crypto-inzichten.nl

Nieuwe ontwikkelingen rondom Nifty Gateway

by crypto-inzichten.nl

De afgelopen tijd heeft een deel van de cryptomarkt een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Het gaat dan om de Nifty Gateway. Dit is een platform waar handelaren en verzamelaars van crypto kunst bij elkaar komen voor het kopen en verkopen van NFT’s of Nifties. Recentelijk is gebleken dat Damien Hirst NFT’s airdropt, dat AMC samenwerkt met Spider-Man en dat er ook nog eens 3D NFT’s op ICP mogelijk zijn gemaakt.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.pl

Wat is Nifty Gateway? 

Nifty Gateway is een platform voor het kopen en verkopen van niet-fungibele tokens (NFT’s of Nifties). Een NFT is een digitaal token dat wordt vastgelegd op een grootboek dat bekend staat als de blockchain.

NFT’s zijn vergelijkbaar met cryptocurrencies, die ook op deze manier worden vastgelegd, maar kunnen allerlei soorten activa zijn, zoals kunst, muziek of games, en zijn niet-fungible (d.w.z. ze zijn niet inwisselbaar). Denk aan verzamelbare pakjes sportkaarten, maar dan digitaal opgeslagen op een IPFS-netwerk.

Nifty Gateway is eigendom van het moederbedrijf Gemini LLC. Dit is een cryptocurrency exchange website. De Winklevoss tweelingbroers zijn de eigenaren en oprichters.  Gemini is een New Yorks trustbedrijf zonder  beursgang en dus zonder aandelen of aandelenkoers.

Desondanks blijkt uit een recente waardering dat het bedrijf tussen de $774 miljoen en $1,2 miljard waard is. Dit is gebaseerd op het feit dat de verkoopvolumes van Nifty de afgelopen maanden sterk zijn gestegen.

Nifty Gateway ontwikkelingen: samenwerken met Spider-Man

De lancering van de nieuwe Spider-Man film wordt groots aangepakt in de Verenigde Staten. Spider-Man: No way Home is een productie van Sony Pictures en komt uit op 17 december 2021. Maar niet alleen de filmwereld houdt zich bezig met promotie van de film. Ook de crypto wereld is hierbij betrokken. AMC Theatres lanceert namelijk een NFT productie op de dag dat de film uitkomt om zo bij te dragen aan de promotie ervan.

Maar wat voor NFT’s biedt AMC Theatres dan aan? De promotie zal bestaan uit maximaal 86.000 Spider-Man NFT’s. Deze kunnen gekocht worden door handelaren die een abonnement hebben op de AMC Stubs Premiere & A-List en de AMC Investor Connect. Het is zelfs mogelijk om in aanmerking te komen voor airdrop op het moment dat je als investeerder in het bezit bent van een voorschotticket waarmee je de nieuwe Spider-Man film een dag eerder kan zien dan de lancering.

De NFT promotie van AMC Theatres werd aangekondigd op 28 november 2021. Volgens de aankondiging is dit de eerste keer dat de cryptowereld zo nauw verbonden samenwerkt met een filmbedrijf en de promotie rondom een nieuwe film. De samenwerking tussen Sony Pictures en AMC Entertainment is dus op dit moment uniek en zal de Nifty Gateway wereld helpen om zich verder te ontwikkelen.

De NFT’s die aangeboden gaan worden zullen ontworpen zijn door Cub Studios. Cub Studios is een BAFTA-bekroonde animatiestudio. De studio zal meer dan 100 verschillende ontwerpen maken voor de NFT’s en deze beschikbaar stellen voor de promotie. De tokens zullen door handelaren in te wisselen zijn op het WAX-platform. Dit is positief want het platform is CO2-neutraal en de blockchain draait op een Proof of Stake consensus.

De winactie van Damien Hirst

Ook de beroemde Britse NFT kunstenaar is met Nifty Gateway nieuws gekomen. Damien Hirst heeft onlangs een enorme winactie uitgevoerd. Voor deze actie heeft hij maar liefst 10.000 NFT’s gedropt naar investeerders in zijn collectie genaamd ‘The Currency’. De nieuwe winactie is het gevolg van een nieuwe NFT collectie van de Britse kunstenaar. De nieuwe collectie bestaat uit 10.000 verschillende afbeeldingen op basis van zijn Certified Lover Boy kunstwerk en draagt de naam ‘Great Expectations’.

Misschien komt de naam ‘Certified Lover Boy’ je wel bekend voor. Dit komt omdat het een bekende titel is van een muziekalbum. Het gaat dan om een album van een bekende rapper genaamd Drake. Deze Canadese rapper heeft als zesde studioalbum het album genaamd ‘Certified Lover Boy’ uitgebracht. Uit dit album heeft Damien Hirst zijn inspiratie gehaald voor zijn kunstwerken.

NFT Nifty Gateway

NFT’s in 3D mogelijk op ICP

Ook Dfinity’s ICP (Internet Computer Network) heeft de afgelopen tijd hard aan de weg getimmerd. Het platform heeft bekend gemaakt dat het NFT Studio gaat lanceren. De studio vormt een 3D en interactief platform waarmee zowel reguliere als 3D NFT’s gemaakt kunnen worden. Toen de Nifty Gateway zich begon te ontwikkelen kon niemand zich indenken dat het ooit mogelijk zal zijn om NFT’s in 3D te ontwerpen. Volgens Lukas Merville, de oprichter en teamleider van NFT Studio, leken deze NFT’s zelfs fictie.

Maar hoe worden 3D NFT’s mogelijk gemaakt? Dit wordt gedaan met behulp van een 3D-voxel engine en een pixelengine. Gebruikers kunnen op deze manier 3D modellen maken en omzetten in NFT’s. Vervolgens kunnen deze modellen zelfs gebruikt worden in videogames! Volgens Lukas Merville waren 3D NFT’s in het verleden vooral beperkt doordat netwerken zoals Ethereum of Solana de grootte van de bestanden niet kon verwerken. Maar dankzij ICP is NFT Studio in staat om de 3D NFT’s on-chain mogelijk te maken waardoor het probleem rondom de bestandsgrootte wordt verholpen.

Momenteel zijn er al een aantal NFT collecties die draaien op ICP. Denk bijvoorbeeld aan ICPunks, ICPuppies en ICKitties.

You may also like

Leave a Comment