crypto-inzichten.nl

Voltz, het DeFi protocol kan 150% rente op Ether deposito’s opleveren

by crypto-inzichten.nl

Het Voltz protocol kan ervoor zorgen dat handelaren met een hefboom te staken een opbrengst tot wel 150% kunnen verdienen na de Merge van Ethereum. De toonaangevende smart-contract blockchain Ethereum’s Merge – een belangrijke mijlpaal in zijn historische verschuiving naar een milieuvriendelijker systeem – zal waarschijnlijk in september plaatsvinden.

Nu al zijn crypto handelaars aan het uitstippelen hoe ze het vanuit beleggingsoogpunt gaan spelen. En blockchain protocollen racen om ontmoetingsplaatsen op te zetten voor het uitlenen en verhandelen van het gebeuren, en voor het financieren van speculatieve posities.

In één populaire invalshoek kopen of houden handelaren ether (ETH) op de spot- of derivatenmarkt, terwijl ze de geënte ether tokens – stETH – van Lido kopen om van het evenement te profiteren.

Er is echter stilletjes nog een andere optie opgedoken, waarbij handelaren een jaarlijkse procentuele opbrengst (APY) van 150% kunnen verdienen door via het Voltz protocol met een hefboom in te zetten op een verwachte sprong in de staking opbrengst.

Voltz Protocol

Hoe werkt Voltz?

Voltz, een twee maanden oude geautomatiseerde market maker, stelt gebruikers in staat markten te creëren voor het verhandelen van elk variabel rendement. Onlangs onthulde het een Lido pool voor stETH en een Rocket pool voor rETH, een ander staking derivaat.

Via deze pools kunnen handelaren met een hefboom inzetten op een alom voorspelde verdubbeling na de fusie van de jaarlijkse inzetrendementen tot 8% en hoger, louter door de onderliggende waarde, ETH, als marge te storten. Handelaren hoeven geen stETH of rETH tokens te bezitten om in een renteswap contract te stappen, zoals zou passen bij de gebruikelijke praktijken die op traditionele geldmarkten worden toegepast.

Het aanbod zou kunnen wijzen op een hernieuwde honger naar het nemen van risico’s op de cryptomarkten, die nog steeds aan het bekomen zijn van een prijscrash eerder dit jaar die fortuinen wegvaagde, “stablecoins” zoals Terra’s UST in elkaar deed storten en leidde tot de ondergang van firma’s als Celsius Network en Voyager Digital. De stETH tokens speelden een sleutelrol in de crisis.

Voltz’s stETH en rETH pools gingen op 1 juli live met een liquidity provider margin cap van $1,5 miljoen en een belofte om de cap in de loop van de tijd te verhogen en uiteindelijk de bovengrens helemaal op te heffen.

De website van het protocol lokt potentiële gebruikers met een knop die luidt: “Press for Alpha.” (Daarop drukken leidt tot een disclaimer dat het niet toegankelijk is voor gebruikers in “any restricted territory”, een lijst die ook de V.S. omvat).

Voltz wordt gesteund door diverse investeerders

Gesteund door investeerders waaronder Wintermute, Amber Funds en Bankless, beschrijft Voltz zichzelf als het “allereerste synthetische renteswap” protocol. Volgens sommige waarnemers zal het synthetische karakter van het protocol het mogelijk maken om krachtiger en expressiever financiële producten rond opbrengstdragende activa te bouwen.

“Renteswaps zullen hoogstwaarschijnlijk gebruikt worden door stablecoin boeren en treasury-management strategieën,” zei Alex Woodard, research associate bij Arca.
‘Je moet hefboomwerking gebruiken’

Staking verwijst naar het proces van munten aanhouden in een cryptocurrency wallet om de operaties van het netwerk te ondersteunen in ruil voor nieuw geslagen munten. “Staking annual percentage yield” verwijst naar een tarief dat de totale hoeveelheid staking beloningen weergeeft die een staker over een jaarperiode kan verwachten te ontvangen.

“Koersen stijgen zelden dramatisch, dus als je koersen wilt verhandelen moet je een hefboom gebruiken,” vertelde Voltz CEO en mede-oprichter Simon Jones aan CoinDesk.

Over de Ethereum Merge

De Merge zal Ethereum’s huidige proof-of-work blockchain combineren met een proof-of-stake blockchain genaamd de Beacon Chain, die sinds 2020 draait. De overgang wordt als bullish voor ether beschouwd, deels omdat het er theoretisch toe kan leiden dat de blockchain op de lange termijn minder nieuwe voorraad van de tokens produceert.

You may also like

Leave a Comment