crypto-inzichten.nl

Multisig wallet voor Bitcoin is veiliger en wordt steeds toegankelijker

by crypto-inzichten.nl

Om de veiligheid van je Bitcoin wallet te waarborgen wordt het steeds belangrijker om te gaan werken met een multisig wallet. Gelukkig wordt het gebruik van deze wallet steeds toegankelijker en eenvoudiger gemaakt. In dit artikel leggen we uit wat nou precies Bitcoin en een multisig wallet is en bespreken we het verschil tussen een single key wallet en een multi key wallet.

Wat is Bitcoin?

Een Bitcoin is een cryptovaluta en digitale munt. Deze digitale munt wordt mondiaal gezien als een online betaalmiddel. Deze munt werkt zonder centrale bank en beheerder en de transacties worden gedaan zonder tussenpersonen.


Bitcoin is bedacht in 2008 door ene Satoshi Nakamoto, waarvan we niet weten of het één persoon is of een groep programmeurs. De ware identiteit is tot op heden nog niet bekend gemaakt. De eerste Bitcoin transactie was een pizza voor 10.000 Bitcoin. Aangezien de koers in één dag alle kanten kan uitschieten, is de digitale munt een risicovolle belegging.

Bij een transactie van de waarde van de Bitcoins wordt een geheim stukje gegevens, privé sleutel (of private key) genaamd, gebruikt om transacties te ondertekenen. Deze ondertekening bewijst dat ze van de eigenaar van de portefeuille (wallet) afkomen en voorkomt dat de transactie nog kan worden gewijzigd.

Multisig wallet

Een multisig wallet, ook wel een multisig wallet genoemd, is erg handig voor diegene die een hoop cryptovaluta heeft. De multisig is een stuk veiliger dan de normale wallet, aangezien deze meerdere private keys gebruikt.

Single key wallet

Om multisig wallet goed te kunnen begrijpen is het van belang om het verschil met de single key wallet te weten. Een single key wallet wordt ook wel de normale wallet genoemd. Hierbij is er maar één private key nodig om de transactie te ondertekenen. Deze private key controleert vervolgens of de transactie geldig is. De key zorgt ervoor dat de transactie wordt versneld en geeft de volledige rechten aan de eigenaar van de cryptovaluta.

Echter, als deze key wordt gestolen kan het worden gebruikt en is misschien heel je wallet leeg. Daarom is de multi key wallet handiger en veiliger om te gebruiken. De inzet van de multisig wallet wordt sterk aangeraden.

Multi key wallet

In tegenstelling tot de single key wallet biedt de multi key wallet meerdere keys om je Bitcoin te verplaatsen. Hierdoor moet de transactie door meerdere sleutels een aantal keer ondertekend worden. Aangezien er meerdere sleutels nodig zijn, is het moeilijker om hier misbruik van te maken.

Zo maakt de multisig je wallet volledig veilig. Je kunt zelfs tot vijftien private keys per transactie gebruiken, voor de extra veiligheid. De meeste multisig wallets hebben echter tenminste drie of meer private keys die samenwerken.

Multisig wallet

Nunchuk 2.0

Met de Nunchuk2.0 mobiele en desktopapplicatie kun je heel eenvoudig verschillende multisig wallets opzetten. Denk hierbij aan wallets voor familieleden, vrienden, kennissen of zakenpartners. In de Nunchuk 2.0 applicatie kun je namelijk in een versleutelde omgeving chatten met alle betrokkenen.

In alle privacy kun je het Bitcoin-vermogen van de mensen die je vertrouwt bewaren en kun je chatten met iedereen. Ook kun je in volledige veiligheid vanuit de gedeelde wallet fondsen ontvangen en versturen.

Volgens Nunchuk 2.0 heeft Bitcoin de potentie om de basis van een decentraal financieel systeem te vormen. Het is belangrijk voor het vormen van een decentraal financieel systeem dat de multisig wallet steeds toegankelijker wordt. Bij een decentraal systeem hoort iedereen zijn eigen sleutels te beheren.

Nadeel van een multisig wallet

Voor diegene die weinig cryptomunten bezit, hoeft de multisig wallet niet voordelig te zijn. Het is een stuk ingewikkelder en lastiger om met de multisig een transactie te ondertekenen. Je hebt namelijk twee staps-verificatie nodig bij een multisig wallet. De computer functioneert dan als de eerste sleutel en de smartphone is in het bezit van de tweede sleutel. Het nadeel is, om de transactie te ondertekenen, heeft de gebruiker beide apparaten nodig. Wallets als Nunchuk 2.0 maakt het makkelijker om de multisig te gebruiken. In onderstaande video wordt de multisig wallet nog eens uitgelegd.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

Crypto kopen bij Bitvavo is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is:

1. Bij Bitvavo aanmelden. Dit doe je eenvoudig door op de afbeelding hieronder te klikken en het formulier in te vullen.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Als je het verificatieproces succesvol hebt doorlopen, hoef je alleen je eerste storting bij Bitvavo te doen.
4. Beginnen met handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen

You may also like

Leave a Comment