crypto-inzichten.nl

Twitter Crypto Team gelanceerd

by crypto-inzichten.nl

Social Mediamagnaat Twitter zal een nieuw Twitter crypto team oprichten dat zich volledig zal gaan richten op de crypto wereld, blockchain- en andere decentrale technologieën. Dit werd bekend gemaakt door Tess Rinearson, de vrouw die is aangewezen om leiding aan het team te gaan geven.

Een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Bekendmaking van Twitter Crypto

Het nieuw op te richten team zal als naam ‘Twitter Crypto’ heten en zal dus onder leiding van Tess Rinearson komen te staan. Deze vrouw heef eerder bij de betalingsprovider Interstellar gewerkt. Daarnaast werkte ze ook bij Tendermint. Hier heeft ze meegewerkt aan de ontwikkeling van de Tendermint Core-consensusengine.

In, hoe kan het ook anders, een Twitter-bericht zei Rinearson dat het team zich zou richten op cryptocurrencies maar ook op andere zaken uit de cryptowereld.

Ze voegde eraan toe dat het Twitter Crypto team gaat onderzoeken op wel wijze de groeiende behoefte van ontwikkelaars om gedecentraliseerde apps te gebruiken, kunnen worden ondersteund. Als we meer naar de toekomst kijken, zal er ook onderzoek worden gedaan op welke wijze crypto community het bedrijf kunnen helpen om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden op het vlak van eigendom, identiteit, gemeenschap en meer van dit soort zaken.

Nieuw twitter crypto team

Grootse plannen voor Twitter Crypto Team

De activiteiten die Twitter nu richting de cryptowereld aan het ontwikkelen is, komen niet zomaar uit de lucht vallen. In heeft er alle schijn van dat de laatste bekendmaking onderdeel is van een groter plan van Twitter oprichter Jack Dorsey. Twitter wil graag een op de cryptowereld gerichte business unit opzetten.

Deze plannen om een prominente rol in de cryptowereld te bemachtigen, zijn in 2019 al ontstaan in Dorsey’s bedrijf Square. Zo ook de ideeën over decentrale sociale media. Dit resulteerde onder meer in Bluesky Project dat eind 2019 werd gelanceerd.

Bitcoin

Bitcoin heeft sowieso de aandacht van Dorsey. Het is algemeen bekend dat hij een groot fan van de cryptomunt is. Dit steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken. Het aankopen van Bitcoin (BTC) is een onderdeel van de bedrijfsstrategie geworden. Zo kocht zijn bedrijf Square vorig jaar nog voor 50 miljoen USD aan Bitcoin.

In februari en juli van dit jaar werden er ook allerlei activiteiten opgestart. Allereerst kondigden Dorsey en de rapper Jay-Z aan dat ze voornemens waren om de BTC 500 op te blazen. Op deze wijze zouden ze de verdere ontwikkeling van BTC helpen te financieren.

Het Massachusetts Institute of Technology, kortweg MIT kwam met een plan om de verdere ontwikkeling van BTC te kunnen financieren. Dorsey zou hierbij een van de grote investeerders zijn. Hij deed een voorstel om een bedrag van 4 miljoen USD te investeren.

Afgelopen zomer, in juli kondigde Square aan dat het een poging gaat ondernemen om een Bitcoin Hardware Wallet te ontwikkelen. Hiermee wil men de bewaring van Bitcoin tot mainstream maken.

Dorsey zei op datzelfde moment aan investeerders dat Bitcoin een belangrijk onderdeel zou worden in de toekomst van het bedrijf. Hij vertelde aan hen dat er plannen zijn om cryptocurrency te gaan integreren in het bestaande portfolio van Twitter ’s producten en diensten.

In diezelfde periode werden er ook gesprekken gevoerd over DeFi. Hierbij gaf Dorsey aan dat er een nieuw zakelijk team zou komen. Dit zou zich gaan richten op het ontwikkelen van een open platform voor ontwikkelaars. Het achterliggende doel zou zijn om het eenvoudiger te maken om decentrale, toestemming loze en niet bewarende financiële diensten op te kunnen zetten.

Vorige maand nog kondigde Twitter de zogenaamde tips-functie aan. Deze maken van die gebruik maakt van Lightning Network-oplossingen die door Strike zijn ontwikkeld. Hierdoor krijgen gebruikers de mogelijkheid om elkaar tips te geven ten aanzien van Bitcoin.

Personeel gezocht voor Twitter Crypto team

Rinearson voegde hier nog aan toe dat het Twitter Crypto team als een ‘center of excellence’ zal worden gepositioneerd. Het zal binnen Twitter opgesteld staan voor alles wat met blockchaintechnologie te maken heeft.

Ze deed een oproep aan alle crypto experts die met Twitter willen samenwerken, om zich te melden. Het bedrijf zoekt mensen voor andere de rol van engineer binnen het Twitter Crypto Team.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment