crypto-inzichten.nl

Top 5 crypto metaverse projecten

by crypto-inzichten.nl

Top 5 crypto metaverse projecten

Crypto metaverse projecten zijn in opmars en iedereen heeft het erover. De crypto metaverse is een miljardenindustrie geworden en metaverse coins hebben een dominante rol in de cryptomarkt gekregen. Deze projecten hebben een totale marktkapitalisatie van $40 miljard en een dagelijks handelsvolume van $10 miljard. Hieronder geven we de top 5 crypto metaverse projecten. Hierbij hebben we vooral gekeken naar marktkapitalisatie, maar we gooien er hier ook wat extra projecten in die de moeite waard zijn om je in te verdiepen.

1.    Axie Infinity (AXS)

Het #1 crypto metaverse project is Axie Infinity, (AXS). Dit is een van de crypto metaverse projecten die de afgelopen tijd een flinke groei meegemaakt en veel mensen hebben het erover.

Axie Infinity is een op blockchain gebaseerd handels- en vechtspel, dat gedeeltelijk eigendom is van en beheerd wordt door zijn spelers. Geïnspireerd door populaire spellen als Pokémon en Tamagotchi, laat Axie Infinity spelers op coins gebaseerde wezens verzamelen, fokken, grootbrengen, bevechten en verhandelen, die Axies heten.

Deze Axies kunnen vele vormen aannemen en er zijn ruim 500 verschillende lichaamsdelen beschikbaar, waaronder delen van water, beesten, vogels, insecten, planten en reptielen. Elk onderdeeltype heeft vier verschillende niveaus van zeldzaamheid: legendarisch, ultra zeldzaam, zeldzaam en gewoon. Axies kunnen elke combinatie van lichaamsdelen hebben, waardoor ze zeer variabel en vaak zeldzaam en uniek zijn.

Elke Axie is een Non-Fungible Token (NFT) met verschillende eigenschappen en krachten. Ze kunnen deelnemen aan 3v3 gevechten. Het winnende team krijgt meer ervaringspunten (exp), die gebruikt kunnen worden om de Axie statistieken te verbeteren of hun lichaamsdelen te evolueren. Deze Axies kunnen met elkaar gefokt worden om nieuwe en unieke nakomelingen te produceren. Deze kunnen gebruikt of verkocht worden op de Axie Markt.

Het Axie Infinity ecosysteem heeft ook zijn eigen unieke bestuurstoken, Axie Infinity Shards (AXS) genaamd. Deze worden gebruikt om deel te nemen aan belangrijke bestuursstemmingen en geven de houders zeggenschap over hoe de fondsen van de Axie gemeenschap worden gebruikt.

Op het moment van schrijven staat de koers van Axie Infinity op 119,94 euro en het 24-uurs handelsvolume bedraagt 380.686.474 euro. Axie Infinity staat momenteel op de 26e plaats met een marktkapitalisatie van 7.136.240.481 euro. Er zijn 60.907.500 AXS coins in omloop en de maximale voorraad is 270.000.000 AXS coins.

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

2.    Decentraland (MANA)

Het #2 crypto metaverse project is Decentraland (MANA). Decentraland bestaat technisch gezien al sinds 2015, maar het kreeg meer bekendheid vanaf ongeveer 2017. Het project werd voor het publiek geopend in februari 2020. Decentraland biedt een rijke virtuele wereld waar gebruikers kunnen kiezen uit allerlei ervaringen, waaronder pretparken, live evenementen, optredens, casino’s en meer.

Decentraland is een gedecentraliseerd virtual reality platform dat wordt aangedreven door de Ethereum blockchain. Binnen het Decentraland platform kunnen gebruikers hun inhoud en toepassingen creëren, beleven en verhandelen. 

De beperkte, doorkruisbare virtuele 3D ruimte in Decentraland heet LAND, een Non Fungible Token (ERC-721), dat wordt onderhouden in een Ethereum smart contractHet land is verdeeld in percelen die geïdentificeerd worden door cartesiaanse coördinaten (x,y). Deze percelen zijn permanent eigendom van leden van de gemeenschap en worden gekocht met Decentraland’s ERC-20 cryptocurrency token MANA. Hiermee kunnen gebruikers onder meer kavels en NFT’s kopen.


MANA staat momenteel op de 28e plaats met een marktkapitalisatie van 6.667.181.348. Het heeft een voorraad van 1.824.624.435 MANA Coins en de maximale voorraad is niet beschikbaar. De huidige prijs is €3,66.

3.    The Sandbox (SAND)

Het #3 crypto metaverse project is Sandbox. Het is op blockchain gebaseerde virtuele wereld die in 2011 gelanceerd door Pixowl. Dit crypto metaverse project stelt gebruikers in staat stelt digitale activa te creëren, te bouwen, te kopen en te verkopen in de vorm van een spel. Door de krachten van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) en Non-Fungible Tokens (NFT’s) te combineren, creëert Sandbox een gedecentraliseerd platform voor een bloeiende spelgemeenschap.

Sandbox is in 2019 echt groot geworden en is de afgelopen tijd sterk gegroeid in populariteit. Het platform richt zich op het faciliteren van een creatief “Play-to-Earn” model dat gebruikers in staat stelt tegelijk maker en gamer te zijn. 

SAND is het utility token dat in het hele ecosysteem van The Sandbox gebruikt wordt als basis voor transacties en interacties. Het is een ERC-20 utility token, gebouwd op de Ethereum blockchain. Er is een eindige voorraad van 3.000.000.000 SAND.


De huidige Sandbox koers bedraag 4,74 euro. Momenteel staat CoinMarketCap op de 41e plaats met een marktkapitalisatie van 4.230.596.402 euro. Er zijn 892.246.119 SAND coins in omloop en de maximale voorraad is 3.000.000.000 SAND coins.

4.    Enjin (ENJ)

Enjin biedt een ecosysteem van onderling verbonden, op blockchain gebaseerde spelproducten. Het belangrijkste product van Enjin is het Enjin Netwerk, een sociaal spelplatform dat gebruikers in staat stelt websites en clans te maken, te chatten en virtuele voorwerpwinkels te hosten.

Het Enjin ecosysteem is gebouwd op een on-chain infrastructuur. Het stelt spelontwikkelaars en bedrijven van alle groottes in staat om getoken digitale activa op te nemen in hun strategie voor acquisitie, retentie, engagement en monetisatie. De drijvende kracht achter het Enjin ecosysteem is Enjin Coin (ENJ), een ERC-20 token, die gebruikt wordt om de waarde van blockchain activa weer te geven.

Elk activum dat met het Enjin Platform wordt gecreëerd bevat ENJ, dat in NFT’s wordt opgesloten en zo uit de circulatie wordt gehaald. Het Enjin blockchain ecosysteem wil softwareproducten bieden die het voor iedereen gemakkelijk maken om te ontwikkelen, te handelen, geld te verdienen en reclame te maken met blockchain.

De huidige koers van ENJ is €3,35 en het 24-uurs handelsvolume is 755.188.840. Enjin staat momenteel op de 55e plaats met een marktkapitalisatie van €2.678.988.265. De omloop is 835.108.660 ENJ coins en de maximale voorraad is 1.000.000.000 ENJ coins.

5.    Aavegotchi (GHST)

Aavegotchi (GHST) is een op DeFi gefocuste Non-Fungible token (NFT) dat draait op het Aave-protocol. Simpel gezegd, Aavegotchis zijn game avatars die kunnen worden gebruikt als DeFi onderpand om staking beloningen te verdienen. Spelers kunnen Non-fungible tokens (NFTs) avatars inzetten met rente-genererende tokens en kunnen interacteren met de Aavegotchi metaverse. Het is een combinatie van Decentralized Finance (DeFi) en NFTs. 

Net als CryptoKitties, hebben de tokens onderscheidende kwaliteiten zoals lichaamskleur en persoonlijkheid. Omdat het een staked asset is, kan de eigenaar de tokens op elk moment liquideren. Helaas, het liquideren van de NFTs betekent dat je jouw Gotchi verliest.

Aavegotchis zijn granulaire geesten die leven op de Ethereum blockchain en worden ondersteund door de ERC-721 standaard. Spelers kunnen hun Aavegotchis levelen door deel te nemen aan verschillende activiteiten, waaronder minigames, governance en meetups. Aavegotchi wordt bestuurd door AavegotchiDAO. Deze beheert ook alle fondsen beheert die worden gegenereerd door de GHST token distributie.

De huidige koers van Aavegotchi is 2,32 euro en het 24-uurs handelsvolume is 62.204.913 euro. De huidige CoinMarketCap-ranglijst is #357 en de marktkapitalisatie is 162.657.105 euro. Er zijn 70.217.895 GHST-tokens in omloop en er is geen maximale voorraad. 

De toekomst van crypto metaverse projecten

Crypto metaverse projecten zullen een nieuwe generatie van crypto schatzoekers creëren. Zij zullen spellen bouwen en geld verdienen met het creëren van hun virtuele ervaringen.

Wij geloven dat de markt voor crypto metaverse projecten goede kansen biedt. Zowel financieel en sociaal. Er zullen veel gemeenschapsbeloningen zijn, en uiteindelijk zullen er in de loop der jaren honderden, duizenden nieuwe crypto metaverse projecten ontstaan. Waarvan er zeker een aantal zijn waar je in kunt investeren en geld mee kunt verdienen.

En het goede nieuws is dat je er nog heel vroeg bij bent om nu in te stappen in de wereld van crypto metaverse projecten. 

You may also like

Leave a Comment