crypto-inzichten.nl

Tether koersverwachting, wat gaat de USDT koers doen?

by crypto-inzichten.nl
Benieuwd naar de Tether koersverwachting? Hieronder lees je meer over wat Tether is, geven we een fundamentele en technische analyse en ontdek je wat de USDT koers verwachting is.

Wat is Tether (USDT) 

Tether (USDT) is een op blockchain gebaseerde cryptocurrency die probeert de cryptocurrency prijzen stabiel te houden. Tether is een fiat-collateralized stablecoin, dat is een soort stablecoin die gedekt wordt door een fiat valuta zoals USD, CAD, AUD, of zelfs Yen (JPY).

Het wordt gebruikt door cryptobeleggers die de hoge volatiliteit van andere cryptocurrencies willen vermijden en toch waarde willen behouden op de cryptomarkt. De eigen munten van het Tether netwerk zijn Tether tokens, die werden opgericht door de cryptobeurs BitFinex en verhandeld worden onder het USDT symbool.

De cryptomunt die bij Tether hoort wordt USDT genoemd. Hoewel het een zogenaamde stablecoin is, kun je de USDT munt gewoon kopen op verschillende crypto beurzen.

USDT, Bitcoin en altcoins koop je eenvoudig en snel bij Bitvavo. Ga nu aan de slag en betaal geen handelskosten voor de eerste aankoop tot €1000.

De geschiedenis van Tether

Tether (USDT) werd oorspronkelijk op 6 oktober 2014 als Realcoin gelanceerd door Brock Pierce, Reeve Collins, en Craig Sellars (een lid van de Omni Foundation). Hierdoor konden ze op het Omni-protocol Tether bouwen. Dit stelde gebruikers op smart contracts gebaseerde eigendommen en valuta’s te maken en te verhandelen op de blockchain van Bitcoin. Op 20 november 2014 kondigde Tether CEO Reeve Collins aan dat de naam van hun token, Realcoin, zou worden veranderd in Tether (USDT).

De omstreden geschiedenis van Tether begint bij zijn introductie op de markt. In januari van 2015 stond Bitfinex toe dat Tether (USDT) voor het eerst op hun uitwisselingsplatform verhandeld werd. Het transactievolume van Tether begon snel te groeien op het blockchain-netwerk, waarbij dollartransacties via Taiwanese banken gingen, die de transacties vervolgens doorstuurden naar Wells Fargo. Dit duurde tot 2017.

Op 18 april 2017 werden de internationale overboekingen van Tether door Amerikaanse banken geblokkeerd. Een gebrek aan transparantie in de aanloop naar en tijdens deze gebeurtenissen, gevolgd door lekken zoals de Paradise Papers en de beschuldigingen van marktmanipulatie, zorgde ervoor dat veel gebruikers twijfelden of de valutareserves van Tether wel echt bestonden of dat de hele stablecoin in elkaar zou storten. Dit werd nog verergerd in 2017 toen opnames tijdelijk werden opgeschort. Deze nieuwsgebeurtenissen veroorzaakten ernstige volatiliteit voor houders van USDT.

Vanaf januari 2017 groeide het bedrag aan uitstaande Tether (USDT) van $10 miljoen tot bijna $2,8 miljard in september van 2018. Dit werd gevolgd door een rechtszaak in april van 2019 van de New Yorkse procureur-generaal Letitia James die Bitfinex en Tether beschuldigde van het verduisteren van reservemiddelen om een tekort van 850$ miljoen dollar te dekken.

Bitfinex en Tether kwamen overeen om in 2021 een boete van $18,5 miljoen te betalen. Tether blijft het centrum van speculatie op de markten voor cryptocurrency en blockchain netwerken, met veel gebruikers die twijfelen aan hun liquiditeit en stabiliteit.

Hoe werkt Tether?

Tether werd in 2014 opgericht door Craig Sellers, Reeve Collins en Brock Pierce. Tether werd oorspronkelijk gelanceerd als Realcoin, maar werd later omgedoopt tot Tether. Wat Tether uniek maakt, is dat het een stablecoin is. Dit is de eerste in zijn soort. Voor de lancering had niemand stablecoins ervaren. Tether werd geïntroduceerd om het ontbreken van een uitwisselings-/benchmarkmunt die als een fiat-munt fungeert aan te pakken.

Momenteel overtreffen de crypto handelsparen die in USDT en andere Stablecoins geprijsd zijn, die welke in Amerikaanse dollars geprijsd zijn. Om specifieker te zijn, zijn er drie meest voorkomende gebruikssituaties:

  • Handelen – Gebruikers kunnen de valuta die ze nodig hebben voor de handel omzetten in USDT en die dan gebruiken om andere cryptocurrencies te verwerven om kosten en wachttijden te beperken.
  • Lenen – Omdat leners zich geen zorgen hoeven te maken over verliezen als gevolg van volatiliteit, wordt USDT op grote schaal gebruikt als overloopmiddel.
  • Grensoverschrijdende betalingen – Internationale geldtransfers van/naar elk gebied in de wereld kunnen in enkele minuten worden voltooid.
Tether koersverwachting

Wat maakt Tether uniek?

De USDT munt heeft bijzondere unieke eigenschappen, waaronder:

  • Stablecoins helpen handelaren en investeerders bij het beperken van de gevaren die gepaard gaan met de hevige volatiliteit die kenmerkend is voor de markten van cryptocurrency.
  • Een handelaar kan zijn risico om blootgesteld te worden aan een snelle daling van de prijs van cryptocurrencies beperken door de waarde om te zetten in USDT.
  • Ze vergroten het aantal handelsparen dat ze kunnen aanbieden door crypto-to-crypto transfers te vergemakkelijken.
  • Handelaars kunnen ook cryptocurrency verhandelen op plaatsen waar fiat valuta verboden is.

Tether koers

De huidige prijs van Tether (USDT) is €0,8815.  Het 24-uurs handelsvolume van USDT is € 47.499.330.835. USDT staat momenteel op de 3e plaats van alle cryptocurrencies door totale marktkapitalisatie, met een marktkapitaisatie van €69.036.250.785. Het heeft een circulerende voorraad van 78.314.569.301 USDT. Net als Bitcoin wordt de USDT prijs op elk moment bepaald door de cumulatieve vraag en aanbod van miljoenen beleggers wereldwijd. Je kunt op de hoogte blijven van de laatste prijsactie en het laatste nieuws door je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Hieronder vind je de actuele USDT koers:

Tether koersverwachting

De Tether munt is ontworpen om altijd $1 waard te zijn, en als zodanig – als het zijn aspiraties waarmaakt – zou de waarde van Tether op $1 moeten blijven.

Op het moment van schrijven wordt is de Tether koersverwachting dat de gemiddelde Tether toekomstprijs tegen het eind van 2022 $1.28 zal bedragen, hoewel de piek $1.6 zou kunnen zijn. DigitalCoin, geeft een Tether koersverwachting van $1.01 USD voor elke afzonderlijke maand tot december 2029.

Een andere op algoritmes gebaseerde voorspellingssite, Wallet Investor, zet de Tether koersverwachting voor 2022 op een bereik tussen $0.993 en $1.014. Zijn voorspelling voor de Tether munt voor 2023 is $1.005, met een minimum van $0.979 en een maximum van $1.03. Voor 2030 pint Wallet Investor’s voorspelling de gemiddelde prijs voor de Tether token op $1.004, met een minimum van $0.927 en een maximum van $1.087.

Houd er altijd rekening mee dat koersverwachtingen op basis van algoritmen verkeerd kunnen zijn, want prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voorspellingen moeten niet gebruikt worden als vervanging voor je eigen onderzoek. Doe altijd je eigen due diligence voordat je investeert, en investeer of handel nooit in geld dat je je niet kunt veroorloven te verliezen.

FAQ – Veelgestelde vragen over Tether

In tegenstelling tot andere speculatieve munten, die de krantenkoppen inspireren met hun gigantische winsten of verliezen, is Tether niet bedoeld als investering. Het wordt eerder gebruikt tegen de volatiliteit van cryptocurrencies. Houd er altijd rekening mee dat de waarde van je investering zowel kan dalen als stijgen.

Mocht Tether zijn beoogde doel waarmaken, dan zou de prijs niet moeten stijgen – of tenminste niet met meer dan een paar centen. Een consensus van verschillende analyse websites voorspelt dat de waarde van Tether de komende jaren tussen de $ 0,972 en 1,285 zal liggen. Doe altijd je eigen due diligence voordat je investeert, en investeer of handel nooit in geld dat je je niet kunt veroorloven te verliezen.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment