crypto-inzichten.nl

Omicron (OMIC) schiet 700% omhoog nadat de WHO dezelfde naam gaf aan de nieuwste COVID-variant

by crypto-inzichten.nl

De Omicron (OMIC) koers is dit weekend met 716% omhooggeschoten. NFT’s met een COVID-thema zijn in het verleden voor miljoenen dollars verkocht en hebben geld verdiend aan de laatste pandemie in de geschiedenis. Het noemen van bedrijven, medicijnen, programma’s en andere zaken naar letters van het Griekse alfabet is gebruikelijk – van Alpha, Beta, Omega, en zelfs Omicron. Deze laatste is de vijftiende letter in het Griekse alfabet en trekt veel aandacht in de wereldgebeurtenissen. 

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Omicron koers schiet met 716% omhoog

OMIC is een gedecentraliseerd reservemuntprotocol dat stakers en bonders beloont via zijn economische dynamiek. Het op obligaties gebaseerde yield farming project begon begin november zijn leven als een fork van het OlympusDAO DeFi protocol. Maar het deelt behalve de naam geen andere connectie met het virus. Nu is de crypto asset naamgever van de zesde dodelijkste pandemie aller tijden.

In het weekend schoot de weinig bekende cryptocurrency Omicron (OMIC) met 716 procent omhoog. Toevallig gebeurde dit nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de nieuwste en gevaarlijkste COVID-19 variant naar de Griekse letter vernoemde. Of dit goed of slecht nieuws is, hangt af van iemands interpretatie.

Voor houders van Omicron begon het rond het middaguur van 27 november op te klaren. OMIC brak door de bijna $70 weerstand en steeg naar $187 in minder dan een half uur. Daarna werden de prijzen wild en bereikten een hoogtepunt van ongeveer $242. Degenen die doorgingen zagen de volgende dag nog betere beloningen toen het token piekte op $430.

Vervolgens corrigeerde Omicron naar $260 voordat het nog een sprong maakte naar het $500 niveau. Op het moment van schrijven wordt OMIC verhandeld op $579.90, met een winst van 102.2 procent in de loop van de dag. De rang is 3368 en Omicron kan alleen verhandeld worden op de decentrale beurs SushiSwap. Deze heeft de afgelopen 24 uur $454.000 aan volume gezien voor het OMIC/USDC paar, volgens CoinGecko. De token analytics website heeft geen verdere details over OMIC-aanbod of market cap.

Omicron OMIC 716% stijging

Omicron laat zien waarom naamgeving belangrijk is

Traditioneel noemt de WHO deze virussen naar letters van het Griekse alfabet om stigmatisering, discriminatie en ingewikkelde namen te voorkomen. Deze keer sloeg de organisatie de twee letters na “mu” over om de controversiële naamgeving van de nieuwste COVID-variant te voorkomen, en hun volgende keuze was Omicron.

Beroemd worden op de rug van de huidige pandemie is niet nieuw in de crypto-industrie. COVIDPunks bijvoorbeeld is een spin-off met COVID-thema van de waardevolle CryptoPunks NFT-set.

Het project heeft 1800 ETH in handelsvolume verplaatst (ruwweg $7,9M tegen de huidige ETH-prijs). CryptoPunk 7523 is de enige in zijn soort met een masker, verkocht voor $11,7 miljoen op een Sotheby’s veiling. NFT-liefhebbers gaven het de bijnaam ‘COVID Alien’.

Zolang er een mogelijkheid is om geld te verdienen, lijken investeerders er meteen in te stappen – zelfs als het met iets dodelijks te maken heeft. Op dit moment is Omicron alleen beschikbaar op Sushiswap (Arbitrum One) voor degenen die het willen kopen.

Aangezien de WHO COVID varianten per Griekse letters benoemt, moet de volgende crypto misschien genoemd worden naar de letters die volgen op Omicron.

Herstel op de cryptomarkt

Eind vorige week stortten de aandelen- en cryptomarkten in. Dit het nieuws over de nieuwe COVID variant zich verspreidde. Black Friday zag een massale uitverkoop van crypto, hierdoor werden de novemberwinsten voor de S&P 500 Index, de Nasdaq Composite en voor vele cryptomunten in een keer uitgewist.

Gelukkig zien de markten er nu echter rooskleuriger uit nu de nieuwe week begint. Op het moment van schrijven staan de cryptomarkten weer in het groen. Afgelopen zaterdag waren de meeste koersen tot hun laagste peil sinds half oktober gedaald. De totale marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 5,6% gestegen en staat nu op $2.71 biljoen volgens CoinGecko.

You may also like

Leave a Comment