crypto-inzichten.nl

2021 was het drukste jaar voor Bitcoin IRA’s, ETH en verschillende altcoins

by crypto-inzichten.nl

Hoewel cryptocurrencies al enkele jaren bestaan is hun populariteit het afgelopen jaar flink toegenomen. 2021 was het drukste jaar voor de Bitcoin IRA’s, diverse altcoins en de ontwikkeling van de cryptomarkt in het algemeen.

Wat is een Bitcoin IRA?

Bitcoin IRA’s maken het mogelijk om met pensioensparen te beleggen in verschillende cryptocurrencies. Bitcoin IRA’s fungeren als self-directed IRA’s die door enkele financiële instellingen in de V.S. worden aangeboden en alternatieve beleggingen voor pensioensparen mogelijk maken. In wezen kan iemand andere pensioenrekeningen met traditionele beleggingen behouden en apart de self-directed optie voor beleggingen in cryptocurrency’s aangaan.

2021 was het drukste jaar voor Bitcoin IRA’s

Cryptocurrencies worden steeds populairder om in te beleggen. Mede hierdoor zijn ook pensioenfondsen cryptocurrencies gaan toevoegen aan hun aanbod. Dit bleek succesvol te zijn, want de hoeveelheid pensioenspaarders die spaart in de vorm van IRA-accounts met digitale cryptomunten is toegenomen.

2021 was het drukste jaar volgens diverse eigenaren van pensioenfondsen in de VS. Hoewel de volatiliteit van de Bitcoin (BTC) enkele beleggers afschrikte, bleken veel hun beleggingen vast te houden in de hoop op lange termijn groei voor hun pensioen. Naast de interesse in Bitcoin IRA’s was er ook een groeiende interesse in diverse altcoins te zien in het afgelopen jaar.

Chris Kline is de medeoprichter en Chief Operating Officer bij Bitcoin IRA. Bitcoin IRA is een organisatie die pensioenfondsen aanbiedt die gekoppeld zijn aan de Bitcoin. Kline heeft aangegeven dat in de tweede periode van 2021 de interesse in Bitcoin pensioenfondsen flink toenam. De meeste nieuwe beleggers gaven de toenemende inflatie als reden om over te stappen op beleggingen in de vorm van de Bitcoin.

De meest voorkomende reden voor beleggers om te investeren in hun pensioen via Bitcoin IRA’s is dus de toenemende inflatie. Maar ook de economische revolutie speelt een rol. De Bitcoin en de cryptomarkt worden steeds populairder. Om de boot niet te missen investeren steeds meer mensen in de markt voor cryptocurrencies.

De afgelopen maanden heeft de Bitcoin volgens de koersontwikkelingen minder gepresteerd. Op basis van diverse analyses lijkt de daling van de Bitcoin prijs voort te komen uit een flinke verkoopgolf, die is ontstaan door diverse nieuwsberichten rondom de cryptomarkt.

Ten gevolge van de recentelijke verkoopgolf zal je wellicht verwachten dat Kline een daling in de interesse in Bitcoin IRA’s zal zien. Echter, Kline laat weten dat dit niet waar is. Hoewel er een vertraging in interesse werd verwacht zijn er in November en December van 2021 opnieuw een recordaantal rekeningen voor Bitcoin IRA’s geopend.

Jeremy Warner is de specialist op het gebied van digitale valuta bij BitIRA. 2021 was het drukste jaar volgens Warner. Uit de gegevens van BitIRA blijkt wel dat de laatste twee jaren van 2021 niet zo goed waren als de overige 8 maanden in 2021.

Bitcoin ira

Meer interesse in ETH en altcoins

Nu de Bitcoin pensioenfondsen goed presteren is het uiteraard de vraag wat zij in de toekomst nog te bieden hebben. Volgens Warner lijkt het erop alsof beleggers ook steeds meer opzoek zijn naar andere cryptocurrencies om in te beleggen voor hun pensioen. Het lijkt alsof een gediversifieerde portefeuille populairder wordt.

Daarom is het volgende doel op het gebied van ontwikkeling het toevoegen van meer altcoins aan de beleggingskeuze van pensioenbeleggers. Niet alleen BitIRA wil deze ontwikkeling laten plaatsvinden binnen het bedrijf. Ook andere pensioenfondsen zoals Coin IRA willen hun mogelijkheden uitbreiden.

Brenda Whitman is de CEO van Coin IRA en heeft gekeken naar de ontwikkelingen rondom het pensioensparen met behulp van cryptocurrencies. Ook volgens Whitman is de interesse in deze vorm van pensioensparen toegenomen.

Volgens Whitman is de huidige drempel voor veel beleggers het aanbod. Sommige beleggers zouden graag, eventueel naast de Bitcoin, willen investeren in altcoins die binnen hun IRA nog niet beschikbaar zijn. 2021 was het drukste jaar voor de Bitcoin IRA’s, maar hopelijk wordt 2022 een druk jaar voor de altcoin IRA’s.

Maar welke altcoins zijn dan populair onder pensioenbeleggers? Uit analyses is gebleken dat Ethereum (ETH) en Chainlink (LINK) de meest populaire keuzes zijn. Naast de Bitcoin, Ethereum en Chainlink is ook Solana (SOL) een altcoin die veel wordt aangevraagd door pensioenbeleggers.

2021 was het drukste jaar voor Bitcoin IRA’s, wat mogelijk ook komt door een breder publiek. Waar voorheen vooral jongeren geïnteresseerd waren in het beleggen in cryptomunten, bestaat de huidige populatie ook steeds meer uit ouderen die proberen een mooie erfenis na te laten aan hun kinderen en kleinkinderen door middel van cryptobeleggen.

MoneyTalks Community 

Crypto Trading AcademyNu je misschien meer weet over hoe Bitcoin en cryptocurrencies werken, wil je misschien ook brainstormen over enkele strategieën, analyse met anderen. Dan is de MoneyTalks Community misschien iets voor jou.

Crypto Trading Academy inhoud

Er zitten verschillende mensen in de MoneyTalks community. Er zijn bijvoorbeeld starters die net begonnen zijn met de beginnerscursus Bitcoin Basics & Cryptomaar ook ervaren handelaren die meer over statistieken en analyse praten. Immers, wat gaat de prijs doen over nu en… een week? 2 weken? Een maand?

Je kunt de Community 7 dagen uitproberen voor €1,-. Daarna kun je zelf beslissen of je wilt blijven en maandelijks wilt blijven betalen of dat je wilt besluiten dat het toch niets voor je is.

FAQ – Veelgestelde vragen over Bitcoin IRA

Er is geen specifieke Internal Revenue Service (IRS) rekening die ontworpen is voor cryptocurrencies. Wanneer beleggers het dus hebben over een “Bitcoin IRA”, bedoelen ze in wezen een IRA die Bitcoin of andere digitale valuta’s in zijn portefeuille van holdings opneemt.

Het proces om Bitcoins aan je self-directed IRA toe te voegen is eenvoudig en snel. Het houdt in dat je een self-directed IRA opent via een veilige e-sign aanvraag; daarna wordt de nieuwe rekening gefinancierd via een rollover of overschrijving. Tenslotte moet de belegger een Bitcoin toewijzingsopdracht invullen.
 

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment