crypto-inzichten.nl

Re-branding blockchains van Binance naar BNB Chain

by crypto-inzichten.nl

Binance, een van de grootste en meest populaire crypto beurzen ter wereld zal een naamswijziging gaan doorvoeren voor hun twee blockchains. Afgelopen dinsdag deed de cryptobeurs de aankondiging dat zij hun twee blockchains voortaan onder één naam willen laten voortleven. De nieuwe naam is BNB Chain. Voor zover nu bekend zullen hierbij geen functionele wijzigingen worden doorgevoerd. Het betreft dus enkel en alleen een naamswijziging.  

BNB Chain is de evolutie van Binance Smart Chain

In hun aankondiging zeg Binance over BNB Chain dat ze deze als “de evolutie van de Binance Smart Chain” zien. Hij bevat de Binance Chain, dat de governance- en stakingsketen van de crypto beurs is en de Binance Smart Chain, kortweg BSC genoemd. Deze laatste is de Ethereum compatibele consensus laag van het platform. Vanaf nu gaat Binance Chain door het leven als de BNB Beacon Chain. De Binance Smart Chain wordt omgedoopt in de BNB Smart Chain.

Zoals gezegd zullen er bij de deze naamswijziging geen functionele aanpassingen worden doorgevoerd. Alleen de namen van beide blockchains worden dus aangepast. In de aankondiging die het bedrijf deed, gaf de crypto beurs ook meer duidelijkheid over het acroniem BNB. Voorheen werd dit als afkorting gebruikt voor de Binance Coin. Vanaf nu staat het voor “Build and Build” en zal het ook een veel prominentere gaan krijgen in branding van beide blockchains, aldus Binance.

Nieuwe structuur BNB Chain

Alhoewel er dus geen functionele wijzigingen zijn doorgevoerd bij de naamswijziging naar BNB Chain, is er wel degelijk iets gebeurd in de structuur van het platform. Deze nieuwe structuur van de BNB Chain heeft heel sterke overeenkomsten met de structuur van het Fantom netwerk. Het Fantom netwerk is een concurrerend platform dat is gebaseerd op Fantom (FTM), een op Ethereum gebaseerde blockchain.

Fantom bestaat net als de BNB Chain ook uit twee lagen. Allereerst is spreken we hier over de basisketen waar de staking van tokens wordt afgehandeld. Daarnaast is er de laag Fantom Opera. Dit is een uitvoeringslaag waarop de slimme contracten die op de blockchain zijn gemaakt, worden geïmplementeerd.

BNB chain rebranding

BNB Chain ondersteunt grootschalige toepassingen

Binance plaatste ook nog een extra post in hun blog, waarin de naamswijziging verder wordt toegelicht. Hierin zei het bedrijf dat de nieuwe BNB Chain ondersteuning zal geven aan grootschalige toepassingen. Hierbij moet je onder andere denken aan Metaverse, SocialFi en GameFi.

Een andere opvallende uitspraak van de cryptobeurs was dat er plannen zijn om de BNB Chain in de toekomst op te schalen van één keten naar meerdere ketens. Het bedrijf deed echter geen uitspraken over wanneer en op welke wijze men dit denkt te gaan doen. Hierover zal later ongetwijfeld meer nieuws over naar buiten worden gebracht.

Met de naamswijziging naar BNB Chain lijkt het erop, dat het bedrijf zich aan het voorbereiden is om hun afnemende positie op de markt een halt toe te roepen. De cryptobeurs heeft ook een nieuwe mode term bedacht. Hiermee doelen we op “MetaFi”. Deze term verwijst naar de verschillende projecten en activiteiten die die te maken hebben met Metaverse, GameFi, SocialFi, DeFi, NFT- en Web3 domeinen. Binance plaatst deze met deze term gemakshalve onder één paraplu.

Met MetaFi denkt de cryptobeurs dat men beter voorbereid is op en meer kan profiteren van een nieuwe reeks aan toepassingsmogelijkheden van de blockchaintechnologie. Of dit ook daadwerkelijk zo is, moet nog worden bezien. De concurrentie is erg groot, onder andere van diverse layer-1 projecten. De tijd zal dus leren in hoeverre alle gedane inspanningen tot grote successen zullen leiden. Dit verhaal zal dan ook ongetwijfeld nog een vervolg krijgen.

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment