crypto-inzichten.nl

Lancering NFT Platform voor fotografie door Amerikaans persbureau

by crypto-inzichten.nl

De wereld van de NFT’s breidt zich steeds verder uit. NFT’s zijn vandaag de dag erg populair en tal van bedrijven, verenigingen, artiesten et cetera willen dan ook een graantje meepikken van deze markt. Nu zal ook het Amerikaanse persbureau The Associated Press, kortweg AP genoemd, een NFT Platform voor fotografie gaan lanceren. Het platform wordt een soort van marktplaats waar liefhebbers en verzamelaars de mogelijkheid krijgen om getokeniseerde foto’s van het persbureau aan te schaffen.

NFT Platform voor fotografie

De lancering van het NFT platform voor fotografie zal eind deze maand plaatsvinden. De website van het platform vermeldt dat vanaf 31 januari de eerste foto’s zullen worden vrijgegeven. Deze foto’s zal men als NFT opslaan.

Hiervoor gebruikt men het Polygong netwerk. Dit is een op het Ethereum layer-two gebaseerd netwerk. De prijzen van de NFT’s verschillen per foto. De marktplaats biedt naast betalingsmogelijkheden in Ethereum, ook ondersteuning voor secundaire transacties met credit- of debetcards.

Ook zal de crypto-wallet van Metamask worden ondersteund. Er liggen ook al plannen klaar om in de nabije toekomst samenwerkingsverbanden aan te gaan met partijen als Coinbase, Fortmatic en Binance.

De houders van de NFT’s krijgen diverse mogelijkheden aangeboden. Zo komt er bijvoorbeeld functionaliteit voor bijvoorbeeld voor mogelijkheden in combinatie met sociale media, opnames naar andere marktplaatsen en nieuwe inhoudelijke concepten. Daarnaast zullen de NFT houders verschillende extra voordelen krijgen voorgeschoteld.

Het NFT Platform voor fotografie is ontwikkeld door Xooa. Dit is een bekend platform voor blockchaininfrastructuren dat zich heeft gericht op het bouwen van zogenaamde White-label NFT marktplaatsen voor zowel merken als IP eigenaren.

Zach Danker-Feldman, het hoofd marktplaatsen bij het Xooa platform vertelde dat dit samenwerkingsverband wordt gezien als een enorm krachtige verbinding tussen de virtuele wereld en de wereld van de realiteit.

Pulitzer Drop

Op het NFT platform voor fotografie zal er iedere twee week een zogenaamde “Pulitzer Drop” plaatsvinden. Deze drop zal allerlei bijzondere foto’s bevatten die de Pulitzer Prize hebben gekregen. Iedere NFT zal ook worden voorzien van zeer gedetailleerde metadata van de betreffende foto.

Hierbij moet je denken aan de datum, tijd maar ook de locatie waar de foto is gemaakt. Maar ook gegevens over de apparatuur en de technische instelling die de fotograaf heeft gebruikt zullen worden vermeld. Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er veel geïnteresseerden zullen zijn.

The Associated Press (AP) is een non-profit nieuwscoöperatie die al 175 jaar bestaat. Ze zijn gevestigd in New York. AP zegt verder dat de opbrengsten, ze brengen een vergoeding van 10 procent in rekening, van de NFT’s zullen worden gebruikt voor de financiering van de journalistieke activiteiten.

AP NFT platform voor fotografie

The Associated Press en de blockchain-technologie

Het NFT Platform voor fotografie is niet de eerste kennismaking van The Associated Press met de blockchain technologie. In oktober van het afgelopen jaar nog ging het persbureau een samenwerkingsverband aan met bedrijf Chainlink Labs.

Men wilde er hiermee voor zorgen dat alle gegevens van de Amerikaanse krant en de omroepleden crypto grafisch gecontroleerd zouden worden.

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 gebruikte het persbureau de Ethereum- en EOS-blockchains om de verkiezingsuitslagen te kunnen publiceren. Daarnaast werkte men in 2018 ook nog samen met Civil. Dit is een op blockchain technologie gebaseerd platform voor onafhankelijke journalistiek.

De Associated Press is overigens niet de enige nieuwsverstrekkende organisatie die geïnteresseerd is in de mogelijkheden die de blockchain technologie aan de journalistiek kan bieden. Maar hun NFT platform voor fotografie is een aanwinst in de wereld van journalistiek. 

Afgelopen zomer in juni nog lanceerde CNN hun NFT-project “Vault by CNN: Moments That Changed Us.” De fraaie collectie bevat een groot aantal historische nieuwsmomenten uit de inmiddels 41-jarige historie van deze legendarische nieuwsorganisatie.

Elke week het laatste Bitcoin nieuws, crypto nieuws, belangrijke koersupdates, tips & meer ontvangen?

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

1. Bij Bitvavo aanmelden. Klik hiervoor op afbeelding hieronder en vul het formulier in.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Na een succesvolle verificatie, kun je de eerste storting bij Bitvavo doen.
4. Beginnen met crypto handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen.

You may also like

Leave a Comment