crypto-inzichten.nl

Top 10 cryptocurrencies en crypto koersen in november 2021

by crypto-inzichten.nl

Van Bitcoin en Ethereum tot Tether tot Dogecoin, er zijn duizenden verschillende cryptocurrencies. Dit kan nogal overweldigend zijn als je voor het eerst in de wereld van de crypto begint. Om je te helpen oriënteren zijn hier de top 10 cryptocurrencies op basis van hun marktkapitalisatie, of de totale waarde van alle munten die momenteel in omloop zijn.

Een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Top 10 crypto koersen

1. Bitcoin (BTC)

De marktkapitalisatie bedraagt meer dan $ 1,17 biljoen

Bitcoin (BTC) is een digitale valuta, of een digitale vorm van contant geld. Het Bitcoin-netwerk maakt directe uitwisseling van waarde tussen mensen mogelijk zonder tussenkomst van derden. Dit wordt ook wel punt naar punt genoemd. Daarom is valuta ontworpen als een gedecentraliseerd, onafhankelijk monetair systeem, betaalmiddel of middel voor waardeopslag.

De native token is BTC en het aantal munten is beperkt, dat wil zeggen 21 miljoen BTC-munten. Elke munt is verdeeld in 100 miljoen satoshi’s – de kleinste eenheid van “digitaal goud” (vergelijkbaar met de cent in de Amerikaanse dollar).

Aangezien de invoer van het gedistribueerde grootboek moet worden geverifieerd door een cryptografische puzzel op te lossen (een proces dat proof of work wordt genoemd), is Bitcoin veilig en beschermd tegen fraudeurs.

De prijs van Bitcoin is omhooggeschoten en Bitcoin is een begrip geworden over de hele wereld. In 2016 was het mogelijk om een Bitcoin te kopen voor $ 500. Op 29 oktober 2021 overschreed de prijs van een enkele Bitcoin $ 62.000. Dit is een stijging van ongeveer 12.300%.

Bitcoin crypto koers:

Gerelateerd: Wat is Bitcoin en hoe werkt het

2. Ethereum (ETH)

De marktkapitalisatie bedraagt ruim $ 520 miljard.

Ethereum is zowel een blockchain platform als een cryptocurrency. Het is een favoriet platform voor ontwikkelaars vanwege zijn mogelijke toepassingen. Zogenaamde smart contracts worden automatisch uitgevoerd als aan voorwaarden is voldaan, en het is bij uitstek geschikt voor non-fungible tokens (NFTs).

Ethereum heeft ook een flinke groei doorgemaakt. In slechts vijf jaar tijd ging de prijs van ongeveer $ 11 naar meer dan $ 4.400, een stijging van bijna 40.000%.

Ethereum crypto koers:

Gerelateerd: Wat is Ethereum en hoe werkt het?

3. Binance munt (BNB)

De marktkapitalisatie bedraagt ruim $88 miljard

Binance Coin is een cryptocurrency gebruikt kan worden om te handelen en vergoedingen te betalen op Binance (een van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld).

Sinds de lancering in 2017 heeft Binance Coin zich verder uitgebreid dan alleen het vergemakkelijken van de handel op Binance’s uitwisselingsplatform. Nu kan het gebruikt worden voor handel, betalingsverwerking of zelfs het boeken van reisarrangementen. Het kan ook verhandeld of ingewisseld worden voor andere vormen van cryptocurrency, zoals Ethereum of Bitcoin.

In 2017 was de prijs slechts $0,10; tegen 29 okt. 2021 was hij gestegen tot meer dan $530, een winst van meer dan 530.000%.

Binance crypto koers:

Gerelateerd: Wat is Binance en hoe werkt het?

 

4. Tether (USDT)

De marktkapitalisatie bedraagt meer dan $ 70 miljard

In tegenstelling tot sommige velen andere cryptovormen, is Tether een stablecoin. Dit betekent dat het wordt ondersteund door fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro, en wordt aangenomen dat de waarde gelijk is aan een van deze denominaties.

In theorie betekent dit dat de waarde van Tether consistenter zou moeten zijn dan die van andere cryptocurrencies, en het is in trek bij beleggers die op hun hoede zijn voor de extreme volatiliteit van andere valuta’s.

Tether crypto koers:

Gerelateerd: Wat is Tether en hoe werkt het?

 

5. Cardano (ADA)

De marktkapitalisatie bedraagt meer dan $ 66 miljard

Iets later in de cryptoscene valt Cardano op door zijn vroege omarming van proof-of-stake validatie. Deze methode versnelt de transactietijd en vermindert het energieverbruik en de milieu-impact door het competitieve, probleemoplossende aspect van transactieverificatie dat in platforms als Bitcoin aanwezig is, weg te nemen.

Cardano werkt ook als Ethereum om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties mogelijk te maken, ondersteund door zijn eigen valuta, ADA. Cardano’s ADA token heeft een relatief bescheiden groei gekend in vergelijking met andere grote cryptovaluta. In 2017 was de prijs van ADA $ 0,02. Op 29 okt. 2021 stond de prijs op $2.01. Dat is een stijging van bijna 10.000%.

ADA crypto koers:

Gerelateerd: Wat is Cardano en hoe werkt het?

 

6. Solana (SOL)

De marktkapitalisatie overschrijdt de $ 60 miljard.

Solana werd ontwikkeld om gedecentraliseerde financiële toepassingen, gedecentraliseerde apps (DApps) en slimme contracten aan te drijven. Het draait op een uniek hybride proof-of-stake en proof-of-history mechanisme dat transacties snel en veilig helpt verwerken. SOL, Solana’s eigen token, drijft het platform aan.

Gelanceerd in 2020, begon de prijs van SOL op $ 0,77. Tegen 29 oktober 2021 was de prijs bijna $201,91, een winst van meer dan 26.000%.

Solana crypto koers:

7. Ripple XRP (XRP)

De marktkapitalisatie bedraagt meer dan $ 50 miljard

Opgericht door enkele van dezelfde oprichters als Ripple, een digitaal technologie- en betalingsverwerkingsbedrijf, kan XRP op dat netwerk gebruikt worden om uitwisselingen van verschillende soorten valuta te vergemakkelijken, waaronder fiat valuta’s en andere grote cryptocurrencies.

Begin 2017 was de prijs van XRP $ 0,006. Op 29 okt. 2021 bereikte de prijs $1,08, gelijk aan een stijging van 17.900%.

Ripple crypto koers:

Gerelateerd: Wat is Ripple en hoe werkt het?

 

8. Polkadot (DOT)

Marktkapitalisatie overschrijdt de $43 miljard

Cryptocurrencies kunnen een willekeurig aantal blockchains gebruiken; Polkadot (en zijn naamgenoot crypto) wil ze integreren door een cryptocurrency netwerk te creëren dat de verschillende blockchains met elkaar verbindt zodat ze kunnen samenwerken.

Deze integratie zou kunnen veranderen hoe cryptocurrencies worden beheerd en heeft sinds Polkadot’s lancering in 2020 een indrukwekkende groei aangewakkerd. Tussen september 2020 en 29 oktober 2021 groeide de prijs met ongeveer 1.400%, van $2,93 tot $44,19.

Polkadot DOT crypto koers:

9. Shiba Inu (SHIB)

De marktkapitalisatie bedraagt meer dan $ 41 miljard

Shiba Inu is halverwege 2020 ontstaan en is een van de nieuwste zogenaamde “meme” munten die het groot maken. Shiba Inu draait op het Ethereum netwerk. Met een beginprijs van $ 0,00000014 handelt SHIB nog steeds ver onder een enkele penny, maar is immens in waarde gestegen tot $ 0,00007567, een stijging van 5.400.000%.

Shiba Inu SHIB crypto koers:

10. Dogecoin (DOGE)

De marktkapitalisatie bedraagt meer dan $ 38 miljard.

Dogecoin is een hot topic geweest dankzij beroemdheden en miljardairs als Elon Musk. Begonnen als een grap in 2013, werd Dogecoin al snel een prominente cryptocurrency optie, dankzij een toegewijde gemeenschap en creatieve memes.

In tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies, waaronderBitcoin, heeft Dogecoin geen limiet op het aantal DOGE-coins dat gemaakt kan worden. Hierdoor is de munt vatbaar is voor devaluatie als het aanbod toeneemt.

De prijs van Dogecoin in 2017 was $ 0,0002. Op 29 oktober 2021 stond de prijs op $0,29, een stijging van bijna 145.000%.

Dogecoin crypto koers:

You may also like

Leave a Comment