crypto-inzichten.nl

Wat is AAVE en hoe werkt het?

by crypto-inzichten.nl

Aave, wellicht heb je er al over gehoord. Het Aave protocol vergemakkelijkt leningen in verschillende soorten. Maar wat is Aave nog meer en wat maakt het uniek? Je leest er meer over in dit artikel. 

Wat is Aave en hoe werkt het?

Aave is een protocol dat leningen in verschillende soorten cryptocurrencies vergemakkelijkt en wordt daarom ook wel het Aave leenprotocol genoemd. Het protocol heeft zijn eigen token. Je kunt de munt in verschillende situaties gebruiken. Ten eerste kun je de token gebruiken als onderpand voor je crypto-lening. Bovendien kun je korting krijgen op transactiekosten.

Als je een bepaald bedrag aan Aave wilt lenen, zijn er helemaal geen kosten. Bovendien kun je, als je de tokens bezit die bij het platform horen, ook stemmen over de ontwikkelingen van het protocol. De grootte van je invloed op de uiteindelijke beslissing hangt af van de hoeveelheid tokens die je bezit. 

Ben je geïnteresseerd in het kopen of verkopen van Aave. Begin er meteen mee!

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

De geschiedenis van Aave

In het jaar 2017 werd Aave bedacht door Stani Kulechow. Na bestudering van de mogelijkheden van Ethereum om het traditionele financiële systeem te veranderen, richtte Kulechow een platform op dat leners en bieders van cryptocurrencies met elkaar kon verbinden. In die tijd heette het project nog ETHLend. Na de financiële crisis in 2018 werd het doel van project ETLLend bijgesteld en kreeg het ook een nieuwe naam: Aave.

Het huidige doel van het platform is het vergemakkelijken van leningen in cryptocurrencies die werken op het protocol van Ethereum. Om crypto-aanbieders zekerheid te bieden, moet een lener meer onderpand storten dan het bedrag dat hij in cryptocurrencies wil lenen. Via een speciaal ontwikkeld algoritme wordt gecorrigeerd voor de volatiliteit op de markt. Als je cryptocurrencies gaat lenen dan moet je een slim contract tekenen waarin de voorwaarden staan.

Aave

Waar kan ik veilig Aave kopen en verkopen?

Als je cryptomunten wilt kopen dan wil je natuurlijk niet het slachtoffer worden van fraude. Daarom is het altijd belangrijk om een betrouwbare makelaar of beurs te kiezen voor het kopen of verkopen van cryptocurrencies. Om cryptomunten te kopen die bij het Aave protocol horen kun je terecht op de volgende beurzen:

Aave koers

De laatste ontwikkelingen rond de Aave koers worden vaak weerspiegeld in de Aave koers. Wil je de ontwikkelingen op de voet volgen om te bepalen wanneer je het beste kunt investeren? Je kunt de ontwikkeling van de Aave koers live volgen op deze pagina.

Wat is er uniek aan Aave?

Aave crypto is een DeFi protocol dat leningen in cryptovaluta mogelijk maakt. Er zijn verschillende protocollen met een soortgelijke functie op de markt. Toch heeft Kulechow’s protocol zijn eigen unieke kenmerken. Enkele van de manieren waarop het protocol zich onderscheidt zijn:

  • Door leningen zonder onderpand aan te bieden
  • Door renteswitching te gebruiken
  • Door flitsleningen aan te bieden
  • Door unieke soorten onderpand te aanvaarden

Wat is een Aave wallet?

Als je een bepaalde hoeveelheid munten hebt gekocht wil je die natuurlijk veilig bewaren. Een hardware wallet biedt vaak de veiligste oplossing omdat hij je munten offline bewaart. Dit betekent dat er geen mogelijkheid is voor hackers om in je wallet in te breken. Een hardware wallet is vaak een extern apparaat. Dit kan het moeilijk maken de wallet met je mee te nemen. Een geschikte hardware wallet die je gemakkelijk met je mee kunt nemen is de SecX V20.

Behalve hardware wallets zijn er ook software wallets waarin je je cryptocurrencies kunt bewaren. Je munten worden online opgeslagen en zijn dus theoretisch vatbaarder voor hackers. Toch bestaan de meeste online wallets uit zeer goed beveiligde software, dus je hoeft niet bang te zijn. De beste software wallet voor je cryptomunten is MyEtherWallet.

Begin nu met investeren in Aave

Investeren in Aave kan heel lonend zijn. Tegen 2020 heeft het zogenaamde DeFi protocol van de munt een groot deel van de markt weten te veroveren. Als je bedenkt dat de cryptocurrency relatief jong is en de ontwikkeling van het protocol nog in de kinderschoenen staat, is dit een goed teken voor de toekomst.

De ontwikkelingen in de DeFi wereld breiden zich voortdurend uit en het valt nog te bezien of het protocol deze ontwikkelingen kan bijbenen. Door de complexe ontwikkelingen in de marktsector zijn er ook risico’s verbonden aan investeren in dit project of munt. Het is verstandig te investeren als je genoeg over het protocol geleerd hebt en vertrouwen hebt in de toekomst van deze cryptomunt

Veel gestelde vragen over Aave

Aave is, met zijn 4 jaar, relatief nieuw op de cryptomarkt. Daardoor hebben zowel nieuwe als ervaren beleggers vaak vragen over het protocol. Enkele belangrijke vragen worden hieronder beantwoord.

Welk probleem lost het protocol op?

Om de ontwikkeling rond DeFi goed te laten verlopen, is het belangrijk dat gecentraliseerde financiële diensten uitgewisseld kunnen worden met gedecentraliseerde equivalenten. Het leen protocol maakt dit mogelijk doordat gebruikers hun cryptomunten beschikbaar stellen aan het protocol. Deze munten worden dan uitgeleend aan cryptovragers. Voor het uitlenen van de munten krijg je natuurlijk een mooie beloning.

Wat zijn Flitsleningen?

Flitsleningen zijn nieuw geïntroduceerd door dit project. Deze soort lening kan supersnel worden afgesloten omdat je bij deze lening geen onderpand hoeft te storten. Flitsleningen kunnen ook gebruikt worden om leningsprotocollen te herfinancieren of onderpand te ruilen. Je betaalt voor deze diensten 0,3% extra.

Wat zijn de voordelen van Aave?

Het project kun je gebruiken om crypto-leningen af te sluiten komt met een groot voordeel. Dat komt omdat het platform van deze cryptocurrency volledig transparant is, zodat je altijd weet waar je geld vandaan komt of waar het naartoe gaat. Er zijn geen onverwachte verrassingen als het gaat om rente of andere kosten. De informatie wordt volledig gepubliceerd op de blockchain waarop het protocol is gebouwd, waardoor deze kennis voor elke crypto-gebruiker toegankelijk

Wil je van start gaan met Aave kopen? Ga dan direct aan de slag bij Bitvavo.

You may also like

Leave a Comment