crypto-inzichten.nl

3x NBA kampioen Andre Iguodala ontvangt salaris in crypto, maar andere spelers gaan nog verder in hun crypto initiatieven.

by crypto-inzichten.nl

De 3x NBA kampioen Andre Iguodala voegt zich bij de groeiende lijst van beroemdheden, atleten, influencers en regeringsfunctionarissen die hetzelfde doen. Hij ontvangt zijn salaris in crypto. Minstens zeven NFL spelers verkiezen momenteel een salaris in crypto boven een salaris in cash. Bovendien besloot NFL ster Aaron Rodgers een CashApp giveaway van maar liefst $1 miljoen aan zijn fans te geven. NBA kampioen Stephen Curry lanceerde onlangs 2974 NFT’s.  

NBA spelers kiezen voor een gedeeltelijk salaris in crypto

Ook andere NBA spelers kiezen voor een salaris in crypto, zij het gedeeltelijk. Klay Thompson een van de NBA spelers van de Golden State Warriors, onthulde dat hij een deel van zijn salaris in crypto, zijnde in Bitcoin (BTC) zal ontvangen.

“Ik ben blij dat ik een deel van mijn Bitcoin betaling ontvang dankzij de Cash App,” kondigde hij op Twitter aan.

Thompson, die sinds 2019 niet meer gespeeld heeft, verscheen onlangs weer en droeg 17 punten bij in de overwinning van de Warriors op de Cleveland Cavaliers, waarmee hij laat zien dat hij optimaal hersteld is van zijn blessures.

Binnen de NBA kunnen Thompson en Iguodala echter beschouwd worden als de eerste spelers in de competitie die ervoor kiezen om in BTC te ontvangen. Zo kan Bitcoin beschouwd worden als de nieuwe ster van de NBA.

In het afgelopen jaar heeft cryptocurrency inderdaad belangrijke stappen gezet in de scenario’s waar het beste basketbal ter wereld wordt gespeeld. Een van die stappen werd gezet door de ploeg Washington Wizards, die in deze instanties meedoet. Nu wordt het team gefinancierd door cryptocurrency exchange FTX US.

Het was echter Coinbase, een van de grootste beurzen in de Verenigde Staten, dat afgelopen oktober officieel het eerste cryptocurrency-gerelateerde bedrijf werd dat zich bij de NBA aansloot.

CashApp giveaway van maar liefst $1 miljoen in Bitcoin

Veel spelers ontvangen een salaris in crypto. Maar weer een andere sportman besloot als dank een CashApp giveaway van maar liefst $1 miljoen aan zijn fans te geven. Veel Twittergebruikers stuurden bedankjes naar NFL ster Aaron Rodgers nadat hij beloofd had in totaal $1 miljoen dollar in Bitcoin aan een aantal Twitter volgers te sturen.

“Ik geloof in Bitcoin & de toekomst is rooskleurig,” zei de NFL speler in een tweet. “Daarom werk ik samen met Cash App om vandaag een deel van mijn salaris in Bitcoin op te nemen. Om Bitcoin toegankelijker te maken voor mijn fans, geef ik nu ook een totaal van $1M in BTC weg.”

Volgens meerdere gebruikers had Rodgers een aantal donaties gedaan, variërend van $10 tot $100. Het is niet duidelijk hoe dicht hij bij het bereiken van de grens van $1 miljoen kwam. 

salaris in crypto

Cryptocurrency stijgt in populariteit onder NBA sterren

Sinds 2020 bloeit de cryptocurrency industrie, met steeds meer industrie-overschijdende partnerships. Crypto, en in het bijzonder crypto exchange, is een van de perfecte partners van de NBA geworden. Als gevolg daarvan stijgt de populariteit van cryptocurrency onder NBA sterren.

Van de competitie tot de spelers, de NBA competitie heeft nu een meer “crypto vibe”. De competitie probeert haar inkomstenstructuur te verbeteren door investeringen in NFT en cryptocurrency. En de NBA sterren zijn steeds enthousiaster over crypto. Een groot aantal spelers ontvangt zijn salaris in crypto.   

Het team hoopt crypto te gebruiken om de culturele opbouw van het team te versterken en de inflatie te weerstaan; de spelers proberen door crypto te investeren hun marktwaarde te verhogen en meer geld te verdienen.

NBA kampioen Stephen Curry lanceert NFT’s

Sommige NBA spelers gaan nog een stap verder dan het omarmen van crypto en het ontvangen van een salaris in crypto. NBA kampioen Stephen Curry lanceerde onlangs NFTs.

Op 14 dec. scoorde drievoudig NBA kampioen en tweevoudig MVP Stephen Curry zijn 2.974e driepunter, waarmee hij Hall of Famer Ray Allen’s “eeuwige” record verpulverde. In 2021 maakt dit moment geen kans meer om niet vereeuwigd te worden via digitale verzamelobjecten.

Om deze opmerkelijke prestatie te vieren besloot Golden State Warriors’ Curry de gympen uit te brengen die hij droeg tijdens de recordbrekende wedstrijd.

Zo zijn er 2.974 NFT’s met Under Armour’s Genesis Curry Flow schoen te koop op digitale verzamel-marktplaatsen. Under Armour onthulde dat alle schoenen gebruikt zullen worden in drie metaverses: Gala Games, Decentraland en Sandbox.

Volgens ESPN’s bronnen zullen 200 NFT’s geschonken worden aan de mensen die Mr. Curry op zijn reis volgden, waaronder zijn mentoren, vrienden, leraren en de Warriors’ fan gemeenschap.

Terwijl de aanvankelijke prijzen op de speciaal gemaakte landingspagina’s begonnen vanaf $333, worden Mr. Curry’s NFT’s momenteel op OpenSea met enorme premies verhandeld. Liefhebbers van NFT’s kunnen het duurste voorwerp uit de collectie kopen voor $91.000.

Terwijl de meeste beroemdheden eind 2021 op de NFT manie-bandwagon springen, is Stephen Curry niet nieuw in dit segment. In 2018 schaarde hij zich achter de allereerste door beroemdheden gesteunde CryptoKittie.

Ook crypto kopen of verkopen of salaris in crypto ontvangen? 

Crypto kopen of verkopen doe je eenvoudig via een crypto broker of crypto exchange. Het is belangrijk dat je dit bij een betrouwbare partij doet. Voor een Nederlandse crypto broker kun je goed terecht bij Bitvavo of Bitcoin Meester. Wil je liever aan de slag bij een crypto exchange? Dan is Binance een uitstekende keuze. 

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

Crypto kopen bij Bitvavo is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is:

1. Bij Bitvavo aanmelden. Dit doe je eenvoudig door op de afbeelding hieronder te klikken en het formulier in te vullen.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Als je het verificatieproces succesvol hebt doorlopen, hoef je alleen je eerste storting bij Bitvavo te doen.
4. Beginnen met handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment