crypto-inzichten.nl

Osmosis koers verwachting voor 2022, meer over OSMO crypto

by crypto-inzichten.nl

Wat is de Osmosis koers verwachting? Een goede vraag waar je in dit artikel antwoord op krijgt. In dit artikel gaan we het hebben over Osmosis.

Wat is Osmosis?

Osmosis is een DEX-protocol, wat betekent dat het slimme contracten gebruikt om de prijs van digitale activa te bepalen, om liquiditeit te produceren via een peer-to-peer (P2P) methodologie, en om transacties tussen gebruikers exact uit te voeren.

Deze benadering van een exchange platform staat bekend als een AMM – een DEX-protocol dat crypto-activa prijst in liquiditeitspools. Het bijdragen van tokens aan deze pools helpt bij het bevorderen van gedecentraliseerde liquiditeit, die vervolgens wordt gebruikt om transacties op de beurs te vergemakkelijken. Deelnemen als liquiditeitsverschaffer (LP) kun je zowel handelsvergoedingen als nieuw geslagen LP tokens opleveren als stimulans voor deelname.

De Osmosis AMM is uniek omdat het gebruikers de mogelijkheid biedt om hun eigen liquiditeitspools te creëren, of om bestaande pools te dupliceren met hun eigen unieke parameters. Omdat Osmosis gebouwd is op het Cosmos netwerk, kunnen gebruikers van nature activa verhandelen van meer dan 47 verschillende chains binnen Cosmos.

Hoewel de meeste AMM’s vandaag vrij efficiënt zijn in het verschaffen van liquiditeit op een gedecentraliseerde manier, werken ze nog steeds als op diensten gebaseerde producten: het platform creëert pools die gratis zijn om lid van te worden. In het dynamische landschap van gedecentraliseerde financiering (DeFi), kan dit aantoonbaar de efficiëntie van de liquiditeitspools die beschikbaar zijn voor gebruik in gevaar brengen.

Om deze problemen op te lossen, werd de Osmosis-AMM opgevat als een “onderhouden infrastructuur” die gebruikers de mogelijkheid biedt om de waarden van tokens en het aanbod aan te passen, en zo de drempel verlaagt om op maat gemaakte AMMs te creëren.

Twee primaire concepten die het Osmosis-protocol aansturen zijn soevereiniteit en heterogeniteit. Daartoe maakt Osmosis gebruik van zelfbesturende liquiditeitspools. Deze liquiditeitspools die bestaan in Osmosis zijn niet hard gecodeerd en gebruikers kunnen het Osmosis token (OSMO) gebruiken om te stemmen over poolparameters en protocollen, liquiditeit te verschaffen, en in te zetten. In wezen kunnen de houders van het token beslissen over de samenstelling van specifieke liquiditeitspools, naast het spelen van een centrale rol in het bredere Osmosis-protocolbestuur.

Osmosis koers verwachting

Wat maakt Osmo crypto uniek?

De volgende functies maken Osmosis uniek:

  • Aanpasbaarheid van liquiditeitspools

De meeste grote AMM’s beperken het aantal variabelen dat in liquiditeitspools mag worden gewijzigd. Bijvoorbeeld, Uniswap staat alleen de creatie toe van een twee-token pool van gelijke ratio met een swap fee van 0.3%, Balancer minimum Swap Fee – 0.0001%, en maximum Swap Fee – 10%. De eenvoud van het Uniswap protocol laat een gemakkelijke onboarding toe van de gewone gebruiker die voorheen weinig tot geen expertise had in marktmaking

Naarmate de WiFi-markt echter in omvang toeneemt en marktdeelnemers zoals arbitrageanten en liquiditeitsverschaffers volwassen worden, wordt de noodzaak van liquiditeitspools om op marktomstandigheden te reageren duidelijk. De beste swapkosten voor een AMM-transactie kunnen worden bepaald door een aantal factoren, waaronder blokperiodes, slippage, transactiekosten, marktvolatiliteit, en andere.

  • Liquiditeitspools Osmose

Met de tools die Osmosis biedt, kunnen de marktdeelnemers zelf opportuniteiten identificeren en kunnen ze reageren door de verschillende parameters aan te passen. Een optimaal evenwicht tussen vergoeding en liquiditeit kan worden bereikt door autonome experimenten en iteraties, in plaats van een centraal geplande ‘meest aanvaardbare compromis’-waarde vast te stellen. Dit verruimt de markt voor AMM’s en bonding curves tot meer dan eenvoudige tokenruil, aangezien een beperking op de aanpasbaarheid van liquiditeitspools een remmende factor kan zijn geweest voor meer experimentele toepassingen van AMM’s.

  • Zelfbesturende liquiditeitspools

Dankzij de governance-functie van Osmosis kan een divers spectrum van liquiditeitspools met risicotolerantie en strategieën niet alleen bestaan, maar zich ook ontwikkelen.

In Osmosis worden de aandelen van de liquiditeitspool niet alleen gebruikt om het fractionele eigendom van een liquiditeitspool te berekenen, maar ook om het recht te krijgen om deel te nemen aan de strategische besluitvorming van de liquiditeitspool. Om liquiditeitstoezeggingen op lange termijn te stimuleren, moeten de aandelen voor een langere periode worden vastgezet. Langetermijntoezeggingen worden beloond met extra stemrecht / extra inkomsten uit liquiditeitsmijnen.

De liquiditeitstoezegging op lange termijn door de liquiditeitsverschaffers voorkomt de impact van potentiële vampieraanvallen, waarbij eigendom van de aandelen wordt gedelegeerd en mogelijk wordt gebruikt om liquiditeit te migreren naar een externe AMM. Dit zorgt voor gelijke macht onder liquiditeitsverschaffers, waar degenen met een grotere skin-in-the-game de rechtmatige macht krijgen om de strategische richting van de pool te sturen in verhouding tot het risico dat zij nemen met hun activa.

OSMO Token use case

Het Osmo token (OMSO) is een governance token dat token houders in staat stelt om te beslissen over de strategische richting van het Osmosis protocol en toekomstige wijzigingen. Osmo zal naar verwachting voornamelijk worden gebruikt voor de volgende doeleinden (maar de governance kan besluiten om sommige daarvan toe te voegen of te verwijderen):

  • Staken: Op het consensusniveau is OSMO het staking token dat wordt gebruikt door validators en delegators om transacties te verifiëren en nieuwe blokken te produceren. Deze contribuanten ontvangen inflatiebeloningen voor het bijdragen van middelen aan het netwerk.
  • Governance: OSMO token houders kunnen deelnemen aan on-chain governance door het creëren van en stemmen voor governance voorstellen. zoals het toewijzen van liquidity mining beloningen voor liquidity pools of het instellen van de basis netwerk swap vergoeding.

Wat doet de Osmosis koers?

Cosmos hield een initial coin offering die eindigde op 5 april 2017. Maar liefst $ 17.300.000 werd opgehaald voor de ontwikkeling van het Cosmos netwerk en bijbehorende systemen. Voor de ontwikkeling van Osmosis hield Cosmos geen aparte initiële muntuitgifte.

Als we naar de ontwikkeling van de Osmosis koers kijken, zien we dat OSMO op 23 juni 2022 de eerste notering kreeg. Hoewel de prijs vlak na de notering van de munt een lichte daling liet zien, waren er na een paar uur positieve prijsontwikkelingen te zien voor OSMO’s prijs.

Als handelaar in cryptocurrencies is het altijd belangrijk om de ontwikkeling van de prijs goed in de gaten te houden. Daarbij is het belangrijk om de prijsgegevens objectief te volgen in plaats van je te laten meeslepen door beïnvloeders of deskundigen van de sociale media.

Wat is de Osmosis koers verwachting?

Hoewel prijsvoorspellingen enig nut hebben als indicator van de richting waarin de koers van een bepaald actief zich zou kunnen ontwikkelen, moet u niet vergeten dat deze indicaties mogelijkheden zijn en geen zekerheden. Dit is vooral het geval wanneer we kijken naar langetermijnvoorspellingen, omdat deze er vaak volledig naast kunnen zitten. Eén reden hiervoor is de inherente volatiliteit van de cryptomarkt, maar er zijn ook tal van onbekende factoren die de toekomstige prijzen kunnen beïnvloeden.

Met dit in gedachten, laten we eens kijken naar de laatste Osmosis crypto prijsvoorspelling. Op het moment van schrijven had DigitalCoinPrice voorspeld dat OSMO dit jaar een waarde van $1,83 zou kunnen bereiken in september, en $1,63 in december. De site voorspelt een gemiddelde waarde van $1,74 in 2023. De prijsvoorspelling van Osmosis voor 2025 staat op $2,39, maar $2,13 in 2026. De site voorspelt vervolgens een algemene opwaartse trend van jaar tot jaar, met een prijsvoorspelling voor Osmosis voor 2030 van $5,56.

Waar Osmosis kopen?

Als je OSMO wilt gaan verhandelen of de Osmosis exchange wilt gebruiken dan is het handig om de OSMO munt te kopen. Je kunt de munt op veel verschillende plaatsen kopen. Een online beurs als Bitvavo is een erg handige plaats om je munten te kopen.

Bitvavo is een online exchange die al door veel handelaren en investeerders wereldwijd gebruikt wordt. Deze beurs biedt een veilige handelsomgeving en is gemakkelijk te gebruiken voor zowel ervaren als beginnende handelaren. Wil je beginnen met het handelen in OSMO? Maak hieronder een gratis account aan!

BitvavoBitcoinMeesterBinance
De beste en goedkoopste crypto-broker van NederlandHet grootste crypto aanbod van NederlandDe grootste crypto-exchange ter wereld
Meer dan 150 cryptocurrencies
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Geregistreerd bij DNB
Rating: 9,5
Ontvang €1000 handelskorting 
Meer dan 200 cryptovaluta
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Ingebouwde wallet
Rating: 9,5
Tussen de 1% tot 2% per transactie
Meer dan 350 cryptomunten
Kopen, traden en staken
Engelstalige klantenservice
Veel gebruikersfuncties
Rating: 9,2
Max 0,10% handelskosten per transactie
Meld je aan bij BitvavoMeld je aan bij BitcoinMeester Meld je aan bij Binance

Conclusie Osmosis koers verwachting

De potentie van Osmosis is groot. Maar de cryptomarkt is erg volatiel. Juist door goed op de hoogte te zijn van het laatste Osmosis nieuws, ben je altijd op de hoogte van de laatste OSMO ontwikkelingen. Er zijn goede nieuwsbronnen, het officiële Twitter account is een goede bron van informatie als je meer wilt weten over het laatste nieuws rond Osmosis.

Benieuwd naar de koers verwachtingen van andere populaire cryptomunten?

In dit artikel heb je meer gelezen over de Augur koers verwachting. Maar ben je benieuwd naar de koersverwachting van andere populaire cryptocurrencies? Deze kun je vinden op deze website bij crypto koers verwachtingen.

You may also like

Leave a Comment