crypto-inzichten.nl

Solana koersverwachting, wat gaat de SOL koers doen

by crypto-inzichten.nl

Solana is een open source smart contract platform voor de gedecentraliseerde toepassingen (DApps) en gedecentraliseerde financiële (DeFi) markten. Als zodanig is het een soort concurrent voor protocollen als Ethereum, EOS, NEO en Tron. Het project heeft het afgelopen jaar goed gepresteerd. Maar wat is de Solana koersverwachting en wat gaat de SOL koers de komende jaren doen? Je leest het hier.   

Wat is Solana (SOL)

De Solana architectuur is censuurbestendig, snel en veilig en is ontworpen om de schaalbaarheid te verbeteren, zodat gedecentraliseerde toepassingen beter kunnen presteren. Dit is vooral bedoeld om de huidige DeFi protocollen beter en goedkoper te laten werken dan ze nu op andere netwerken doen.

Solana gebruikt een innovatief proces dat bekend staat als Proof of History om de tijd op de blockchain bij te houden. PoH is geen consensus mechanisme, maar het speelt wel een belangrijke rol in Solana’s Proof of Stake consensus mechanisme.

Het resultaat van PoH en alle andere innovaties van Solana is een zeer schaalbare netwerk is. Solana heeft een maximale verwerkingscapaciteit van 50.000 transacties p/sec. De blockchain blijft goedkoop en snel terwijl hij schaalt, met een gemiddelde transactiekost van $0.00025, een bloktijd die meestal onder de één seconde ligt, en een finaliteit van minder dan een seconde.

Solana blijft ook samenwerkbaar tussen ecosysteem projecten door zijn enkele globale toestand, wat betekent dat het niet nodig is te integreren met meerdere shards of Layer-2 oplossingen. Andere voordelen van bouwen op Solana zijn gecontroleerde, bedrijfs-grade beveiliging en de flexibiliteit om te coderen in populaire talen als C, C++ en Rust.

Met het Proof of History concept is er bewijs dat een bericht voor of na een bepaalde gebeurtenis plaatsvond, in plaats van te vertrouwen op een tijdstempel. Je kunt het vergelijken met hoe een foto van een iemand die de laatste editie van een krant vasthoudt. Dit bewijst dat de persoon nog nog leefde nadat die bepaalde krant was verschenen.

Solana gebruikt Bitcoin’s SHA256 mining algoritme met de toevoeging van een Verifieerbare Vertragingsfunctie om een historisch verslag van gebeurtenissen op de blockchain te maken.

De hashfunctie werkt op een manier waarbij elke vorige uitvoer als volgende invoer wordt gebruikt, wat betekent dat de volgorde van de transacties wordt vastgelegd.

Dit betekent dat validators op de blockchain zoveel mogelijk transacties in elk blok kunnen verpakken, omdat andere validators ze achteraf volgens het historisch verslag kunnen ordenen. Het resultaat is een zeer hoge doorvoer van transacties.

solana koersverwachting - sol koers

Geschiedenis van de Binance Coin

Solana werd gebouwd door Solana Labs, dat in 2017 in San Francisco werd opgericht door een team van software ingenieurs met Anatoly Yakovenko aan het roer. Yakovenko werkte, samen met enkele andere leden van het Solana team, vele jaren bij het Fortune 500 bedrijf

Qualcomm, dat halfgeleiders, software, en draadloze technologie diensten voor mobiele telefoons levert. Qualcomm is gevestigd in San Diego, iets ten zuiden van het Californische Solana Beach, dat de inspiratiebron was voor de naam van het crypto-project.

Hoewel hij aanvankelijk geen belangstelling had voor cryptocurrency, kwam Yakovenko tijdens een door cafeïne veroorzaakte koortsdroom op het idee om de efficiëntie van blockchain te verbeteren met Proof of History.

Met Qualcomm collega Greg Fitzgerald vormde hij een team om aan het project te werken. Fitzgerald is nu Solana’s hoofdingenieur is. Solana bracht zijn whitepaper en interne testnet uit in februari 2018, terwijl het Solana mainnet en de SOL token in 2020 werden gelanceerd.

Sinds de lancering van Solana’s Beta-netwerk in maart 2020 zijn de ontwikkelingen van het platform in een stroomversnelling geraakt. Binnen het Solana ecosysteem zijn sindsdien veel nieuwe en bestaande slimme contract ontwikkelaars naar het netwerk getrokken.

Ondanks het feit dat er al een flink momentum zit in de ontwikkelingen van het Solana ecosysteem, wil Solana Labs het ecosysteem een extra zetje geven om de groei te versnellen.

In een besloten token verkoop wist Solana Labs maar liefst $ 314,15 miljoen op te halen. Deze financiering stelt Solana Labs in staat de juiste partners en kapitaal binnen te halen. Bovendien zorgt het er ook voor dat de ontwikkeling en lancering van nieuwe DeFi of Web3 projecten in het hele ecosysteem versneld kan worden.

Wat maakt Solana uniek?

Het belangrijkste concept dat Solana onderscheidt van elke blockchain die eerder kwam is dat van Proof of History, waardoor het op het moment van schrijven de hoogste verwerkingscapaciteit heeft van alle Layer-1 blockchain. Dit geldt ook voor slimme contracten, dankzij Sealevel, dat ’s werelds eerste parallelle slimme contracten runtime is.

De waarde van het Solana netwerk komt van de acht hierboven genoemde kerninnovaties, die het netwerk in staat stellen de meeste andere blockchains te overtreffen en een schaalbare omgeving te bieden voor wereldwijde bedrijven om crypto-apps in te zetten.

Een ander unieke eigenschap van SOL is zijn nut. SOL kan gebruikt worden om het netwerk te beveiligen via staking, hetzij als validator node of als delegator. Dit is een winstgevende optie voor SOL-houders, want stakers ontvangen de helft van de transactiekosten en het grootste deel van de uitgifte van nieuwe tokens.

SOL is ook nuttig voor gebruikers en ontwikkelaars van crypto apps binnen het Solana ecosysteem, want er moeten transactiekosten mee betaald worden. Naarmate het Solana ecosysteem groeit en de blockchain meer transacties verwerkt, zal SOL waardevoller worden omdat er meer vraag zal zijn van stakers, ontwikkelaars, en gebruikers.

SOL koers

Volgens de laatste verzamelde gegevens is de huidige prijs van Solana €87,21 en staat SOL momenteel op de 7e plaats in het hele cryptomarkt. De circulatievoorraad van Solana bedraagt 314.966.072 met een marktkapitalisatie van €27,519,248,680.

Binnen de laatste een maand daalde de prijs van SOL met -48.189%, waardoor een maar liefst gemiddelde som van $84.69 van zijn huidige waarde verdween. Deze plotselinge daling betekent dat de munt zich op dit moment in een dip bevindt, wat betekent dat het een goede koopkans kan zijn voor snelle investeringen.

De 90 dagen prijsverandering is ongeveer -55.07% en de prijs circuleerde van een minimale gemiddelde prijs van $185.67 naar een maximale gemiddelde prijs van $205.14 in de afgelopen 90 dagen.

Solana is gedaald met -38.34% waarbij de maximale gemiddelde prijs van de munt rond de $165.00 lag en de minimale gemiddelde prijs van rond de $138.31 lag in de afgelopen 4 maanden.

Solana koersverwachting voor 2022, 2023, 2024, 2025 en 2030

Op basis van diepe kunstmatige intelligentie-ondersteunde technische analyse toe te passen op de prijsgegevens uit het verleden van Solana kan er een SOL koersverwachting worden gedaan.

Solana koersverwachting 2022

Volgens een diepgaande technische analyse over vroegere prijsgegevens van SOL, wordt voorspeld dat de prijs van Solana in 2022 op een minimumniveau van $129,69 zal komen. De SOL prijs kan een maximum niveau bereiken van $157.55 met een gemiddelde handelsprijs van $134.27.

Solana koersverwachting 2023

De prijs van Solana zal in 2023 naar verwachting een minimumniveau van $186.49 bereiken. De Solana prijs kan een maximumniveau bereiken van $223.84 met een gemiddelde prijs van $193.21 in heel 2023.

Solana koersverwachting voor 2024-2025

Volgens de voorspelde prijs en technische analyse wordt voorspeld dat de prijs van Solana in 2024 op een minimumniveau van $273.03 zal komen. De SOL prijs kan een maximum niveau bereiken van $326.01 met een gemiddelde handelsprijs van $280.76.

Solana kopen

Heb je de Solana koersverwachting gelezen en wil je SOL kopen of verkopen? Dit doe je snel en gemakkelijk via via een crypto broker of crypto exchange. Wel is het belangrijk om dit bij een betrouwbare en veilige partij doet. Bitcoin Meester en Bitvavo zijn uitstekende  Nederlandse crypto brokers. Binance is ’s werelds grootste crypto beurs. 

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5


Slotwoord Solana koersverwachting 

Solana’s snelle, schaalbare en programmeerbare blockchain biedt de infrastructuur die nodig is om apps te bouwen die wereldwijd ingang kunnen vinden. Zijn enorme verwerkingscapaciteit, lage kosten, en snelle finaliteit maken het tot een van de best presterende blockchains die er zijn.

Het project biedt acht kerninnovaties, waaronder Proof of History, dat de tijd op de blockchain bijhoudt en de capaciteit ervan drastisch verhoogt. SOL is het native token van Solana en de token wordt zowel gebruikt voor het staken en ook voor het betalen van transactiekosten.

Solana’s zeer systeemarchitectuur kan een reeks apps en bedrijven aantrekken. Wanneer het het ecosysteem zich uitbreidt, kunnen het project en zijn SOL token in de toekomst steeds waardevoller worden.

FAQ – Veelgestelde vragen over Solana

Vandaag wordt Solana (SOL) verhandeld op €87.35 met een marktkapitalisatie van €27,519,248,680. Verwacht wordt dat de SOL prijs eind 2022 een maximum niveau van $157,55 zal bereiken.

Verwacht wordt dat de waarde van Solana zal blijven stijgen, omdat schaarste de neiging heeft prijsstijgingen aan te moedigen. Let wel, aan elke investering kleeft enig risico. Investeer alleen in wat je kunt bereiken alvorens je tot conclusies komt en doe zoveel mogelijk onderzoek.

De gemiddelde prijs van Solana (SOL) zou tegen het eind van dit jaar naar $134,27 kunnen gaan. Als we het vijfjarenplan schatten, wordt geschat dat de munt gemakkelijk de grens van $ 581,32 zal bereiken.

De Solana prijs wordt beïnvloed door veel van de traditionele factoren, zoals projectnieuws en ontwikkelingsdetails, marktsentiment, de stroom van activa op beurzen, en de economie in het algemeen.

De Solana prijs wordt bovendien beïnvloed door het inflatiepercentage van de token, de hoeveelheid die verbrand wordt, en de groei van het Solana ecosysteem.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment