crypto-inzichten.nl

NFT’s en crypto, waarom zou je investeren in crypto en NFT’s?

by crypto-inzichten.nl

NFT’s bieden toegang tot extra extraatjes buiten het eigenlijke token. In dit artikel gaan we een blik werpen op cryptocurrency en NFT’s. Ben je er zeker van dat je alles over ze weet en over de voordelen die je er als belegger van kunt genieten?

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrencies zijn digitale munteenheden die gebruikt kunnen worden om in de eerste plaats digitale activa te kopen. Tegenwoordig accepteren steeds meer bedrijven nu ook cryptocurrencies als betaalmiddel. Net als fiat en papieren valuta fungeren cryptocurrency’s als een vorm van betaling die gebruikt kan worden om activa of digitale eigendommen te kopen en die in een digitale wallet worden opgeslagen als ze niet voor transacties gebruikt worden.

In tegenstelling tot fiat en papieren valuta’s zijn cryptocurrencies echter gedecentraliseerd. Dit betekent dat ze niet door een centrale bestuursinstantie zoals een federale regering of door een banksysteem worden ondersteund. Crypto is gedecentraliseerd, wat betekent dat de regelgevende bevoegdheden van de munt niet bij een externe of middenstructuur liggen.

Blockchain technologie

Cryptocurrencies gebruiken blockchain technologie, wat in wezen een digitaal grootboek is dat de transactiegeschiedenis van elke cryptomunt vastlegt, en er zo voor zorgt dat ze niet gedupliceerd of gestolen kunnen worden. Het grootboek van elke munt, net zoals een NFT werkt, wordt bij elke munt opgeslagen, en beschikbaar gemaakt via een gedecentraliseerd netwerk. Als er een verandering moet worden aangebracht, worden mensen die met die keten verbonden zijn op de hoogte gebracht en moeten ze in wezen hun handtekening zetten op die vertaling.

Hoewel de netwerken van cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, zijn sommige van de grotere markten waar cryptocurrencies in gebruikt worden, niet altijd gedecentraliseerd. OpenSea, bijvoorbeeld, is internationaal de grootste NFT marktplaats, en hoewel ze gedecentraliseerde cryptocurrencies accepteert als betalingen voor transacties, werkt ze niet op een gedecentraliseerd bestuurssysteem.

In het kort maakt blockchain technologie het mogelijk de geschiedenis van een digitaal actief, token, of munt beschikbaar te maken naast het eigenlijke voorwerp. Deze grootboek wordt op een gedecentraliseerde plaats bewaard – wat betekent dat meerdere partijen het tegelijk online kunnen bekijken. Het kan niet met terugwerkende kracht gewijzigd worden. Het is als een stempel, een openbaar grootboek van een transactiegeschiedenis, dat helpt om deze digitale munten en tegoeden te beveiligen tegen wijziging of hacking.

Wat zijn NFT’s?

Je hebt de basisprincipes van crypto door, dus hoe zit het met Non-Fungible Tokens? En hoe verhouden die zich tot de blockchain technologie? De NFT cryptowereld kan overweldigend aanvoelen, met zoveel marktjargon en technische aspecten om te begrijpen, maar het is eigenlijk een vrij eenvoudige markt als het erop aankomt. Laten we dus beginnen met NFT’s, wat staat voor non-fungible tokens.

Tokens zijn digitale activa die met cryptocurrencies gekocht kunnen worden, en op dit moment zijn er geen Non-Fungible Tokens die met fiat of papieren valuta’s als USD gekocht kunnen worden. Niet-fungibel betekent dat deze tokens uniek zijn, en niet door iets soortgelijks vervangen kunnen worden.

Om het nog verder uit te splitsen: er is vrijwel geen verschil tussen twee afzonderlijke bitcoins van gelijke waarde. Ze kunnen uitgewisseld worden en behouden dezelfde waarde. In tegenstelling tot cryptocurrencies worden NFT’s allemaal verschillend gewaardeerd, en zelfs Non-Fungible Tokens binnen hetzelfde project of dezelfde muntslag kunnen in prijs en waarde verschillen.

Non-Fungible Tokens zijn, net als cryptovaluta, gebouwd op blockchain technologie en komen met gelijksoortige grootboeken die transactiegeschiedenis vastleggen als beveiliging tegen retroactieve of corrupte bewerkingen van verkoopgeschiedenis en eigendom.

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signals

Handelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

Waarom zijn NFT’s juist nu zo belangrijk?

Non-Fungible Tokens bereikten hun hoogtepunt halverwege 2021 en zijn sindsdien uitgebarsten tot een industrie van miljarden dollars. Waarom? Nou, NFT’s hebben zowel kopers als kunstenaars veel te bieden. NFT’s zijn uniek, ze bieden om te beginnen een digitale zeldzaamheid, wat een opwindend aspect is van het verzamelen en vergaren van NFT’s. Als je een Non-Fungible Token koopt, ben je de enige die het bezit en krijg je de spannende rol om het in waarde te zien groeien.

Een andere reden waarom NFT’s een moment hebben is hoe divers NFT’s kunnen zijn. Van GIFs tot sportmemorabilia, screenshots van tweets en video’s, er is zo’n breedte aan wat als NFT geslagen kan worden, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. En, met een verscheidenheid aan markten die past bij de soorten NFT’s die beschikbaar zijn, is het geen verrassing dat de kopers van NFT’s net zo divers zijn als de NFT’s zelf.

Tenslotte zijn de tokens belangrijk omdat ze toegang bieden tot extra extraatjes buiten het eigenlijke token om. Meestal komt een NFT project met een stappenplan dat het investeringsplan van het project zelf uiteenzet, maar ook schetst hoe het kopen van die Non-Fungible Token voor de koper een lonende investering zal zijn. Bovendien komen NFT’s vaak met virtuele gemeenschappen die extra toegang bieden tot exclusieve evenementen, virtuele ruimtes, en zelfs in-person evenementen in steden over de hele wereld.

NFT

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een zeldzaam kunstwerk, geïnteresseerd bent in het investeren van een deel van je cryptocurrency in een NFT, of gewoon nieuwsgierig bent naar waartoe het verwerven van een Non-Fungible Token je toegang zou kunnen verlenen, begin je zoektocht met het overwegen van je prioriteiten. Ben je op zoek naar investeringen? Contact maken met gelijkgestemde verzamelaars? Net als bij niet-digitale investeringen begin je met het in kaart brengen van je prioriteiten, doe je due diligence, en ga van daaruit verder.

Lees hier over de beste NFT projecten van 2022.

You may also like

Leave a Comment