crypto-inzichten.nl

Terra Snapshot deze week verwacht. Hier is hoe ‘nieuwe’ Terra 2.0 verdeeld zal worden

by crypto-inzichten.nl

De afgelopen week vond er een Terra Luna crash plaats. Eerst crashte de Terra (LUNA) van $120 naar $0,02, een correctie van 99,9%. Daarna crashte de LUNA Terra koers nog eens 99% verder. En daar stopte het niet, de Terra koers daalde nog meer tot een dieptepunt van $0,00000112. Veel beleggers raakte het geloof in Terra kwijt. Maar er gaat een nieuwe Terra 2.0 komen.

Lees ook: Terra komt met een nieuwe Terra 2.0 op 27 mei, maar deze keer zonder UST Stablecoin

Terra 2.0

De voorraad tokens op de nieuwe blockchain zal iets meer dan 116 miljoen bedragen, zeiden de ontwikkelaars. Een momentopname van de Terra blockchain wordt later deze week verwacht, voorafgaand aan de lancering van “Terra 2.0”, een zogenaamde herleving van het Terra ecosysteem na de implosie van de terraUSD (UST) algoritmische stablecoin eerder deze maand.

Het plan voor de heropleving gaat nu verder na de afsluiting woensdag van een stemming onder netwerkvalidators, met een goedkeuringspercentage van 65%.

Investeerders die meer dan 10.000 LUNA tokens in hun bezit hadden vóór de implosie van UST zullen de nieuwe tokens periodiek ontvangen, om onmiddellijke verkoop te voorkomen. Meer dan 30% van hun tokens zou aanvankelijk worden vrijgegeven, en de resterende 70% zou over twee jaar worden vrijgegeven. Nieuwe tokens zullen na zes maanden aan zulke houders worden uitgedeeld.

Portefeuilles met meer dan 1 miljoen LUNA of UST vóór het afsplitsen van de UST van de Amerikaanse dollar zouden meer dan een jaar moeten wachten voor ze tokens ontvangen, met daarna een wachttijd van vier jaar, volgens het revival plan.

Een momentopname – dat wil zeggen een opname van de toestand van een blockchain op een bepaald tijdstip – zal Terra in staat stellen de nieuw uitgegeven LUNA tokens naar houders van de oude LUNA te sturen. Dit zou, in theorie, oude houders in staat stellen iets van hun verloren investeringswaarde terug te krijgen, terwijl het gebruik van de nieuwe blockchain gestimuleerd wordt.

De momentopname voor Terra 2.0 wordt op donderdag verwacht. “Afgaande op bloktijden zou het post snapshot blok, 7.790.000, al op 26 mei 2022, 16:20:00 UTC kunnen plaatsvinden,” zeiden Terra ontwikkelaars in een bericht op dinsdag.

“Het aanbod bij genesis is aanzienlijk lager dan wie dan ook verwacht, dichter bij 116,7M oplopend tot 182M na [een] jaar,” voegden ze eraan toe, waarmee ze de bezorgdheid van de gemeenschap over een sterk opgeblazen luna aanbod wegnemen.

Terra 2.0

Hoe het momentopname plan tot stand kwam

Begin mei verloor UST zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar en daalde in de weken daarna tot wel 7 cent, waardoor de prijzen van de verwante luna (LUNA) token met 99,7% daalden en er een uitstroom van meer dan $ 28 miljard uit op Terra gebaseerde decentrale financiering (DeFi) apps ontstond.

Dit leidde tot een verlies van sentiment onder LUNA beleggers en handelaren, en wekte blijkbaar zelfs publieke verontwaardiging op in Zuid-Korea, waar Terra een enorme gemeenschap had. Sommige crypto fondsen werden getroffen met miljarden dollars verlies.

Terra’s vaak onbesuisde oprichter Do Kwon kwam in de dagen daarna met een heroplevingsplan, waarin hij een vork van de blockchain voorstelde en een airdrop aan houders die door de implosie van de UST getroffen waren.

Het plan probeert de gemeenschap weer heel te maken en tegelijk hun vertrouwen in het Terra ecosysteem nieuw leven in te blazen.

Een blockchain fork verwijst meestal naar de creatie van een nieuwe blockchain met gegevens van de oude blockchain. Hoewel dit plan op een vork lijkt, hebben de ontwikkelaars van Terra verklaard dat Terra 2.0 een geheel nieuw project zal zijn, en dat geen gegevens van de huidige keten naar de nieuwe zullen worden overgebracht.

Het revival plan, dat weliswaar door Terra’s netwerk validators werd goedgekeurd, werd live geduwd zelfs toen de resultaten van een voorlopige online poll over een hard fork plan minimale steun vonden bij de leden van de gemeenschap.

Zo’n 92% van de ruim 6.220 stemmers op een eerder gehouden online poll stemden tegen de verandering, waarbij de meest populaire antwoorden opriepen tot “geen vork”, zoals gemeld.

MoneyTalks Community 

Crypto Trading Academy

Nu je misschien meer weet over hoe Bitcoin en cryptocurrencies werken, wil je misschien ook brainstormen over enkele strategieën, analyse met anderen. Dan is de MoneyTalks Community misschien iets voor jou.

Crypto Trading Academy inhoud

Er zitten verschillende mensen in de MoneyTalks community. Er zijn bijvoorbeeld starters die net begonnen zijn met de beginnerscursus Bitcoin Basics & Cryptomaar ook ervaren handelaren die meer over statistieken en analyse praten. Immers, wat gaat de prijs doen over nu en… een week? 2 weken? Een maand?

Je kunt de Community 7 dagen uitproberen voor €1,-. Daarna kun je zelf beslissen of je wilt blijven en maandelijks wilt blijven betalen of dat je wilt besluiten dat het toch niets voor je is.

You may also like

Leave a Comment