crypto-inzichten.nl

Meta’s Novi crypto project lanceert nieuwe proef op WhatsApp in de VS

by crypto-inzichten.nl

Meta’s Novi cryptoproject heeft weer een stap voorwaarts gezet. De nieuwe Meta’s Novi-chef Stephane Kasriel heeft vandaag aangekondigd dat een beperkt aantal mensen in de VS in staat zal zijn om geld te verzenden en ontvangen met Novi op WhatsApp. Het dient als een ‘proof of concept’ test. 

 

Proof of concept test Novi betalingen

Gebruikers kunnen in de proef snel, gemakkelijk en zonder kosten overmaken via Novi op WhatsApp. Novi-betalingen zijn nu beschikbaar voor een beperkt aantal WhatsApp-gebruikers in de VS. Het dient als een bredere ‘proof of concept’-test van het proces.

Een eerste pilot van de digitale wallet Novi werd in oktober gelanceerd onder een kleine groep gebruikers in de VS en Guatemala. Gebruikers konden geld versturen en ontvangen tussen de twee landen. Die eerste echte test van het systeem leverde een reeks inzichten op voor het Novi-team.

Kasriel legde hierover het volgende uit:

“Sinds we de pilot slechts zes weken geleden introduceerden, hebben we kunnen testen en leren welke functies en functionaliteiten het belangrijkst zijn voor mensen. We hebben onze inspanningen kunnen richten op het nog beter maken daarvan. We horen vaak dat mensen WhatsApp gebruiken voor het versturen van geld naar dierbaren. Novi stelt mensen in staat om dat veilig, direct en zonder kosten te doen.

Meld je aan bij Bitcoinmeester

Belangrijke use case

Dit is een belangrijke use case voor Novi, waarmee gebruikers, met name in ontwikkelingsmarkten, geld kunnen overmaken in de app, zoals geld terug naar huis sturen naar familie uit andere landen.

Remittance is een belangrijk element voor de Indiase markt. Indiase burgers maken meer geld over via remittance dan wie dan ook in de wereld. Meta zou dan ook graag zien dat haar Novi-proces aanslaat. Dit zou het nut en de waarde van WhatsApp, met 487 miljoen lokale gebruikers de meest gebruikte messaging-app in India, een boost geven.

Daarnaast kan het ook zijn eCommerce een push geven. Doordat gebruikers geld overmaken in de app, maakt het veel gemakkelijker om hen ook producten te laten kopen of diensten te laten betalen in de stream.

De Indiase regering nog steeds fel gekant is tegen cryptocurrency. Maar Meta hoopt dat deze eerste proef de potentiële waarde van het systeem kan aantonen. Dit kan helpen om regulatoren in andere markten te overtuigen om Novi daar ook te laten lanceren.

Meta Novi

Toekomst van Novi

Het is moeilijk te zeggen wat de toekomst voor het project in petto heeft. Veel hangt waarschijnlijk af van de kijk op crypto in het algemeen, en of het echt een levensvatbare, mainstream betalingsoptie zal worden.

De aantrekkingskracht van crypto is dat het consumenten losmaakt van de afhankelijkheid van traditionele institutionele kaders. Hierdoor krijg je meer vrijheid en controle krijgt over je financiën. Maar tegelijkertijd brengt dat meer risico met zich mee. Niet alleen gezien de volatiliteit van crypto, maar ook in het geval van diefstal of oplichterij.

Dat is de reden waarom financiële regelgevers zich grotendeels hebben verzet tegen crypto-initiatieven. Crypto-aanhangers zeggen dat ze verzet tonen om hun terrein te beschermen.

Sommige overheden financieren nu de eerste tests van cryptobetalingsprogramma’s om de wateren te testen. Maar het is nog steeds erg vroeg en de marktschommelingen onderstrepen dat er nog veel moet worden uitgewerkt.

In het geval van Meta zijn toezichthouders er ook tegen gekant om de techgigant meer macht en invloed te geven. De toevoeging van betalingen in combinatie met massa’s gebruikersgegevens is voor velen een stap te ver.

Daarom handelt Novi nu onafhankelijk van Meta. Het project wil zo afstand nemen om de acceptatie te maximaliseren, maar er is nog steeds aanzienlijke oppositie en bezorgdheid op verschillende fronten.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment