crypto-inzichten.nl

Top 6 Crypto Trends om op te letten in 2022

by crypto-inzichten.nl

Deze 6 crypto trends moet je zeker in het vizier houden en blijf op de hoogte van de actualiteit als je er zelf maximaal profijt van wilt hebben.

Je kunt moeilijk tegenspreken dat de crypto-industrie het afgelopen jaar te maken had met een uiterst volatiele omgeving. Toch waren er merkbare prijspieken en een stabiele groei in bepaalde sectoren van de cryptomarkt.

Op basis van informatie van het vorige jaar hebben een groot aantal analisten de huidige situatie beoordeeld en ik ben klaar om je de meest betrouwbare voorspellingen betreffende crypto trends voor 2022 te geven.

Crypto trend 1: Bitcoin – de koning van de crypto

De hele cryptomarkt maakte begin 2022 een enorme crash mee, waarbij de totale waarde kelderde van $3 biljoen naar minder dan $1,5 biljoen. Omdat het de meest invloedrijke en cruciale munt in de industrie is, zakte de Bitcoin van $69.000 naar $33.000.

Ondanks dit incident en het feit dat de dominantie van de populairste cryptocurrency met 20% is gedaald, is Bitcoin nog steeds de koning van de crypto-ruimte. De totale overheersing van BTC wordt bevestigd door de enorme totale crypto marktkapitalisatie en de specifiek berekende marktkapitalisatie verhouding. Ook hebben beleggers over het algemeen de neiging Bitcoin te kopen om op lange termijn vast te houden.

Op basis van deze informatie zal de vraag naar Bitcoin en zijn afgeleide producten de komende maanden een toppunt in prijs bereiken, dus let op de bewegingen ervan en zorg ervoor dat je op het juiste moment investeert. Er is een groeiend aantal handelsplatforms die je daarbij kunnen helpen.

Crypto trend 2: De gedecentraliseerde financiële DeFi ruimte

DeFi is het alternatief van de crypto-industrie voor Wall Street, en het gaat niet gebukt onder veel van de kosten die Wall Street wel moet dekken, zoals bankierssalarissen en het huren van handelskantoren. DeFi is in staat om eerlijke en gratis financiële markten te bouwen die voor elk individu met een internetverbinding toegankelijk zijn.

Met behulp van slimme protocollen en contracten die op blockchains werken, wil de gedecentraliseerde financiële markt gebruikers financiële diensten aanbieden zonder gecentraliseerde tussenpersonen. Speciale protocollen voor handel met stablecoins vormen het hart van DeFi.

In heel 2021 nam de omvang van de gemeenschappen achter verschillende gedecentraliseerde toepassingen vele malen toe, terwijl het totale DeFi ecosysteem een ongelooflijke groeisnelheid vertoonde. Het interessantste is dat meer nuttige dApps, gebaseerd op unieke concepten, op de markt zullen blijven komen.

Onderschat de DeFi ruimte in 2022 dus niet, want ze heeft de potentie om je veel voordelen en ook stevige winst te brengen.

crypto trends

Crypto trend 3: Yield Farming

Yield farming, ook bekend als liquidity farming, is een manier om beloningen te verdienen met behulp van cryptocurrencies. Eenvoudig gezegd komt het neer op het vastzetten van cryptocurrencies in bepaalde slimme contracten en het ontvangen van regelmatige dividenden.

Je verwart misschien de termen ‘staking’ en ‘yield’ farming, maar er zijn enkele fundamentele verschillen. Het laatste werkt met gebruikers die liquiditeitsverschaffers (LP’s) genoemd worden en die geld toevoegen aan liquiditeitspools.

Een heel redelijke vraag die je kunt stellen is – wat is een liquiditeitspool? Wel, het is eenvoudigweg een slim contract (een speciaal ontworpen programma dat financiële overeenkomsten tussen twee of meer partijen automatiseert) dat fondsen bewaart. In ruil voor het verschaffen van liquiditeit aan de pool, ontvangen LP’s een beloning. Deze beloning kan komen uit vergoedingen die door het DeFi platform worden gegenereerd of uit andere bronnen.

Deze beloningen worden jaarlijkse procentuele opbrengsten (APY) genoemd, die soms meer dan 100% kunnen bedragen. Door de juiste aanpak te volgen, kun je in 2022 profiteren van yield farming.

 

Crypto trend 4: Non-Fungible Tokens (NFT)

In het algemeen zijn de gebruikssituaties voor NFT onbeperkt, gezien het feit dat ze gebruikt kunnen worden om rechten over te dragen die betrekking hebben op virtuele en fysieke eigendommen. Dat beseffend beginnen ontwikkelteams over de hele wereld deze tokens in verschillende sferen van menselijke activiteit te implementeren.

Enorme spraakmakende bedrijven hebben eindelijk het volledige potentieel van NFT’s ingezien. Zo heeft Nike onlangs een collectie NFT mystery boxes uitgebracht. Ook digitale verzamelobjecten die als NFT’s worden voorgesteld worden actief verkocht (bv. door Tidal, NBA, WNBA, enz.). Afgezien daarvan hebben ook Asics, Coca-Cola, McDonald’s en Original Penguin de afgelopen 12 maanden met succes NFT’s in hun marketingcampagnes gebruikt.

Statistisch gezien is de waarde van NFT’s op de kunstmarkt een verbluffende 774 miljoen dollar. Dat wijst op echte belangstelling van gebruikers en makers, waardoor het een duidelijke trend voor 2022 is.

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signalsHandelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

Crypto trend 5: Metaverse

Lange tijd bestond het idee van virtuele werelden alleen in de verbeelding. Maar alles is nu snel aan het veranderen. Het woord ‘metaverse’ kom je overal op het internet tegen en wordt terecht beschouwd als een van de buzziest woorden die er bestaan, vooral onder crypto-enthousiastelingen.

Vorig jaar kondigden Microsoft en Meta (voorheen Facebook) officieel aan dat ze hun eigen aanpak voor het bouwen van digitale werelden aan het creëren waren, nl. ‘metaverses’. Gebruikers kunnen er vrij zeker van zijn dat deze enorme spelers in de industrie grotendeels gecentraliseerde en allesomvattende systemen zullen ontwikkelen. Onze missie, als gebruikers, is de dageraad van de crypto-wereld te ondersteunen.

“De bepalende kwaliteit van de metaverse zal een gevoel van aanwezigheid zijn – alsof je daar bent met andere mensen of op een andere plaats. Je echt aanwezig voelen bij een andere persoon is de ultieme droom van sociale technologie. Daarom zijn we erop gericht dit te bouwen,” zei de CEO van Meta, Mark Zuckerberg.

Als ontwikkelaars erin slagen de waardeoverdracht tussen verschillende crypto-universums soepel en naadloos te laten verlopen, zal dat onvermijdelijk een nieuwe golf van adoptie uitlokken. Als gevolg daarvan zullen de NFT en blockchain speleconomie op grotere schaal gebruikt worden.

Dit is precies waar we allemaal naar op zoek zijn, dus zorg ervoor dat je dit jaar aandacht besteedt aan het thema van de metaverse.

Crypto trend 6: GameFi industrie

Op dit moment is GameFi een van de heetste en meest winstgevende trends die er zijn. Het ontwikkelingstempo van deze sector is verbazingwekkend, en trekt dagelijks duizenden gebruikers aan.

Oorspronkelijk is ‘GameFi’ ontstaan uit een samensmelting van blockchain tech en gaming. Het nieuwgevormde marktsegment stelt gebruikers in staat digitale activa te bezitten en ze met elkaar te verhandelen. In de regel worden in-game activa voorgesteld als NFT’s, eigendom van de spelers, waarmee ze winst kunnen maken.

Honderden GameFi projecten komen elke maand op de markt, hoewel niet alle Play-to-Earn spellen je aandacht waard zijn. Iedereen heeft wel eens van Axie Infinity gehoord, niet?

Slotwoord crypto trends 2022

Concluderend, deze belangrijke crypto trends in de industrie moet je zeker in de gaten houden en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen als je er zelf maximaal profijt van wilt hebben. Zorg er ook voor dat je geverifieerde mediabronnen en blog berichten volgt om er zeker van te zijn dat je vermogen altijd veilig blijft.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment