crypto-inzichten.nl

Ripple nieuws verwachting, gratis verwachtingen voor XRP

by crypto-inzichten.nl

Ripple (XRP) biedt financiële instellingen de snelste, meest betrouwbare optie om het verkrijgen van liquiditeit op aanvraag. Maar wat is XRP en wat is de Ripple nieuws verwachting?

Wat betekent liquiditeit?

Liquiditeit binnen een transactie verwijst naar hoe gemakkelijk het is een instrument om te zetten in contant geld om het op te nemen. Contant geld wordt als de norm voor liquiditeit beschouwd omdat het gemakkelijk van en naar andere activa kan worden omgewisseld. Enkele andere voorbeelden van liquide activa zijn schatkistbiljetten, bankbiljetten en obligaties.

Als een financiële transactie een motor met bewegende delen is, dan is liquiditeit de olie die haar in beweging brengt. Momenteel zijn er over de hele wereld pools van opgesloten kapitaal, en om geld van de ene valuta naar de andere te sturen moeten financiële instellingen rekeningen in de bestemmingsvaluta voorfinancieren.

Om transacties vrij over de grenzen te laten stromen en onmiddellijk uit te betalen, moet er voldoende volume van het transactie-instrument (XRP, in het geval van On-Demand Liquidity) verhandeld worden van de ene valuta naar de andere. Als de liquiditeit niet stroomt, vallen transacties uit elkaar.

Wat is Ripple XRP?

Het bedrijf Ripple richt zich op het verbeteren van wereldwijde betalingen. Onder de paraplu van het merk Ripple zijn er verschillende takken en oplossingen – RippleNet, de XRP Ledger, de XRP coin en RippleX.

RippleNet, een wereldwijd netwerk , wordt door veel financiële instellingen gebruikt om geld sneller, met meer transparantie en tegen lagere kosten over te maken via een verenigd systeem. Dit in tegenstelling tot het verdeelde traditionele ecosysteem waarmee banken van oudsher werken.

Het XRP Ledger is een open-source blockchain waarop de XRP munt draait. XRP is het oorspronkelijke activum van de XRP Ledger.

XRP is een digitaal activum dat gemaakt is voor betalingen. Het is het eigen digitale activum op het XRP grootboek – een open-source, rechtenvrije en gedecentraliseerde blockchain technologie die transacties in 3-5 seconden kan afwikkelen.

XRP kan direct verstuurd worden zonder dat een centrale tussenpersoon nodig is, waardoor het een handig instrument is om snel en efficiënt twee verschillende valuta’s te overbruggen.

De XRP Ledger en de XRP munt draaien onafhankelijk van het bedrijf Ripple, hoewel Ripple beide voor verschillende oplossingen gebruikt.

RippleX dient als een platform dat op blockchain gebaseerde oplossingen aanprijst die belangstellenden kunnen gebruiken voor hun verschillende op waardeoverdracht gebaseerde use cases.

Ripple nieuws verwachting

Hoe werkt het XRP grootboek?

Onafhankelijke deelnemers van een wereldwijde “XRP Community” houden het grootboek bij. De onafhankelijke validatie nodes (knooppunten) komen tot een overeenkomst over de volgorde en geldigheid van XRP transacties. Deze overeenkomst, consensus genoemd, dient als definitieve en onomkeerbare vereffening.

Het grootboek bereikt elke 3-5 seconden consensus over alle uitstaande transacties, op welk moment een nieuw grootboek wordt uitgegeven. Iedereen kan een validator zijn, en actieve validators op het grootboek zijn tegenwoordig onder meer universiteiten, beurzen en financiële instellingen. Er zijn momenteel 36 validators, en Ripple runt er 6 van, oftewel  16%.

Voordelen van Ripple XRP

Betalen in XRP biedt de volgende voordelen:

 • Snel: Betalingen die over het XRP grootboek gaan, worden in 4 seconden afgewikkeld.
 • Goedkoop
 • Schaalbaar: XRP verwerkt consequent 1.500 transacties per seconde, 24×7, en kan zo worden opgeschaald dat het dezelfde verwerkingscapaciteit aankan als Visa.
 • Gedistribueerd: XRP wordt gerund door een gedecentraliseerd netwerk van 150+ validators wereldwijd.
 • Stabiel: XRP’s zeven jaar lange staat van dienst van stabiele technologie en bestuur maakt XRP zeer geschikt voor voor institutioneel en bedrijfsgebruik.
 • Milieuvriendelijk: Het XRP grootboek rekent XRP transacties onmiddellijk af zonder de energiekosten die gepaard gaan met proof of work (of delven).
 • Decentralisatie: Een gevarieerde lijst van validators helpt de gezondheid en groei van het XRP Ledger ecosysteem op lange termijn te verzekeren.
 • Opgericht in 2012
 • Toegewijd team van ingenieurs van wereldklasse
 • Verwaarloosbaar energieverbruik

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signalsHandelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

Ripple nieuws verwachting

2022 wordt een goed jaar voor Ripple. In 2021 was de prijs al flink gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, maar dit jaar lijkt een veel beter jaar te worden door alle nieuwe ontwikkelingen.

Het is bekend dat Ripple in 2022 een aantal grote projecten zal lanceren, zoals de Ripple Liquidity Hub. Ondanks deze projecten is de prijs van XRP sterk afhankelijk van de uitkomst van de rechtszaak met de Verenigde Staten Securities and Exchange Commission. De Ripple nieuws verwachtingen zijn op dat gebied hoog. 

De rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) is een van de grootste rechtszaken van dit moment in de crypto-industrie. De SEC, opgericht in 1934, is de Amerikaanse toezichthouder op verschillende (effecten)beurzen.

In 2020 klaagde de SEC Ripple aan omdat het sinds 2013 effecten zonder vergunning verkocht in de vorm van XRP tokens. Ripple maakte hiertegen bezwaar omdat ze XRP niet als effecten beschouwen. De SEC zei toen dat Ripple door onderzoek had kunnen achterhalen dat XRP tokens wel degelijk effecten zijn.

Deze soap heeft de waarde van XRP al verschillende keren doen kelderen. Een rechterlijke uitspraak wordt in 2022 verwacht. Als het kwartje in het voordeel van Ripple valt, is er een goede kans dat dit een positief effect heeft op de waarde van XRP.

Indien de SEC de zaak wint, dan kan dit catastrofale gevolgen hebben voor Ripple en de waarde van XRP. Dit omdat naar verwachting minder mensen het bedrijf zullen vertrouwen.

Buiten de rechtszaken om is Ripple ook bezig met het ontwikkelen en uitbreiden van zijn diensten. In de loop van 2022 zal Ripple hun Liquidity Hub dienst lanceren. Deze dienst zal bedrijven in staat stellen gemakkelijk en efficiënt digitale activa van de cryptomarkt te verwerven.

Klanten zullen kunnen handelen uit een selectie van cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash en XRP. Ripple hoopt in de toekomst ook andere digitale activa, zoals NFT’s, aan te bieden.

Ripple nieuws verwachting 2022 – 2025

Ripple, wat kunnen we qua nieuws verwachten in 2022? Wat de Ripple nieuws verwachting voor 2022 betreft, zijn er een aantal partijen die een Ripple XRP verwachting hebben uitgegeven.

TradingBeasts is optimistisch over de prijs van XRP. Hun verwachting voor 2022 is dat Ripple een waarde van $1,62 zal bereiken, wat een verdubbeling van de waarde zou betekenen ten opzichte van vandaag.

Wallet Investor gaat nog een stap verder. Hun verwachting voor XRP in 2022 is dat de munt minimaal $2,00 en maximaal $2,50 zal kosten.

Changelly is optimistischer. Ze zien grote mogelijkheden in Ripple en verwachten daarom dat de prijs in 2022 de oude all-time high uit 2018 zal doorbreken. De uiteindelijke prijs zou volgens hen rond $ 3,84 eindigen.

Neem de koersverwachtingen van dit soort bureaus met een korreltje zout. De bureaus kunnen alleen een koers schatten. Ze doen dat op basis van een x-aantal factoren en gegevens. De werkelijke prijs van XRP kan niet voorspeld worden.

In 2022 zullen er weer tal van koersverwachtingen voor XRP zijn. Voorlopig hangt de prijs van Ripple af van de stierencyclus waarin we zitten en de uitspraak van de rechter over de SEC zaak.

Als de rechtszaak gewonnen wordt, zullen de mensen weer vertrouwen krijgen in Ripple en naar alle waarschijnlijkheid zal dat een positief effect hebben op de waarde van XRP in 2022.

Wil je Ripple kopen?

Ripple kopen kan bij verschillende exchanges. 

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Rating: 9,5
 • Ontvang €1000 handelskorting
Favoriet

Bitcoin Meester

Het grootste crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Rating: 9,5
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Rating: 9,2
 • Max 0,10% handelskosten per transactie

You may also like

Leave a Comment