crypto-inzichten.nl

Wat betekent de Merge Update in 2022 voor Ethereum?

by crypto-inzichten.nl

De recente DAO-hack leidde tot bezorgdheid over de veiligheidsnormen, en sommige gebruikers zijn uit voorzorg begonnen met het verplaatsen van hun Ether naar andere accounts. Ontwikkelaars van bedrijven als Didaco en CoZ ontdekten ook dat de complexiteit van het werken als een Ethereum node de adoptie moeilijk maakte voor kleinere bedrijven – wat hen ertoe aanzette om iets te ontwikkelen dat de “merge update” oplossing wordt genoemd als antwoord. Hier is wat je moet weten over deze nieuwe ontwikkeling…

Merge Update Ethereum

Photo by Clker-Free-Vector-Images on Pixabay

Wat is de Merge Update?

Ethereum is ’s werelds op één na populairste blockchain, met een marktkapitalisatie van iets meer dan 20 miljard dollar. Het heeft ook een van de meest actieve ontwikkelaarsgemeenschappen in de cryptowereld. Ethereum heeft zelfs zo veel ontwikkelaars die eraan werken dat ze hun eigen sub-talen hebben ontwikkeld om het gemakkelijker te maken om smart contracts te coderen. Deze talen worden Viper en Solidity genoemd; ze hebben het coderen toegankelijker gemaakt. Dit heeft Ethereum er echter niet van weerhouden om tegen enkele problemen aan te lopen.

De Merge Update is een aankomende soft fork voor Ethereum die de manier zal veranderen waarop de blockchain wordt beheerd. Tot nu toe heeft Ethereum zijn blockchain beheerd door te vereisen dat alle nodes alle berekeningen uitvoeren. Maar de Merge Update zal dit veranderen door nodes toe te staan het netwerk op te splitsen in kleinere partities. Dit zal het makkelijker maken voor kleinere bedrijven om zich bij het Ethereum-netwerk aan te sluiten, omdat ze minder berekeningen en transacties hoeven te verwerken.

Als deze soft fork effectief blijkt, zou dit het risico kunnen verkleinen dat Ethereum wordt aangevallen door hackers. Kleinere, eenvoudiger te beheren netwerken zijn eenvoudiger te beschermen dan grote, complexe netwerken.

Waarom is er behoefte aan de Merge Update?

De Merge Update is ontworpen om twee problemen met Ethereum aan te pakken. Ten eerste werd het ontworpen om het makkelijker te maken om nieuwe nodes toe te voegen aan de Ethereum blockchain.

De huidige versie van Ethereum vereist nieuwe nodes om alle berekeningen uit te voeren, wat moeilijk kan zijn voor kleinere bedrijven om te beheren. Het tweede probleem dat de Merge Update moest aanpakken is schaalbaarheid. Ethereum heeft een groeiend aantal ontwikkelaars die slimme contracten en gedecentraliseerde apps maken, maar deze activiteiten voegen belasting toe aan het netwerk.

Naarmate Ethereum populairder wordt, zal de belasting nog zwaarder worden, met mogelijk ernstige gevolgen voor het netwerk. Met een grotere en meer complexe blockchain, zullen meer berekeningen nodig zijn, waardoor het netwerk trager kan worden of overweldigd kan raken. De Merge Update is ontworpen om deze problemen aan te pakken en Ethereum schaalbaarder te maken voor de toekomst.

Hoe werkt de Merge Update?

De Merge Update zal kleinere partities creëren in de Ethereum blockchain die beheerd kunnen worden door verschillende nodes. In theorie zal dit het makkelijker maken voor kleinere bedrijven om Ethereum te adopteren, omdat ze minder berekeningen en transacties hoeven te verwerken.

Bovendien zullen de kleinere partities het netwerk schaalbaarder maken en het risico op een aanval verminderen door de kleinere omvang en verminderde complexiteit.

Nodes zullen nog steeds vrij zijn om elke berekening in de Ethereum blockchain uit te voeren, maar ze zullen ook de optie hebben om alleen bepaalde berekeningen uit te voeren als dat nodig is. Dit zal de blockchain efficiënter maken omdat alleen de nodes die de informatie nodig hebben deze zullen verwerken.

Voordelen van de Merge Update

De Merge Update zal het makkelijker maken voor kleinere bedrijven om Ethereum te adopteren en zou kunnen helpen de blockchain te schalen. Als een kleinere, meer beheersbare blockchain het risico op een aanval vermindert, zou dit meer bedrijven en mensen kunnen aanmoedigen om Ethereum te gebruiken.

De Merge Update zou Ethereum ook eenvoudiger te coderen kunnen maken, wat meer ontwikkelaars zou kunnen aanmoedigen om slimme contracten en gedecentraliseerde apps te maken.

Nadelen van de Merge Update

De Merge Update zou Ethereum mogelijk minder veilig kunnen maken, waardoor het minder aantrekkelijk zou kunnen worden voor ontwikkelaars en bedrijven. Het risico op een aanval zou kunnen toenemen als kleinere, minder complexe blockchain-partities gemakkelijker te hacken zijn.

De Merge Update zou Ethereum ook minder gedecentraliseerd kunnen maken omdat het voor grotere nodes gemakkelijker zal zijn om kleinere partities te beheren. Dit zou het moeilijker kunnen maken voor kleinere nodes om bij te dragen aan de blockchain.

Ethereum kopen

Conclusie

Ondanks deze potentiële nadelen zou de Merge Update een belangrijke ontwikkeling kunnen zijn voor Ethereum. De update zou het makkelijker kunnen maken voor bedrijven om de blockchain te adopteren en zou meer ontwikkelaars kunnen aanmoedigen om gedecentraliseerde apps en slimme contracten te maken.

De Merge Update zou ook kunnen helpen om Ethereum meer schaalbaar te maken voor de toekomst, wat het een nog aantrekkelijkere blockchain zou kunnen maken. Als het succesvol blijkt te zijn, zou de Merge Update kunnen helpen Ethereum te versterken en het concurrerender te maken op de blockchain marktplaats.

Een tip : Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans. KLIK HIER!

You may also like

Leave a Comment