crypto-inzichten.nl

Strijd rondom US Infra Act nog niet voorbij volgens Cryptoverse

by crypto-inzichten.nl

Voorstanders van de cryptomarkten hebben aangegeven dat zij blijven strijden voor de belangen van de cryptogemeenschap met betrekking tot de US Infra Act. De US Infra Act is de Infrastructure Investment and Jobs Act die afgelopen maandag is ondertekend door de president van de Verenigde Staten. Joe Biden heeft met het ondertekenen van deze wet ervoor gezorgd dat de verguisde statusclausules van ‘digital asset broker’ intact blijven. De cryptogemeenschap had graag gewild dat de definitie van ‘broker’ werd veranderd voordat de wet werd ondertekend door de president.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Een amendement voor de US Infra Act

De leden van de cryptogemeenschap hebben zich ingezet om de Senaat en het Congres in Amerika zo ver te krijgen om de definitie van het woord ‘broker’ binnen de US Infra Act aan te passen. Echter, nu de wet afgelopen maandag ondertekend is door Joe Biden lijkt het erop dat de aanpassing die de cryptogemeenschap vraagt niet wordt gemaakt.

 

Hierdoor zullen niet alleen echte brokers maar ook miners en node-exploitanten gedwongen worden om lastige berekeningen te gaan maken rondom de belastingen die zij moeten gaan betalen over het bedrag aan crypto dat zij verdienen. Nu de wet is ondertekend door de president van Amerika is de enige manier om de wet bij te stellen een amendement dat het ministerie van Financiën in Amerika kan toevoegen aan de US Infra Act.

 

Binnen de Senaat van Amerika bevinden zich ook een aantal senatoren die de ontwikkeling van de cryptowereld erg belangrijk vinden en prijzen. Denk bijvoorbeeld aan Cynthia Lummis en Ron Wyden. Zij hebben ervoor gezorgd dat de crypto gemeenschap opnieuw gehoor heeft gekregen binnen de Senaat. Er zal dus gesteld kunnen worden dat er inmiddels een bal rolt binnen het Senaat om een amendement te schrijven en ontwerpen waarmee de definitie van ‘brokers’ alsnog op een passende, en voor de crypto gemeenschap gunstige, manier wordt bijgesteld.

 

Welke problemen zal het amendement oplossen? Wanneer het amendement alle voorstellen van de crypto gemeenschap representeert dan zal het erg succesvol zijn. De meest problematische clausules van de wet zullen ontrafeld worden. Daarnaast zullen alleen de echte brokers op de cryptomarkt belast worden via de US Infra Act. Crypto miners, stakingsdeelnemers, blockchain-softwareontwikkelaars en wallet-ontwikkelaars zullen uitgesloten worden van de definitie van brokers. Hierdoor zal het voorkomen worden dat zij uitputtende gegevens indienen bij de Internal Revenu Service (IRS).

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.
US Infra Act

Een hele nieuwe wet?

Op dit moment is het nog maar de vraag of het gewenste amendement toegevoegd gaat worden aan de US Infra Act. Het is inmiddels wel zeker dat Lummis zich volledig inzet voor de crypto gemeenschap. Ze beloofde onlangs dat ze desnoods keer op keer opnieuw een amendement indient als de eerste niet slaagt.

Bill Tulloh is een econoom bij Agoric. Hij geeft aan dat de crypto gemeenschap naast een wetswijziging ook moet blijven vechten om mogelijke schade die de wet de crypto wereld toebrengt te beperken. Hij ziet de wet als een ‘wake-up call’ om te mobiliseren tegen de regelgeving. Volgens Bill Tulloh is het niet verstandig dat de wet ondertekend is. De econoom van Agoric heeft het idee dat de wet onvoldoende doordacht is omdat het lijkt alsof deze overhaast geschreven is.

Volgens Bill Tulloh kan de wet de huidige crypto gemeenschap schaden. Het is immers zo dat de belastinginkomsten die de wet op korte termijn met zich mee brengt de ontwikkeling, innovatie en ontdekking binnen de cryptowereld kan tegengaan. Jonge industrie krijgt volgens Bill Tulloh een minder grote kans om te groeien binnen de US Infra Act.  

De bedenkers van de US Infra Act hebben uiteraard ook vrijgegeven waarom de wet van belang is in Amerika. Volgens hen is de wet ontworpen om meer werkplekken te creëren in de Verenigde Staten. Via deze wetgeving zal de overheid van het land miljarden USD in diverse projecten stoppen. Het gaat dan om lokale projecten die gesteund worden door lokale overheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het repareren van wegen of het verbreden van de breedband-internettoegang. In sommige gebieden is het belang bij deze werkzaamheden groot, zonder dat er veel werkgelegenheid is op deze gebieden.

You may also like

Leave a Comment