crypto-inzichten.nl

Tron koers verwachting, wat gaat de TRX koers doen?

by crypto-inzichten.nl

Tron (TRX) is een gedecentraliseerd blockchain-platform dat een revolutie teweeg wil brengen in de entertainmentindustrie (vergelijkbaar met de gelijknamige franchise van Disney) en het delen van digitale inhoud. Zijn eigen token, Tronix (TRX), is het afgelopen jaar met meer dan 200% in prijs gestegen. Wat is Tron (TRX) en wat is de Tron koers verwachting? Je leest het hieronder.

Wat is Tron (TRX)?

Tron is een op blockchain gebaseerd project dat in 2017 van start ging. Het was toen vrij uniek in die zin dat het geen reclame wilde maken voor verbeteringen op het gebied van cryptografie of netwerkontwerp.  Sindsdien laat de Tron koers verwachting interessante vooruitzichten zien. 

De basisbouwstenen van Tron zoals smart contracts, gedecentraliseerde toepassingen (dApps), tokens of zijn gedelegeerde Proof of Stake consensus, waren allemaal al door andere projecten gepionierd.

Hoewel sommigen kritiek hadden op het gebrek aan innovatie in het project, keurden velen het gebruik van reeds geteste functies goed in plaats van met alle middelen te proberen iets nieuws te bouwen. Hierdoor kan Tron meer aandacht besteden aan de gebruikerservaring en de vormgeving.

Tron onderscheidde zich met zijn op Azië gerichte marktstrategie die zwaar leunde op het bekend maken van zijn stichter en maker, Justin Sun. Met een ongelooflijk actieve gemeenschap van fervente aanhangers, is het geen verrassing dat het futuristisch klinkende Tron enig succes heeft gekend.

Het doel van Tron is een gratis en wereldwijd entertainmentplatform voor digitale inhoud te creëren dat de voordelen van de gedistribueerde opslagtechnologie biedt en tegelijk zijn gebruikers het gemakkelijk en kosteneffectief delen van digitale inhoud biedt.

Geschiedenis van Tron

Tron werd opgericht en gecreëerd door ondernemer Sun Yuchen (beter bekend als Justin Sun). Hij werd twee keer genoemd als een van de “30-Under-30” van Forbes in Azië.

Voordat hij Tron oprichtte, had Sun de toepassing voor audio-inhoud Peiwo opgericht. Bovendien trad hij in 2015 op als vertegenwoordiger voor Ripple. Hij verliet die positie echter na de oprichting van de Tron Foundation.

Sun’s zakelijke achtergrond trok al vroeg belangstelling van investeerders, waaronder Clash of Kings oprichter Tang Binsen, en CEO van fietsdelen startup OFO Dai Wei.

De TRX cryptocurrency kreeg in 2018 nog meer aandacht van de mainstream toen de non-profit ontwikkelingsmaatschappij achter Tron, de Tron Foundation, peer-to-peer platform voor het delen van inhoud BitTorrent overnam.

Tron bereikte zijn all-time high van $ 0,131 in januari 2018. Hoewel de prijs het sindsdien moeilijk heeft gehad, vooral in de algemene marktomstandigheden die na december van 2017 werden gezien (lees: bearmarkt), stijgt de prijs van TRX nu en wint langzaam aan momentum naarmate de cryptosector aan populariteit wint.

Tron koers verwachting

Hoe werkt Tron (TRX)?

Hoewel Tron nu een aparte munt is, was het ooit een op Ethereum gebaseerde ERC-20 token.

Het Tronix netwerk werkt op een paar principes, met als eerste decentralisatie. Alle gegevens op de blockchain zijn volledig vrij en worden niet gecontroleerd door een centrale autoriteit. Makers van inhoud kunnen het TRX token krijgen als beloning voor het plaatsen van hun inhoud.

Het is ook mogelijk voor makers om hun eigen tokens te creëren op het Tron netwerk. Deze tokens kunnen dan gebruikt worden binnen gebruikers’ eigen gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het netwerk. Deze nieuw gecreëerde tokens worden geschraagd door het hoofd-token TRX.

De laatste fase van het netwerkontwikkelingsplan omvat de ondersteuning van spellen op het Tron netwerk. Deze games zullen volledig gedecentraliseerd zijn en gebruikers kunnen makers rechtstreeks belonen als ze de game leuk vinden.

Tron werkt op een gedelegeerd Proof of Stake consensus mechanisme. In dit systeem worden transacties gevalideerd door 27 supervertegenwoordigers die worden belast met het bijhouden van de transactiegeschiedenis.

Supervertegenwoordigers worden om de zes uur gekozen. Als beloning voor hun diensten verdienen ze TRX munten. Deze worden door het mechanisme gegenereerd.

De Tron blockchain krijgt elke 3 seconden een nieuw blok toegevoegd, en degenen die het blok toevoegden krijgen 32 TRX tokens toegekend.

Tron koers verwachting

Tron (TRX) werd voor het eerst gelanceerd via een ICO, en bracht ongeveer $60 miljoen USD op. Tron’s eigen token, TRX, werd gecreëerd met een maximale voorraad van 102 miljard. De huidige hoeveelheid TRX tokens in omloop op 101.847.416.310 Tron zit. De maximale Op het moment van schrijven bezet Tron (TRX) de 27e plaats in de top market cap cryptocurrency lijst, met zijn huidige waarde die €6.16 miljard bedraagt. Hieronder vind je de actuele TRX koers: Wat maakt het dat de TRX koers stijgt? De Tron koers stijgt wanneer er positieve ontwikkelingen en positief Tron nieuws is over wat het in 2022 en de verdere toekomst gaat doen. Ook kan er sprake zijn van speculatie, wat leidt tot een stijging of daling van de prijs. Het is daarom altijd goed om de actuele nieuws bij te houden en te bepalen wat voor impact dit gaat hebben op de lange termijn.

Tron koers verwachting 2022 – 2025

Tron is een snelgroeiende cryptomunt. Tron heeft een toenemende gemeenschap, steeds meer ontwikkelaars die aan het project werken en werkt aan meer strategische samenwerkingsverbanden. Dat alles leidt ertoe dat meer mensen en bedrijven gebruikmaken van Tron. Dit is uiteindelijk gunstig voor de Tron koers op de lange termijn.

De Tron koers voorspellen is erg moeilijk, net als de aandelenmarkt. Omdat ze grotendeels door de markt wordt beïnvloed. Maar door te kijken naar de gerealiseerde ontwikkelingen, nieuwe plannen, nieuwe samenwerkingsverbanden en andere belangrijke dingen die invloed hebben op de prijs, is het mogelijk te zien waar het heen kan gaan.

Langetermijn beleggers kijken ook eerder naar een tijdsbestek van ongeveer 5 jaar, bij beleggen is dat altijd het veiligst voor de lange termijn. Daarom is het beter te kijken naar de Tron koers verwachting van 2025. Want op korte termijn kunnen er altijd hindernissen zijn, zoals het niet halen van een deadline.

Maar op lange termijn ontwikkelt het project zich altijd. Veel crypto experts geloven Tron gemakkelijk 10 keer over de kop kan gaan. Dit betekent dat elke investering van € 100 over een paar jaar uiteindelijk € 1.000 waard kan zijn.

Via de grafiek hieronder is ook gemakkelijk te zien wat in het verleden de hoogste prijs was, dit geeft steeds een interessant beeld wat de Tron alleen al zou bereiken als hij weer op zijn vorige hoogtepunt zou staan.

Tron kopen

Tron kopen of verkopen doe je eenvoudig via een crypto broker of crypto exchange. Het is belangrijk dat je dit bij een betrouwbare partij doet. Voor een Nederlandse cryptobroker kun je goed terecht bij Bitvavo of Bitcoin Meester. Wil je liever aan de slag bij een crypto exchange? Dan is Binance een uitstekende keuze. 

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Rating: 9,5
 • Ontvang €1000 handelskorting
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Rating: 9,2
 • Max 0,10% handelskosten per transactie

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Rating: 9,5
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie

Wat zijn onze Tron koers verwachtingen?

Zoals eerder aangegeven is het altijd lastig een bedrag te noemen waar de TRX koers staat eind 2022 of eind 2025. Maar over het algemeen zien we aantal positieve marktontwikkelingen die zullen bijdragen aan het project en die van invloed gaan zijn op de prijs.

Heb je positieve Tron koers verwachtingen en wil je gaan handelen in Tron, dan is het altijd verstandig om te kijken naar de huidige koers, naar de Tron koers verwachtingen van experts en het laatste nieuws goed in de gaten te houden. 

Een strategie die velen hanteren en erg veilig is, is om continue wat bij te kopen elke maand, zodat je niet alles in één keer vast hebt zitten. Zo koop je als het daalt, maar ook als het stijgt en heb je een mooi gemiddeld.

Dit is uiteraard anders voor traders die op de kortetermijnwinst willen maken natuurlijk, dan is het goed om te kijken welke nieuws eraan zit te komen en na een goede prijsstijging het weer te verkopen. Onze Tron koers verwachtingen voor de nabije toekomst zijn dan ook positief.

Conclusie

Tron is een uniek cryptocurrency project, dat verschillende door andere projecten gepionierde technologieën heeft genomen en ze allemaal heeft laten samenwerken. Het Tron netwerk biedt een oplossing aan makers van inhoud die geplaagd worden door censuur of andere problemen van gecentraliseerde inhoudsplatforms. Ook zijn systeem zonder transactiekosten maakt het een interessante keuze voor zowel bedrijven als consumenten als het om crypto betalingen gaat.

Tron TRX FAQs

Hoe Tron te gebruiken?

Het Tron netwerk kan momenteel verschillende toepassingen en spellen ondersteunen. Naast zijn voornaamste gebruik als platform voor makers van inhoud wordt Tron ook vaak gebruikt om transacties te doen, want TRX transacties kennen geen enkele vergoeding.

Tron wordt door veel bedrijven als betaalmiddel gebruikt, waaronder Travala, SpendCard, Bitnovo, en meer. Bovendien heeft Tether zijn stablecoin naar Tron’s netwerk verplaatst, USDT-Tron genaamd. Na de overname van BitTorrent is Tron een nog indrukwekkender ecosysteem geworden.

Hoe een Tron Wallet te kiezen?

Omdat Tron een bekende cryptocurrency is, wordt hij door veel wallets ondersteund. Er zijn zowel software als hardware varianten. Er zijn meer dan genoeg opties voor gebruikers om uit te kiezen. Elke gebruiker zal zelf een keuze moeten maken op basis van zijn specifieke behoeften.

Waar kun je Tron kopen? 

Tron kopen doe je gemakkelijk bij verschillende crypto brokers en crypto exchanges. Kijk in de sectie Tron kopen bij welke broker of exchange je dit het beste kunt doen. 

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

Crypto kopen bij Bitvavo is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is:

1. Bij Bitvavo aanmelden. Dit doe je eenvoudig door op de afbeelding hieronder te klikken en het formulier in te vullen.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Als je het verificatieproces succesvol hebt doorlopen, hoef je alleen je eerste storting bij Bitvavo te doen.
4. Beginnen met handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment