crypto-inzichten.nl

VanEck lanceert vandaag het derde Bitcoin futures ETF

by crypto-inzichten.nl

Vandaag lanceert VanEck zijn Bitcoin ETF. Afgelopen woensdag heeft de Securities & Exchange Commission (SEC) de aanvraag van VanEck voor een Bitcoin futures exchange traded fund (ETF) goedgekeurd. Dit is de derde Bitcoin futures ETF in ruim een week tijd die op de markt komt. Op maandag 18 november maakte ProShares haar debuut met Bitcoin Strategy ETF. Afgelopen vrijdag werd de tweede Bitcoin ETF op de beurs van Nasdaq genoteerd onder het tickersymbool BTF. Dit fonds is van Valkyrie.

Steeds meer Bitcoin futures ETF’s in Amerika

De eerste twee Bitcoin fondsen waren beide succesvol en behaalde goede handelsvolumes in de eerste dagen. ProShares was zelfs dusdanig succesvol dat het een handelsvolume van meer dan $1 miljard wist te behalen in slechts twee dagen tijd.

VanEck is nu de volgende partij die een Bitcoin futures ETF gebaseerd op futures lanceert. Om goedkeuring te verkrijgen van de SEC. Tot op heden hield de SEC dit soort fondsen in de Verenigde Staten tegen. Daar waar de SEC dit jarenlang heeft kunnen volhouden, lijkt het erop dat het nu toch soepeler omgaat met de aanvragen. Wel moest zowel ProShares als Valkyrie eerst een aanpassing doen in het voorstel om de goedkeuring uiteindelijk te ontvangen.

Maar voor beide waren de introducties succesvol. Het transactievolume van de Bitcoin futures ETF van ProShares, $BITO bedroeg op de eerste handelsdag meer dan 1 miljard dollar en ook de tweede dag bleek een succes. Ook Valkyrie deed het goed op haar eerste handelsdag met een handelsvolume van $80 miljoen.

De VanEck Bitcoin futures ETF is te verhandelen op de Cboe BZX Exchange. Interessant en goed om te weten is dat dit Bitcoin fonds geen echte Bitcoin munten bezit. Met een aandeel in de Bitcoin ETF speculeer je op de waarde van Bitcoin futures. Je koopt dus niet direct echte Bitcoins.

Bitcoin futures ETF

Meer lopende Bitcoin ETF aanvragen

De verwachting is dat er in de nabije toekomst meer Bitcoin ETF’s op de markt zullen komen. Dit komt omdat de SEC nog steeds wacht op veel vergelijkbare toepassingen. Het lijkt erop dat naarmate de aanvraag verandert, het voor bedrijven gemakkelijker wordt om goedkeuring van de aanvraag te verkrijgen.

 

Meer lezen over het laatste Bitcoin nieuws? Klik hier!

You may also like

Leave a Comment