crypto-inzichten.nl

De ware identiteit van Satoshi Nakamoto ontmaskerd

by crypto-inzichten.nl

In een nieuwe rechtszaak wordt beweerd dat David Kleiman samenwerkte met Craig Wright om Bitcoin, de whitepaper en de firma W&K te ontwikkelen. Wright bestrijdt deze beweringen en zegt dat hij de enige Bitcoin bedenker is en ook de enige eigenaar van het genoemde bedrijf. Wordt naar aanleiding van deze rechtszaak dan eindelijk de ware identiteit van Satoshi Nakamoto ontmaskerd? 

Mogelijk ware identiteit van Satoshi Nakamoto ontmaskerd

In het eerste jaar na de oprichting van Bitcoin heeft Satoshi Nakamoto meer dan 1 miljoen BTC gemijnd. Hierdoor is hij of zij een van de rijkste mensen werd in termen van het bezit van de activa. De volgende twee jaar communiceerde hij actief met ontwikkelaars via twee e-mailadressen en message boards. In december 2010 stopte Nakamoto met het plaatsen van openbare berichten en “verdween” hij gewoon.

De ware identiteit van de maker van de Bitcoin, Satoshi Nakamoto, is altijd verborgen gebleven sinds de publicatie van het whitepaper in oktober 2008. Maar het kan zijn dat de ware identiteit van Satoshi ontmaskerd wordt vanwege een drie jaar durende rechtszaak in Florida ter waarde van 64 miljard dollar van de cryptocurrency. Hierin claimt Wright de enige Bitcoin bedenker te zijn

De familie van de overleden David Kleiman), beweert dat hij mede-ontwikkelaar is van Bitcoin (BTC). De Amerikaanse forensisch computerdeskundige zou samen met een voormalige zakenpartner – de Australische programmeur Craig Wright – Bitcoin hebben gecreëerd. De twee namen toen het pseudoniem Satoshi Nakamoto aan. De familie van Kleiman klaagt Wright nu aan voor het vasthouden van Kleiman’s vermeende aandeel in het digitale bezit.

Een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Satoshi Nakamoto ontmaskerd

Is Satoshi de samenwerking tussen David Kleiman en Craig Wright?

Wright, 51, is sinds 2016 controversieel bekend omdat hij beweerde Bitcoin’s Satoshi te zijn. Ooit liet hij de claim vallen met een verontschuldiging, maar al snel hernieuwde hij deze en heeft hij degenen die hem betwisten aangeklaagd. Bovendien richtte Kleiman in 2011 het in Florida gevestigde bedrijf W&K Info Defense Research op. Naar verluidt is dit nog een samenwerkingsverband tussen de twee. Hiervan heeft Wright het exclusieve eigendom van het genoemde bedrijf opgeëist en elk partnerschap met Kleiman ontkend.

Volgens de rechtszaak beschuldigen de Kleiman’s Wright ervan dat hij hun overleden familielid in 2008 heeft aangenomen om samen met hem de whitepaper op te stellen en Bitcoin te lanceren. “Wij geloven dat het bewijs zal aantonen dat er een partnerschap is geweest om meer dan een miljoen Bitcoins te creëren en te mijnen,” vertelde Kleiman’s familieadvocaat Vel Freedman aan de Wall Street Journal.

De advocaat van Wright zegt nu dat het de claims van de Kleimans kan ontkrachten en kan bewijzen dat Wright de ware en enige Bitcoin bedenker is. Wordt dan toch de ware identiteit van Satoshi ontmaskerd?

Crypto-experts blijven grotendeels sceptisch over de beweringen. Arthur van Pelt, een Bitcoin-investeerder, en criticus van Wright zegt dat Wright “mensen heeft gehackt, genept en voor de gek gehouden.” Hij voegt eraan toe: “Er is geen enkel echt, onafhankelijk, geloofwaardig bewijs.”

Ava Labs oprichter Emin Gun Sirer erkende Kleiman’s uitgebreide computerkennis, maar betoogt dat het niet genoeg was om de claim te ondersteunen. Blockchain-expert Gavin Andresen zei in de rechtbank dat Satoshi’s vroege Bitcoin-code erg “academisch” was en waarschijnlijk geschreven was door “iemand die graag academische kwalificaties opstapelt.” Van de twee, is zo’n persoon waarschijnlijk Kleiman.

Even tussendoor…Je vindt ons ook op Instagram! Hier delen we dagelijks het laatste crypto nieuws en interessante crypto feiten! Klik hier om ons te volgen

Veel geld op het spel in heftige strijd om titel Bitcoin bedenker

De reden voor zo’n felle strijd dat de ware identiteit van Satoshi Nakamoto ontmaskerd wordt, is omdat Nakamoto een onbekende Bitcoin maker is. In het eerste jaar na de oprichting van Bitcoin heeft Satoshi Nakamoto meer dan 1 miljoen BTC verkregen.

Tegen de huidige Bitcoin-koers is hij of zij ook een van de rijkste mensen ter wereld. Op dit moment staat de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto in de top 20 van rijkste miljardairs ter wereld.

Daarnaast bezit de Bitcoin bedenker ook alle ‘forks’ die aan de voorraad zijn gekoppeld. Met de Bitcoins en drie forks heeft Satoshi Nakamoto ongeveer $61 miljard aan ongebruikte rijkdom. En het lijkt erop dat dit met de huidige koerssstijgingen nog verder kan oplopen.

Je begrijpt nu zeker wel waarom het zo belangrijk is dat de ware identiteit van Satoshi Nakamoto ontmaskerd wordt.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment