crypto-inzichten.nl

Inflatie en de toenemende interesse leidt to meer vraag naar Bitcoin

by crypto-inzichten.nl

De eerste drie maanden van 2022 waren zeer bewogen. We hebben dan ook een volatiele cryptomarkt gezien. Vooral de economische ontwikkelingen op wereldniveau en de geopolitieke zorgde ervoor dat de cryptomarkt zwaar werd onderdrukt. Sommige van deze gebeurtenissen pleiten echter ook voor een potentiële toenemende vraag naar Bitcoin. Dit zal ten goede kunnen komen van de Bitcoin prijs.

Factoren die invloed hebben op de sterke vraag naar Bitcoin

Er zijn een aantal factoren in het spel, factoren die een sterke vraag naar Bitcoin kunnen aanwakkeren. Vooral omdat de Bitcoin prijs de laatste tijd aanzienlijk is gestegen. Landen, steden, banken, hedgefondsen, staatsfondsen, miljardairs en bedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in Bitcoin en hierdoor stijgt de vraag naar Bitcoin.

Naar verwachting zal deze interesse snel groeien en zal mogelijk een snel stijgende vraag naar Bitcoin veroorzaken. We zien inmiddels dat steeds meer financiële instellingen het potentieel van Bitcoin niet langer negeren. Onlangs voerde Morgan Chase de eerste OTC-transactie uit en liet het weten dat het cryptodiensten gaat aanbieden aan zijn klanten.

De uitstroom van exchanges geeft ons een gezond beeld van de vraagniveaus die de cryptocurrency de afgelopen maanden heeft gezien. Het grootste deel van de uitstroom is verplaatst naar private wallets. Dit duidt mogelijk op lange termijn posities. Deze uitstroom valt ook samen met de hogere inflatieniveaus in belangrijke wereldwijde markten.

Waarom de inflatie wel eens de grootste bijdrage zou kunnen leveren aan de aanbodschok

De inflatie is tot nu toe de grootste barst in het traditionele financieringssysteem geweest. Ze werd nog verergerd door de economische druk die de Federal Reserve ertoe dwong om tijdens de pandemie meer geld bij te drukken in een poging om de economie te stimuleren. Helaas is het opruimen van dat overschot aan liquiditeit een uitdaging geworden.

Dit onderstreept de van gezond geld dat immuun is voor inflatie. Bitcoin presenteert zichzelf als een alternatief dat instellingen, bedrijven en individuen kunnen gebruiken om inflatie tegen te gaan.

Een dergelijke visie kan de vraag naar Bitcoin aanwakkeren en bijdragen aan een aanbodschok, vooral met het slinkende aanbod op de beurzen. Toch zijn er ook experts die er een andere mening over hebben.

Zo suggereerde een gebruiker bijvoorbeeld dat een tekort aan nieuwe investeerders om het extra aanbod te absorberen. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot een Bitcoin crash. Dit argument houdt echter geen rekening met de factoren die de adoptie van Bitcoin stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn een vast maximumaanbod, het halveren van Bitcoin en de deflatoire eigenschappen van Bitcoin.

Bitcoin vraag

Overheden en monetaire controle zorgt voor meer vraag naar Bitcoin

Recente sociale en politieke gebeurtenissen, zoals de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, hebben de gevaren en risico’s van strikte overheidscontrole over geld aangetoond. Deze factoren versterken het pleidooi voor het bezitten van Bitcoin als censuurbestendig valuta dat vrij is van overheidsbemoeienis. De vraag naar Bitcoin als gevolg van het eerdergenoemde besef kan meer institutionele en individuele adoptie van Bitcoin stimuleren.

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signalsHandelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment