crypto-inzichten.nl

De Metaverse kan een $1 biljoen markt worden nu het aantal gebruikers 10X is toegenomen

by crypto-inzichten.nl

Crypto-investeringsgigant Grayscale heeft een bullish rapport gepubliceerd over de Metaverse. Hierin wordt geschat dat de “marktkans” voor het naar de mainstream brengen van de Metaverse in de komende jaren meer dan $1 biljoen waard kan zijn. Niet alleen zien we steeds meer wereldwijde actieve Metaverse wallet, ook zien we dat steeds meer bedrijven en merken in deze wereld stappen.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

November rapport van Grayscal over Metaverse

Het november rapport getiteld “The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies” is geschreven door Grayscale Head of research David Grider en research analist Matt Maximo. Het duo heeft de booming sector onderzocht. Ze deed dit voornamelijk vanuit het perspectief van open Metaverse werelden, ondersteund door een “onderling verbonden crypto-economie” zoals Decentraland.

Het rapport benadrukt dat Metaverse platformen geïntegreerd met crypto-tokens, gedecentraliseerde financiële (DeFi) diensten zoals staking en lending, NFT’s, gedecentraliseerd bestuur en gedecentraliseerde cloudopslag “een nieuwe online-ervaring” hebben gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat nieuwe gebruikers snel worden aangetrokken.

Analyse van wereldwijde all time actieve Metaverse wallets

Het bedrijf heeft de gegevens geanalyseerd van “wereldwijde all-time actieve metaverse wallets” gegevens sinds het begin van 2020. Het ontdekte dat de gebruikersbasis met 10X is gegroeid sinds begin 2020. In juni 2021 zat het aantal rond de 50.000. 

Vergeleken met andere Web 3.0- en Web 2.0-segmenten bevinden gebruikers van de Metaverse virtuele wereld zich nog in hun beginfase. Maar als de huidige groeipercentages blijven aanhouden, heeft dit opkomende segment het potentieel om in de komende jaren mainstream te worden.

Het rapport benadrukt dat er geen tekort is aan durfkapitalisten die een gokje wagen op het potentieel van de sector. Volgens het rapport werd er in Q3 2021 in totaal $ 1 miljard aan fondsen geworven voor blockchain-gaming. Dat vertegenwoordigde 12% van de totale fondsenwerving voor de hele cryptosector in het kwartaal. Hiermee werd het de “top subsector” werd binnen de Web 3.0 en NFT-categorie.

Metaverse groeiende markt

Marktkansen voor MetaVerse

De onderzoekers wijzen op een reeks belangrijke dynamieken die aanzienlijk kunnen bijdragen tot de groei van de sector. Voorbeelden hiervan zijn Web 3.0-innovaties zoals play-to-earn (P2E), een groeiende gemiddelde vrije tijd en geld besteed aan digitale hobby’s en een culturele verschuiving van premium games naar free-to-play gaming.

De wereldwijde inkomsten uit games in virtuele werelden bedroegen in 2020 in totaal $180 miljard. De zogeheten “premium uitgaven” waren goed waren voor ongeveer $40 miljard. Volgens schattingen zou de sector in 2025 meer dan $400 miljard kunnen opbrengen. Vooral vanwege het in-game bestedingsmodel.

Het rapport stelt dat deze verschuiving verder versnelt met de overgang van Web 2.0 gesloten corporate Metaverses naar Web 3.0 open crypto Metaverse netwerken. De Web 3.0 virtuele werelden hebben geprofiteerd van snelle innovatie en productiviteitswinst. 

De crypto virtuele werelden hebben een multi-miljoen dollar primaire en secundaire markt gecreëerd voor makers en eigenaren. Dit komt vanwege het elimineren van kapitaalcontroles en het openstellen van hun digitale grenzen voor vrije-markt kapitalisme. Zo meldt het rapport.

De prijs van de native tokens voor open Metaverse platformen zoals Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND) zijn de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt. Ze boekten een winst van respectievelijk 49% en 102% elk. Op het moment van schrijven staan de koersen nu op $5,03 en $7,60.

Metaverse $ 1 biljoen

Steeds meer bedrijven stappen in deze wereld

We zien dat steeds meer bedrijven de Metaverse omarmen. Zo is Adidas op dit moment het eerste modemerk dat een samenwerking aangaat met Sandbox. Maar ook veel andere bedrijven hebben ook al hun eerste stap in deze wereld gezet. Uit een rapport bleek bijvoorbeeld dat ook Nike, een concurrent van Adidas, bezig is om in deze wereld en de wereld van NFT’s te stappen.

You may also like

Leave a Comment