crypto-inzichten.nl

NFT 2.0 is de volgende evolutie in NFT’s

by crypto-inzichten.nl

Het is tijd voor NFT 2.0. Wie zich nog niet eens heeft begeven, kan zeggen dat NFT 2.0 te snel kwam. Als 2021 een mijlpaal was voor NFT’s, dan zal 2022 en verder zijn technologische zevenmijlsstap zijn. Een handvol van de NFT 2.0 projecten zijn nu al aan het strijden om een plaats in de wereldwijde schijnwerpers. Welke dit zijn, dat lees je hieronder.

 

Tezos

Tezos heeft een naam opgebouwd als gedecentraliseerde open-source blockchain, maar wist je dat ze ook in de NFT ruimte een niche aan het kerven zijn? Met aanzienlijke blockchain ervaring onder de riem wil Tezos een duurzaam platform worden voor artiesten, organisaties, en entertainers die onlangs op de NFT 2.0 wagon gesprongen zijn.

Een van deze zwaargewichten is spelgigant Ubisoft, wiens spellen nu doorspekt zullen zijn met Digits – verzamelbare stukjes uit zijn verschillende spelwerelden. Aangeprezen als de “eerste NFT’s die speelbaar zijn in AAA spellen”, zullen deze Digits de vorm aannemen van voorwerpen in het spel, zoals voertuigen en wapens.

Early adopters op het nieuwe platform, Ubisoft Quartz genaamd, krijgen toegang tot NFT drops en andere beloningen, waarbij Tezos als technische basis dient op grond van zijn indrukwekkende energiezuinige eigenschappen.

Ook Mike Shinoda van de beroemde rockband Linkin Park heeft zijn vertrouwen in Tezos gesteld als motor voor zijn NFT muziekproject Ziggurats genaamd. Het omvat een set van 5.000 mini-mixtapes met unieke NFT cover art en muziek, maar toch met dezelfde teksten.

Tezos’ duw in de NFT wereld omvat nu ook de game sferen. Deze blockchain leverde de technische ruggengraat voor de NFT’s van het EVE Online Alliance Tournament XVII.  Een curiositeit: deze NFT’s waren een testament van de vaardigheid van de spelers in wat beschreven wordt als “NFT collectibles kills”.

Tenslotte heeft Rarible, een NFT marktplaats, recent zijn integratie met Tezos aangekondigd. Dit betekent dat zijn NFT’s nu deel zullen uitmaken van de Rarible marktplaats, die in de toekomst ook het op deze blockchain gelanceerde project zal ondersteunen. Dit is een geweldig NFT 2.0 project.

Meld je aan bij Bitcoinmeester

CXIP

CXIP (spreek uit als “chip”) is een marktplaats-agnostisch NFT munthuisplatform dat de macht weer in handen van NFT makers wil leggen. CXIP wil een eeuwenoud probleem oplossen waarbij de royalty’s gebonden zijn aan het platform waarop je je NFT’s slaat.

Met andere woorden, als je probeert je OpenSea NFT te nemen en op een ander platform te verkopen, krijgt de oorspronkelijke maker op OpenSea geen royalty’s.

Om dit te bereiken zal elke NFT die op CXIP geslagen wordt volledig gedekt worden door een persoonlijk slim contract, auteursrecht krijgen, en een bewijs van herkomst.

Dit maakt CXIP’s belangrijkste eigenschap mogelijk. Zijn PA1D systeem zrogt ervoor dat de makers de volledige controle over hun NFT’s hebben en royalty’s krijgen, waar ze ook verkocht worden.

CXIP streeft ernaar elke geslagen NFT een zweem van authenticiteit te geven en een sterk verbeterd commercieel potentieel. Als zodanig hoopt het te profiteren van de opkomst van de metaverse waarin de beste onder de NFT’s zeldzame en luxe artikelen zullen worden, niet te vergelijken met iets dat gemaakt wordt door de merken Chanel of Rolex.

NFT 2.0

 

Infinity

Infinity is even iets anders dan CXIP NFT 2.0 project. Infinity draait om het ontdekken en evalueren van NFT’s. Het is een door de gemeenschap beheerde NFT marktplaats met als missie het organisch ondersteunen van een ecosysteem waarin de NFT’s worden ontwikkeld en verhandeld met behulp van een DAO-gestuurd systeem.

Infinity positioneert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor OpenSea en de meer gecentraliseerde marktplaatsen zoals Rarible. Een bonus is dat het een schatkist heeft en een eigen protocol. Infinity ondersteunt ook ‘programmeerbare NFT’s’, waarvan velen beweren dat ze de volgende evolutie in NFT zijn.

Wat Infinity onderscheidt van zijn directe concurrenten is dat het iedereen die transacties op het platform doet direct laat meeprofiteren van het toekomstige succes van dat platform.

Infinity zal voor elke aankoop en verkoop van NFT een transactie-afname van 1,5% nemen. Dit bedrag wordt doorgestuurd naar zijn door de gemeenschap beheerde schatkist.

Deze schatkist zal op haar beurt de ontwikkeling van het platform steunen. Dit moet zich vertalen in persoonlijke en individuele voordelen voor elk lid van de gemeenschap.

Het eigen $NFT token is het belangrijkste aspect van protocol-gestuurde controle, bestuur, en schatkist. Bovendien krijgen de houders ervan vroegtijdige toegang tot speciale kortingen, functies, en NFT drops.

Om Infinity nog aantrekkelijker te maken, zal Infinity ook lagere transactiekosten bieden in vergelijking met zijn concurrenten. Zodra de marktplaats stabiel genoeg liquiditeit verzekert, zal Infinity beginnen met de introductie van nieuwe functies. Voorbeelden hiervan zijn de fractionalisering, integraties met derden en evaluatie.

Wil je goedkoop crypto kopen? Via deze link krijg je vandaag een welkomstbonus van  €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland. 

 

Photochromic’s Proof-of-Life

Nu is PhotoChromic een tamelijk uniek project, zelfs in de NFT wereld waarin uniciteit de naam van het spel is. Het werd in 2020 gelanceerd en is een oplossing voor identiteitsverificatie die NFT’s gebruikt als persoonlijke identificatiemiddelen op de blockchain. Het is een geweldig NFT 2.0 project.

Door het overheids-ID te combineren met biometrische gegevens als bewijs van je identiteit, creëert Photochromic een proof-of-life systeem waarin je eigenlijke identiteit een veilige en fraudebestendige NFT wordt. Zo ontworpen dient je persoonlijke NFT als een volwaardig identiteitsdocument. Deze wordt gebruikt om je te koppelen aan eigendom van bijvoorbeeld digitale en fysieke bezittingen.

Veiligheid is belangrijk om dit project succesvol te laten zijn. Daarom beschouwt het team achter het project het als een oplossing voor twee even belangrijke problemen. Dit zijn de  bescherming van de privacy en identiteitsdiefstal. Het probleem met privacy wordt nog verergerd doordat corporaties rijk worden door gebruik te maken van de persoonlijke gegevens van mensen.

In plaats daarvan biedt Photochromic volledige NFT tokenization van je identiteit, met als eindresultaat een set gemakkelijk te beheren en te programmeren persoonlijke ID gegevens die volledig in handen van de eigenaar blijft.

Dit betekent dat ze niet aan derden verkocht kunnen worden en dat de toegang ten behoeve van verificatie alleen on-chain gebeurt.

 

2022 wordt een spannend jaar wat betreft NFT 2.0

NFT’s zijn een bloeiende technologie en hun gebruiksmogelijkheden evolueren samen met hun technische mogelijkheden. De NFT 2.0 projecten die we hierboven presenteerden hebben de kracht om de manier te veranderen waarop we als consumenten omgaan met online inhoud, spelletjes, muziek, en marktplaatsen.

Met een uitdijende reeks toepassingen zal NFT 2.0 gemakkelijk zijn plaats vinden in tijden van steeds meer samenvloeiende virtuele en fysieke werkelijkheden. 2022 is een veelbelovend jaar voor NFT en NFT 2.0. Het belooft nog veel spannende ontwikkelingen voor deze markt, de gemeenschappen en projecten.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment