crypto-inzichten.nl

Polygon slaat handen ineen met Reddit mede-oprichter voor $200M Web 3.0 gaming fonds

by crypto-inzichten.nl

Alexis Ohanian heeft de handen ineengeslagen met het team achter Polygon om $200 miljoen bijeen te brengen voor de ontwikkeling van Web 3.0 gaming en sociale mediaprojecten. Ohanian gelooft dat naarmate Web 3.0 groeit, gaming en sociale media de grootste groeikansen bieden.

Wil je goedkoop crypto kopen?¬†ūüéĀ¬†Via deze link krijg je vandaag een welkomstbonus van¬† ‚ā¨1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.¬†

Polygon werkt samen met Reddit voor Web 3.0 gaming fonds

Alexis Ohanian, de mede-oprichter van het sociale media platform Reddit heeft de handen ineengeslagen met het team van Polygon voor een fonds van $200 miljoen dat zich zal richten op gaming en sociale mediaprojecten die voortbouwen op Web 3.0.

Het fonds zal zich richten op projecten die bouwen op het Ethereum Layer 2 platform, terwijl het een pioniersrol wil vervullen in de gedurfde nieuwe wereld van een door de gebruiker beheerd en gecontroleerd Internet.

In een blogbericht onthulde Polygon dat het had samengewerkt met Seven Seven Six, de venture capital firma die gestart is en geleid wordt door Ohanian. De voormalige Reddit CEO en uitvoerend voorzitter richtte de VC firma op in juni van dit jaar en haalde $150 miljoen op in zijn eerste fonds, een jaar nadat hij Initialized Capital, dat hij in 2011 oprichtte, had verlaten.

Polygon verklaarde dat het nieuwe fonds “projecten zou steunen op het snijvlak van sociale media en Web 3.0, die betere manieren onderzoeken voor mensen om online met elkaar in contact te komen.”

Groei van het Web 3.0 en blockchain gaming ondersteunen

Web 3.0 is de derde iteratie van het Internet. De eerste was in het begin van de jaren ’90 toen mensen gewoon toegang konden krijgen tot enorme hoeveelheden informatie, maar met weinig orde of organisatie.

Google pionierde met Web 2.0 dat orde in de chaos bracht en het gemakkelijk rangschikken en organiseren van web-inhoud mogelijk maakte. Web 3.0 richt zich op het geven van controle aan Internetgebruikers over hun gegevens, en de blockchain technologie staat centraal in deze revolutie.

Ohanian, die getrouwd is met tennislegende Serena Williams, gelooft dat we nog maar net begonnen zijn met Web 3.0. Als zodanig is het van cruciaal belang de sectoren te steunen die de beste kansen op succes hebben, en voor hem zijn dat gaming en sociale media.

Meld je aan bij Bitcoinmeester

We zijn nog in de begindagen van Web 3.0 en de meest voor de hand liggende kansen liggen nu in gaming en sociale media. Dit initiatief zal precies dat doen, met een focus op spel-eigenschappen en sociale media platforms die gebouwd zijn op Polygon’s schaalbare infrastructuur.

Hij voegde eraan toe: “We hebben al gezien dat enkele van de beste productstichters in onze portfolio op Polygon beginnen te bouwen en ik ben enthousiast dat Zeven Zes en Polygon een grote rol gaan spelen in het vormgeven van hoe het nieuwe internet eruitziet.”

Blockchain gaming wordt een van de grootste groeigebieden en mogelijkheden. Het heeft een net zo grote potentie als de DeFi en NFT markt. Gaming is op zichzelf een van de grootste industrie√ęn wereldwijd, en is meer waard dan de filmindustrie, de muziekindustrie en de Noord-Amerikaanse sportindustrie samen.

Uit een rapport van DappRadar in oktober bleek dat er meer dan een miljoen crypto wallets waren die verbonden waren met een blockchain gaming app. Dit vertegenwoordigde 55 procent van de totale activiteit van de blockchain industrie. Gaming projecten als Axie Infinity en Splinterlands hebben deze revolutie aangevoerd en zijn het afgelopen jaar in waarde ge√ęxplodeerd.

web 3.0 blochain gaming

Sandeep Naiwal, de mede-oprichter van Polygon gaf commentaar:

De laatste jaren is het besef doorgedrongen dat bedrijfsmodellen voor sociale media een diepgaande invloed hebben op onze wereld. Met Web 3.0 cre√ęren gebruikers waarde, controleren ze het netwerk en plukken ze de vruchten. Dit is niet alleen een andere manier om lolcats online te delen, hoewel we daar dol op zijn. We vinden nieuwe high-fidelity middelen uit om de cultuur zelf over te brengen.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment