crypto-inzichten.nl

Tieners in de VS gaan Cash App gebruiken

by crypto-inzichten.nl

De Cash App van Square kan voortaan ook door tieners boven de 13 jaar gebruikt gaan worden. De CEO van Square, Jack Dorsey, heeft deze week aangekondigd dat de Cash App binnenkort toegankelijk gaat worden voor tieners van 13 jaar en ouder. Ze kunnen de app gebruiken om producten te kopen of om geld te versturen naar hun vriendjes. 

Cash App Square tieners

Amerikaanse tieners kunnen de Cash App gebruiken

Tot op heden was de Cash App van Square alleen toegankelijk voor mensen van 18 jaar of ouder. Tieners jonger dan 18 jaar konden tot voor kort geen gebruik maken van deze betalingsdienst. Maar daar komt nu verandering in.

De CEO van Square, Jack Dorsey kondigde deze week via Twitter aan dat tieners van 13 jaar en ouder voortaan hun geld kunnen gaan beheren in de Cash App. Goed om te weten is dat de app geen bank is, maar uitsluitend een betaal app waar mensen eenvoudig hun financiën kunnen beheren.

Een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Bitcoin kopen met de Cash App

Interessant is dat de Cash App van Square kan worden gebruikt om Bitcoin en aandelen te kopen. De applicatie werkt in combinatie met andere financiële applicaties, eenmaal gekoppeld aan een bestaande bankrekening, kunnen gebruikers ook aandelen of Bitcoin kopen.

Met dit in gedachten vroeg MicroStrategy-CEO Michael Saylor onmiddellijk aan Dorsey of dit nieuws ook betekende dat tieners onmiddellijk Bitcoin zouden krijgen. Dorsey antwoordde “nog niet…” wat betekende dat het slechts een kwestie van tijd was.

Nu deze app toegankelijk wordt gemaakt voor tieners, betekent het dat ze op de korte termijn ook in contact komen met Bitcoin. Wel lijkt het erop dat de tieners niet tot alle functies van de Cash App direct toegang gaan krijgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet investeren.

De tieners die gebruik gaan maken van de Cash App gebruiken, moeten nog steeds toestemming krijgen van hun ouders alvorens ze de applicatie kunnen gaan gebruiken.

Wat de Cash App 13+ zo bijzonder maakt

De voornaamste feature dat tieners bijzonder leuk gaan vinden en ook zeer zeker gaan gebruiker is de zogeheten peer-to-peer handel. Als de tieners bijvoorbeeld met elkaar pizza hebben gegeten en de kosten hiervan onderling willen verdelen kunnen ze het geld via de App naar elkaar versturen. Ook kunnen de tieners een flexibele debetkaart koppelen aan de Cash App die ze in verschillende winkels kunnen gebruiken. Het zal ook ondersteuning geven aan Google Pay en Apple Pay.

Toezicht ouders

Uiteraard is het belangrijk dat de tieners gaan leren hoe ze hun geld kunnen beheren. Dit zal stap voor stap gaan en ondersteuning en bijsturing van ouders is dan soms ook nodig.

Square liet daarom weten dat ouders van de tieners de transactie kunnen inzien via maandelijkse afschriften. Mocht het zijn dat ouders om welke reden dan ook het gebruik willen stopzetten, dan kunnen ouders op elk moment contact opnemen met de ondersteuning om de Visa-betaalkaart en Cash App-account van hun tieners (tijdelijk) te deactiveren.

You may also like

Leave a Comment