crypto-inzichten.nl

Polygon koers verwachting: Wat is Polygon, hoe werkt het en wat doet de MATIC koers?

by crypto-inzichten.nl

De Polygon koers verwachting? Een goede vraag! Alvorens hierop antwoord te geven, leggen we in dit artikel eerst uit wat Polygon (MATIC) is, hoe het werkt en wat Polygon zo bijzonder maakt. Ook vertellen we meer over de MATIC koers verwachting.

Over Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC) afficheert zichzelf als een oplossing die een aantal van de onhandigere aspecten van Ethereum (ETH) verbetert. Het heeft zichzelf zelfs getypeerd als “Ethereum’s internet van blockchains”. Polygon was voorheen bekend als Matic Network en werd opgericht in 2017 en is een relatief populaire crypto die regelmatig bij de top 15 cryptocurrencies hoort door marktkapitalisatie. MATIC ondersteunt meer dan 7.000 gedecentraliseerde applicaties (dApps), toepassingen die werken zonder tussenpersonen.

Polygon koers verwachting

Polygon vs. Ethereum

Om Polygon te begrijpen moet je eerst iets weten over Ethereum en een beetje blockchain ontwikkelaars lingo. Ten eerste staan blockchain ontwikkelaars voor een dilemma – de cryptogemeenschap noemt het het “blockchain trilemma” – als het gaat om het afwegen van afwegingen tussen decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid.

Het is geen geheim dat Ethereum zijn problemen heeft. Meer bepaald heeft de nummer 2 crypto een schalingsprobleem, en dat is te zien als het gaat om de snelheid waarmee transacties voltooid worden.

Ethereum heeft zich vooral gericht op decentralisatie en veiligheid, ten koste van schaalbaarheid. Daardoor kunnen transacties duur en traag zijn. Dat is waar Polygon binnenkomt, met zijn focus op het bieden van snellere transactiesnelheden en lagere kosten dan Ethereum.

Laag 1 blockchains zoals Ethereum bieden ontwikkelaars een platform om dApps, slimme contracten, niet-fungibele tokens (NFTs), en meer te bouwen en te draaien. Polygon is een Layer 2 blockchain die Ethereum wil helpen met zijn schaalbaarheid.

Door als een Layer 2 protocol te fungeren, streeft Polygon er niet naar Ethereum’s functionaliteit te dupliceren. In plaats daarvan helpt het transactiesnelheden te verbeteren en de kosten voor ontwikkelaars te verlagen. Zie het als een sneltrein die parallel aan een stoptrein rijdt, sneller voortbewegend met minder stationstops.

Momenteel kan Ethereum 14 transacties per seconde (TPS)verwerken – terwijl Polygon snelheden tot 7.000 TPS haalt. Dit maakt alles wat op de blockchain gebouwd is veel goedkoper en sneller, zoals een HOV rijstrook op de snelweg.

In de nabije toekomst verwachten deskundigen dat Ethereum zijn TPS zal versnellen na zijn langverwachte netwerkupgrade in september 2022. Maar ook na de Merge zouden de lagere vergoedingen van Polygon nog steeds ontwikkelaars moeten aantrekken en de crypto helpen zijn verhaal te behouden.

Wat is MATIC?

MATIC is Polygon’s eigen cryptocurrency. Het is een ERC-20 token, een token dat gemaakt wordt op de Ethereum blockchain. Dit token wordt gebruikt om het Polygon netwerk te besturen en te beveiligen en om de transactiekosten van het netwerk te betalen.

In tegenstelling tot sommige andere cryptocurrencies met een onbeperkt aanbod, is het aanbod voor MATIC beperkt, met ongeveer $ 7,4 miljard in omloop. Er zullen nooit meer dan 10 miljard munten in omloop zijn.

Polygon’s Proof-of-Stake consensus mechanisme beloont token houders voor het draaiende houden van het netwerk en het verifiëren van transacties.

Proof-of-Stake vertrouwt erop dat mensen hun tokens inzetten, waardoor ze worden vastgezet om in aanmerking te komen voor staking beloningen. Maar er is ook risico aan verbonden, en je kunt een deel van je inzet verliezen of volledig geliquideerd worden, zeggen experts.

Je kunt beginnen te staken met slechts 1 MATIC om rente te verdienen. Maar de meeste mensen zullen hun inzet aan een validator delegeren in plaats van te proberen genoeg MATIC te vergaren en de validator zelf te runnen. Validators kunnen een klein deel nemen, meestal tussen 1% en 10% van je inzetbeloningen als commissie.

Hoe Polygon (MATIC) kopen?

Heb je vertrouwen in de Polygon koers en wil je MATIC kopen? Je kunt MATIC kopen op cryptocurrency exchanges, zoals Bitvavo, Bitcoinmeester of Binance, vergelijkbaar met hoe je veel andere populaire cryptocurrencies kunt kopen. Als je nog geen account hebt, zul je je moeten aanmelden en je identiteit verifiëren om te kunnen beginnen.

Na het aanmaken van een account kun je eventueel MATIC kopen met een bankoverschrijving, overschrijving, betaalkaart of creditcard. Je kunt MATIC ook kopen met euro’s of andere fiat valuta op cryptocurrency exchange als Coinbase of Kraken.

Sommige cryptocurrency beurzen bieden ook staking diensten aan, waardoor je rente kunt verdienen op je MATIC terwijl je je tokens op de beurs houdt. Ook kun je MATIC kopen op gedecentraliseerde beurzen, zoals Uniswap.

Afhankelijk van de crypto wallet kun je misschien een betalingsverwerker, een fiat on-ramp genoemd, gebruiken om direct MATIC te kopen. Of je moet een ander token kopen en dan een vergoeding betalen om het met MATIC te ruilen.

Als je MATIC op het Polygon Mainnet wilt krijgen, kun je de officiële Polygon Bridge gebruiken om MATIC te storten en op te nemen, zodra je een in aanmerking komende portemonnee verbindt. Met sommige wallets, zoals de Crypto.com DeFi Wallet app, kun je ook MATIC rechtstreeks van het Polygon netwerk ontvangen.

BitvavoBitcoinMeesterBinance
De beste en goedkoopste crypto-broker van NederlandHet grootste crypto aanbod van NederlandDe grootste crypto-exchange ter wereld
Meer dan 150 cryptocurrencies
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Geregistreerd bij DNB
Rating: 9,5
Ontvang €1000 handelskorting 
Meer dan 200 cryptovaluta
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Ingebouwde wallet
Rating: 9,5
Tussen de 1% tot 2% per transactie
Meer dan 350 cryptomunten
Kopen, traden en staken
Engelstalige klantenservice
Veel gebruikersfuncties
Rating: 9,2
Max 0,10% handelskosten per transactie
Meld je aan bij BitvavoMeld je aan bij BitcoinMeester Meld je aan bij Binance

Polygon koers verwachting

Polygon haalde de voorpagina’s toen het aankondigde dat het deel zou uitmaken van de Disney Accelerator van 2022, die zich richt op nieuwe soorten tech, waaronder augmented reality, niet-fungibele tokens (NFT’s) en kunstmatige intelligentie als onderdeel van zijn toekomstige inspanningen op het gebied van verhalen vertellen.

Disney sluit zich aan bij andere grote bedrijven die met het crypto-platform samenwerken, waaronder Meta. Meta is van plan om digitale verzamelobjecten te testen en NFT’s te laten zien op zijn Instagram platform.

Hoewel er geen precieze manier is om de MATIC token verwachting te voorspellen, zijn sommigen optimistisch over de Polygon koers verwachting.

Hieronder een overzicht van de Polygon koers verloop:

Investeren in Polygon

Cryptomarkten kunnen volatiel zijn, en prijzen kunnen snel veranderen zelfs als alles goed gaat – wat kortetermijnbeleggers in een lastige positie kan brengen.

Als je gelooft dat Polygon een goede lange termijn holding kan zijn, zul je ook de concurrentie en risico’s willen overwegen. Er zijn bijvoorbeeld andere Layer 2 schalingsoplossingen, zoals Solana (SOL) en Cosmos (ATOM).

Ook interne risico’s kunnen het project beïnvloeden, zoals problemen met het management team of met het project. In december 2021 onthulde Polygon dat hackers meer dan 800.000 MATIC’s stalen en dat het 3,46 miljard dollar aan bug bounty’s betaalde aan white hat hackers die de beveiligingslekken vonden en meldden.

“Er was een inbreuk, en ze hebben die afgehandeld,” zegt Ron Levy, CEO van The Crypto Company. “Als mensen hun vertrouwen verliezen in de blockchain zelf, in Polygon en wat het gebouwd heeft, dan kan het heel snel naar nul gaan.”

Veelgestelde vragen Polygon

Wat gaat de Polygon koers doen?

In dit artikel hebben we je meer vertelt over het Polygon koersverloop en ook de Polygon koers verwachting. De verwachtingen zijn over het algemeen goed.

Waar kan ik MATIC kopen?

Je kunt MATIC bij diverse cryptobeurzen kopen. Bitvavo, Bitcoinmeester en Binance zijn goede en betrouwbare exchanges waar je MATIC kunt kopen. Dus heb je goede verwachting van de Polygon koers? Dan kun je hier MATIC kopen.

Meer crypto koersverwachtingen

In dit artikel heb je gelezen over Polygon en de Polygon koers verwachting. Er zijn nog meer interessante cryptomunten die wellicht interessant voor je zijn. We hebben de koers verwachtingen van diverse cryptomunten gedeeld. Bekijk hier alle crypto koersverwachtingen.

You may also like

Leave a Comment