikers toestemmingsvrije transacties laat uitvoeren. Gebruikers van THORChain kunnen onmiddellijk activa ruilen over elke blockchain via het cross-chain swap protocol.

Naar eigen zeggen biedt het project een uniek ontwerp, ondanks de diverse andere oplossingen op het interoperabiliteitsprotocol van THORChain.

Veel handelaren bekritiseren DEXs beurzen om hun ontwerpen. Een traditioneel DEFI ontwerpen is, anders dan zijn CeFi tegenhangers, erg monotoon en weinig expressief. De DEX interface ziet er aan de oppervlakte uit als een traditionele CEX, vol met elke functie. Het ziet eruit als een DeFi product dat gebouwd is om op een CeFi product te lijken.

Maar deze DEX interface vergroot de gebruikerservaring. Gebruikers die vertrouwd zijn met CEX vormgeving vinden een prachtige DEX met CEX thema, die hen in staat stelt om hun bezittingen altijd te controleren.

Deze DEX interface brengt de kracht van toestemmingsvrije DeFi gehuld onder het aangename en opvallende CEX ontwerp.

Alvorens je verder gaat met lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Handelaren toegang tot echt ecosysteem

DefiSpot’s navigeerbare en rechtlijnige ontwerp kan gebruikers snel voor de gek houden door te denken dat de DEX niet meer is dan een platform voor de uitwisseling van activa. Maar het is veel meer dan dat.

DefiSpot leidt DEXs verder dan de traditionele DeFi om gebruikers nieuwe en opwindende mogelijkheden te bieden. Het DefiSpot team concentreert zich op het uitbouwen van DEX tot een echt ecosysteem waar cryptohandelaren toegang hebben tot elk hulpmiddel dat ze nodig hebben.

In de toekomst zal het een verzameling functionaliteiten bieden, waaronder samengestelde en synthetische digitale activa, native wallet, $SPOT (DefiSpot native token), en DeFi cross-chain lending, onder andere. Het zal een ecosysteem worden binnen het THORChain ecosysteem.

DefiSpot ThorChain

DefiSpot beveiliging

Het beheer van private sleutels en vertrouwen is een belangrijk punt van zorg in DeFi en crypto. Private sleutels zijn erg kwetsbaar vanwege het risico van permanent verlies van geld en van het kwijtraken van sleutels.

Daarom is er vraag van handelaren naar een manier om toegang te krijgen tot de markt zonder opgezadeld te zitten met de taak om hun private sleutels voor altijd veilig te bewaren.

CEXs kwamen met het idee om activa in hun private kluizen op te slaan en toegang te verlenen via permissies, meestal wachtwoorden. Maar vandaag is die oplossing snel verouderd.

Met protocollen als THORChain die de weg wijzen naar de toekomst van cryptotransacties zonder de beperkingen van CEXs, zou wereldwijde adoptie wel eens eerder kunnen gebeuren dan voorspeld.

Het is nu het eerste DeFi product waarmee handelaren transacties naar een CSV of Excel bestand kunnen exporteren.

DefiSpot: decentralisatie, functionaliteit en veiligheid

Drie van de kernprincipes van DeFi zijn decentralisatie, functionaliteit, en veiligheid. DeFi wil echte financiële autonomie naar de wereld brengen, maar zou zonder die principes afbrokkelen. DefiSpot wil een ecosysteem creëren waarin iedereen van financiën kan genieten op basis van alle drie de principes.

De eis om een externe wallet te integreren maakt deze DEX veilig en beveiligd. De eis geeft gebruikers ook volledige controle over hun geld via hun private sleutels en een niet-custodiaal protocol. Op basis daarvan zijn gebruikers verantwoordelijk voor elke actie op DefiSpot en zijn ze op geen enkele manier onderworpen aan specifieke regels zoals die in CEXs voorkomen.

DefiSpot biedt ook een functionele DEX waar gebruikers activa over blockchains heen kunnen ruilen. Cross-chain swapping is niet zo’n probleem, maar de kosten van het ruilen van cryptomunten op sommige beurzen, maken het voor handelaren soms moeilijk om hun valuta’s te verhandelen. 

Maar op deze DEX worden handelaren gestimuleerd met de kosten van het ruilen van munten. De beloningen worden terugbetaald in $SPOT, die gebruikers kunnen ruilen tegen andere munten of vasthouden. Het stimuleren van de functies is een strategie die het  bereik van dit project in de hele industrie zal doen groeien.

Als een van de eerste cross-chain DEX die een CEX thema aanbiedt, ontwikkelt DefiSpot zich tot een ecosysteem waar handelaren kunnen vinden wat ze nodig hebben om cryptocurrency te verhandelen.

De impact van CEXs kan de effecten van andere DEXs, zoals Pancakeswap, overtroeven. Het team achter DefiSpot zet zich in om het ecosysteem verder te laten groeien dan een gewone exchange.

De toekomst van DeFi

DeFi brengt de ware kracht van decentralisatie door de grenzen van traditionele financiën te doorbreken. De wereldwijde crypto adoptie zal in een rapt tempo plaatsvinden. 

Hoewel het nog niet bekend is wanneer dit precies gaat gebeuren, zal de wedloop om blockchain-gedreven oplossingen te ontwikkelen, de verwachte adoptie bespoedigen. DeFi moet nieuwe, vernieuwende en ontwrichtende platforms omarmen om de huidige uitdagingen te overwinnen.

In 2022 kan er weleens een massale uittocht plaatsvinden van crypto handelaars uit de CEX’s. Dankzij projecten als DefiSpot.

Wacht… voordat je ons gaat verlaten. Via deze link ontvang je vandaag een gratis welkomstbonus bij Bitvavo, het goedkoopste cryptoplatform van Nederland.💰

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment