crypto-inzichten.nl

Handelsvolume Valkyrie Bitcoin ETF bedraagt $80 miljoen op de eerste dag

by crypto-inzichten.nl

Valkyrie Bitcoin ETF debuteerde afgelopen vrijdag op de Nasdaq, onder het tickersymbool $BTF. Aan het einde van de eerste handelsdag op de beurs bedroeg het handelsvolume maar liefst $80 miljoen. Op zich een prima prestatie, maar niet zo spectaculair als dat van de allereerste Bitcoin futures ETF van ProShares. $BITO verdiende op de eerste dag ruim $1 miljard aan handelsvolume.

Eerste Bitcoin futures ETF

ProShares Strategy Bitcoin ETF ($BITO) was de eerste Bitcoin futures ETF dat deze goedkeuring ontving. De handel van de eerste Bitcoin futures ETF van ProShares is afgelopen dinsdag van start gegaan. De lancering was uiterst succesvol. Het handelsvolume bedroeg op de eerste dag ruim $1 miljard en ook de tweede handelsdag verliep zeer succesvol. Zelfs zo succesvol dat als het handelsvolume de komende dagen in dit tempo blijft doorgaan, $BITO al snel haar limiet bereiken zal voor het inkopen van de onderliggende Bitcoin futures.

Pak die kans!

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Vorige week vrijdag gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring vooe het eerste Bitcoin futures exchange traded fund (ETF) van ProShares. Het liet toen ook doorschemeren dat het meerdere aanvragen voor Bitcoin ETF gaat goedkeuren. En zo geschiedde, Valkyrie Bitcoin ETF maakte op vrijdag 22 oktober 2021 haar debuut op de Nasdaq.

$BTF Valkyrie Bitcoin ETF

Lancering tweede Bitcoin ETF

De tweede goedgekeurde Bitcoin ETF, de Valkyrie Bitcoin ETF,  begon gisteren met handelen. Nadat de Securities and Exchange Commission eindelijk het indexfonds had goedgekeurd. 

Een ETF is een populair product bij beleggers en wordt in diverse markten gebruikt. Een andere naam voor een ETF is indextracker. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met een aandeel in ETF een onderliggende prijs van het activum zoveel mogelijk volgen. Dit kan op diverse manieren, zo kan een fonds bijvoorbeeld de Bitcoin koers volgen op de reguliere markt. Dit wordt spot genoemd.

Bitcoin ETF vs $BTF

Bij een $BTF worden geen spotprijzen aangehouden, maar de ETF is gebaseerd op futures. Voor veel beleggers is het gunstiger dan een fysieke Bitcoin als onderpand voor het fonds te gebruiken. Een Bitcoin futures ETF zorgt ervoor dat Bitcoin toegankelijker wordt voor verschillende beleggers, waaronder traditionele beleggers.

De handel van de Valkyrie Bitcoin ETF ging om 15.30 uur Nederlandse tijd van start op de de Nasdaq en het tickersymbool is $BTF. Eerder wilde Valkyrie het BTFD noemen, maar de SEC zag niets in de afkorting van ‘buy the fucking dip’.

In tegenstelling tot Bitcoin vindt de handel in aandelen in deze branche niet 24/7 plaats. $BTF begon te handelen tegen een prijs van $25 per aandeel en de slotkoers was $24,16. Volgens de gegevens van Bloomberg bedroeg het handelsvolume van het fonds ​ongeveer 3,1 miljoen aandelen, oftewel ongeveer $78 miljoen.

Valkyrie Bitcoin futures ETF - $BTF

Meerdere Bitcoin futures ETF in de wachtrij

Een paar dagen had $BITO van ProShares het Bitcoin futures ETF rijk voor zichzelf, maar dit staat op het punt om snel te veranderen. ProShares was de eerste in de race om de eerste crypto ETF van de V.S. op de markt te brengen. Valkyrie kwam als tweede over de streep.  

ProShares noteerde eerder deze week de eerste Bitcoin futures ETF op de New York Stock Exchange. Het product overtrof de toch al hoge verwachtingen met een inwijdingsdagvolume dat de $1 miljard benaderde. Valkyrie kreeg haar notering afgelopen vrijdag en deed het op zich ook goed op de eerste handelsdag.

Bloomberg ETF analist Anthony Rayar over $BTF

Bloomberg ETF analist Anthony Rayar twitterde dat volume en verhandelde waarde voor $BTF en $BITO een “sterke en consistente vraag” laten zien. Bloomberg Senior ETF analist Eric Balchunas tweette dat de $BTF notering een belangrijk debuut van dit jaar bleef, ondanks het feit dat ze sterk overschaduwd werd door ProShares’ $BITO.

Maar de concurrentie is op komst. Achter de coulissen staan er meerdere voorstellen te wachten op goedkeuring van SEC, waaronder VanEck Bitcoin ETF. Verwacht wordt dat deze volgende week een notering gaat krijgen.

Klik hier om recente crypto nieuwsartikelen te lezen en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen. 

You may also like

Leave a Comment