crypto-inzichten.nl

Near Protocol koers verwachting en waarom stijgt NEAR zo? 

by crypto-inzichten.nl

Near Protocol (NEAR) is een blockchain waarop het mogelijk is om slimme contracten af te sluiten. Het protocol is voornamelijk ontwikkeld om het voor gebruikers makkelijker te maken om gedecentraliseerde toepassingen te gebruiken. Near is interoperabel met het Ethereum netwerk, waardoor de beveiliging op het netwerk zeer hoog is. Dit is alles wat je moet weten over Near Protocol en de bijbehorende NEAR token

NEAR protocol koers

Wat is Near Protocol precies? 

Near maakt gebruik van geavanceerde mechanismes om meer dan 100.000 transacties per seconde te kunnen verwerken. Hierdoor kunnen de transactiekosten omlaag, waardoor investeerders meer rendement kunnen maken. De blockchain is ontwikkeld door het NEAR collectief. Dit is een groep van meer dan 50 ontwikkelaars die je verspreid over de wereld kunt vinden. 

Het protocol staat onder toezicht van NEAR, een Zwitserse non-profitorganisatie. Deze organisatie controleert zowel het bestuur als ontwikkelingen op de NEAR blockchain. Op dit moment is de blockchain nog niet volledig gedecentraliseerd, maar het is de bedoeling om de volledige controle van de blockchain in de toekomst aan NEAR holders te geven. Hierdoor verandert het protocol in een gedecentraliseerde autonome organisatie, ofwel DAO. 

Hoe werkt het protocol?

Near is een PoS blockchain dat gebruikmaakt van een vorm van sharding. Anders dan sharding op bijvoorbeeld Polkadot, worden diverse scherven op Near gezien als één onderdeel van de volledige blockchain. Dit maakt het mogelijk om meerdere transactie uit te voeren, zonder dat deze transacties elkaar overlappen. Voor gebruikers betekent dit een snellere transactie en meer gebruiksvriendelijkheid. 

De NEAR token is gekoppeld aan Near Protocol. De token heeft onlangs een mooie prijsstijging meegemaakt. Deze stijging werd veroorzaakt door het team achter het project. Dit team heeft zich ingezet voor een grootschalige financieringscampagne, waarbij ruim $ 150 miljoen is opgehaald bij verschillende grote investeerders. Denk bijvoorbeeld aan Circle Ventures en Dragonfly Capital. 

Wanneer wordt Near Protocol gebruikt? 

Near Protocol bestaat sinds 2020, maar er zijn inmiddels diverse toonaangevende projecten aangesloten op het protocol. Denk bijvoorbeeld aan het project Mintable, waarop je NFT’s kunt minen en verhandelen. Hiernaast maakt Flux gebruik van Near Protocol. Beide projecten zijn in eerste instantie op de Ethereum blockchain ontwikkeld, maar door de hoge kosten stappen ontwikkelaar over op Near Protocol. 

Voor zowel ontwikkelaars als holders biedt het Near project veelbelovende kansen. Niet alleen omdat technologie op een slimme manier wordt gebruikt, maar ook omdat het platform zeer gebruiksvriendelijk is. Je kunt de tokens verkrijgen en gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo is het mogelijk om mee te doen aan wedstrijden op het Near platform, waar je NEAR tokens kunt verdienen. Deze tokens kun je vervolgens gebruiken om andere cryptocurrency te kopen of te betalen voor het ontwikkelen van dApps op het platform. 

Werk je actief mee aan de ontwikkeling van het platform als ontwikkelaar? Dan kun je voor je hulp ook tokens ontvangen. Tot slot zijn NEAR tokens een beloning voor validators en delegators. Validators investeren tokens om ervoor te zorgen dat een node werkt. In ruil hiervoor krijgen zij meer tokens terug na validatie. Delegators staken tokens en stellen deze beschikbaar in een validatie pool. Dit zorgt ervoor dat de waarde en de veiligheid van de token verstevigd wordt. 

Uitbreiding van het ecosysteem

Een ander aspect dat impact had op de prijs van de NEAR token is de snelle groei van het aantal ontwikkelaars op de blockchain. Omdat er meer projecten zijn gestart of overgezet naar Near Protocol, is de prijs gestegen en biedt de token mooie vooruitzichten voor lange termijn investeerders. Inmiddels staat Near Protocol in de top 3 snelst groeiende platformen in het volledige crypto ecosysteem. Dit komt doordat ontwikkelaar zo’n 30% van de transactiekosten krijgen die aan hun contracten worden besteed. Dit levert voor ontwikkelaars een passief inkomen op. 

Waar kan ik NEAR tokens kopen?

Near is ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn en daarom is de token op verschillende nationale en internationale exchanges beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Bitvavo en Bitcoinmeester in Nederland, maar ook Coinbase, Litebit of Binance

BitvavoBitcoinMeesterBinance
De beste en goedkoopste crypto-broker van NederlandHet grootste crypto aanbod van NederlandDe grootste crypto-exchange ter wereld
Meer dan 150 cryptocurrencies
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Geregistreerd bij DNB
Rating: 9,5
Ontvang €1000 handelskorting 
Meer dan 200 cryptovaluta
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Ingebouwde wallet
Rating: 9,5
Tussen de 1% tot 2% per transactie
Meer dan 350 cryptomunten
Kopen, traden en staken
Engelstalige klantenservice
Veel gebruikersfuncties
Rating: 9,2
Max 0,10% handelskosten per transactie
Meld je aan bij BitvavoMeld je aan bij BitcoinMeester Meld je aan bij Binance

Wil jij direct starten met het investeren in Near Protocol, maar heb je nog geen wallet waarop je de tokens kunt bewaren? Meld je dan nu aan bij Bitvavo en begin vandaag met investeren! 

Meer crypto koersverwachtingen

In dit artikel heb je gelezen over Near Protocol en de NEAR koers verwachting. Er zijn nog meer interessante cryptomunten die wellicht interessant voor je zijn. We hebben de koers verwachtingen van diverse cryptomunten gedeeld. Bekijk hier alle crypto koersverwachtingen.

You may also like

Leave a Comment