crypto-inzichten.nl

FTX CEO Sam Bankman-Fried zegt dat Solana de volgende Bitcoin is

by crypto-inzichten.nl

Welke crypto is de volgende Bitcoin? Dat is een vraag waar elke andere crypto fan een wisselend antwoord op lijkt te hebben. Voor sommigen, zoals Mark Cuban, is Ethereum de natuurlijke opvolger, omdat het veruit de grootste altcoin op de markt is. Voor anderen is Cardano de volgende Bitcoin. En er zijn ook crypto experts die zeggen dat Dogecoin de volgende Bitcoin gaat worden. Maar volgens Sam Bankman-Fried (SBF), de CEO en oprichter van FTX-exchange, wordt Solana de volgende Bitcoin en dus de koning van de cryptocurrencies.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Waarom Solana de volgende Bitcoin is

In een recent interview sprak SBF over waarom hij denkt dat Solana de volgende Bitcoin is. Maar ook waarom Ethereum 2.0 geen einde zal maken aan Solana en over hoe je de volgende munt kiest om uit te breken. Ook vertelde hij meer over hoe hij is begonnen in de wereld van digitale activa.

Om de volgende marktleider uit te kiezen, moet men kijken naar wat er nodig is om de volgende miljard mensen in cryptocurrencies te brengen, merkte SBF op. Om dit te laten gebeuren, moet het project tientallen miljoenen transacties per seconde kunnen verwerken. Vervolgens moet er gekeken worden naar welke blockchains kunnen schalen naar miljoenen transacties per seconde. Solana heeft een reële kans heeft om dat te doen. Daarom denkt hij dat Solana de volgende Bitcoin is. 

Maar voordat Solana zich volledig kan focussen om de volgende Bitcoin te worden, moet het eerst Ethereum verslaan. De twee concurreren om in wezen dezelfde markt, waarbij Solana een van de vele zogenaamde “Ethereum killers” is. 

Adoptie van blockchain netwerk, de waarde van het token en DeFi

Naast te onderbouwen waarom hij denkt dat Solana de volgende Bitcoin is, ging hij verder door onderscheid te maken tussen de adoptie van een blockchain-netwerk en de waarde van het token. Bitcoin, bijvoorbeeld, is het meest waardevolle token, maar zijn blockchain wordt zelden gebruikt voor een toepassing.

Ethereum daarentegen is een van de populairste blockchains, maar zijn token is nog geen tiende waard van Bitcoin. Dit maakt het moeilijk om te voorspellen welke cryptocurrency zijn waarde omhoog zal zien schieten.

“Je zou massale institutionele adoptie kunnen zien van ETH het token, of je nu wel of geen massale institutionele adoptie ziet van Ethereum de blockchain. Het is moeilijk om een concrete voorspelling te doen over wat de prijsactie daarvan zal zijn,” merkte hij op.

DeFi is een van de grootste factoren in het bepalen wat het volgende grote project is, gelooft SBF. Solana heeft een belangrijke voorsprong op zijn rivalen op dit gebied, ging SBF verder. Solana heeft de potentie om te schalen naar als blockchain enorm wordt en het heeft de potentie om DeFi applicaties te hosten voor honderden miljoenen tot miljarden mensen er bovenop.

SBF-Solana de volgende Bitcoin
Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

Dreiging Ethereum 2.0 voor Solana

Ondanks Solana’s potentieel en de mogelijkheid dat Solana de volgende Bitcoin wordt, is er de dreigende lancering van Ethereum 2.0. Als een Proof of Stake protocol, zou Ethereum potentieel al zijn grote uitdagingen kunnen oplossen. Zo kan ETH een einde maken aan de ‘Ethereum killers’ voordat ze zelfs maar van start gaan.

SBF is echter niet zo optimistisch over Ethereum 2.0. Een van de aspecten die hij aanviel is sharding, een van de manieren waarop Ethereum 2.0 zal schalen. Hierbij wordt de Ethereum infrastructuur opgesplitst in kleinere stukken (of shards), waardoor transacties makkelijker en sneller verwerkt kunnen worden.

Volgens SBF is een van de nadelen van sharding dat “er geen native composability zal zijn tussen transacties op verschillende shards.” Hij gelooft dat concurrentie tussen deelnemers aan verschillende shards automatisch alle gebruikers zal benadelen, op één na, en mogelijk chaos zal creëren voor Ethereum.

En terwijl hij overtuigende redenen opsomt waarom Solana de volgende Bitcoin is en de meest rooskleurige toekomst heeft, is het vermeldenswaard dat SBF een fervent investeerder is in het project en baat heeft bij de opkomst ervan.

Zo bouwt hij een DEX op Solana, bekend als Serum. Zijn andere bedrijf, Alameda Research, was ook een van de belangrijkste investeerders, naast Andreessen Horowitz, in de Solana token verkoop die $314 miljoen opbracht in juni.

Hoe kies je zelf de volgende Bitcoin?

Hoewel hij denkt dat Solana de volgende Bitcoin is, wees SBF erop dat er verschillende andere digitale munteenheden zijn die ‘naar de maan kunnen gaan’. Ze eruit pikken kan echter lastig zijn. 

In tegenstelling tot traditionele aandelen, waar verschillende factoren moeten worden geanalyseerd alvorens te investeren, kunnen cryptocurrencies om schijnbaar weinig reden schommelen. Dit is een van de hoofdredenen waarom mememunten zijn opgedoken en zelfs domineren.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden, ongeacht of Solana de volgende Bitcoin is of niet, is dat je nooit meer moet investeren dan je je kunt veroorloven te verliezen, merkte hij op. Net zo belangrijk is het team achter een project. Oplichters zoals Squid Game staan erom bekend anonieme teams te hebben, waardoor het veel riskanter is om erin te investeren.

Je moet ook kijken naar de distributie van het aanbod – als één persoon een overweldigende meerderheid van een token bezit, dan is de kans groot dat hij het dumpt en er vandoor gaat met het geld van de investeerder.

You may also like

Leave a Comment