crypto-inzichten.nl

Wat is Luna Classic? Alles wat je moet weten over LUNA 2.0

by crypto-inzichten.nl

Terra Luna heeft een nieuwe cryptocurrency gelanceerd, LUNA Classic. De nieuwe token is al meer dan 70% ingezakt na een kortstondige piek toen LUNA en UST token houders nieuwe munten verkochten om hun verliezen tijdens de Terra Luna crash goed te maken. Eerder keurde de Terra Luna gemeenschap het heroplevingsplan goed dat een Terra Luna’s hard fork zou zien van het mislukte token en de creatie van een nieuwe blockchain Terra 2.0.

Eerder deze maand haalde de LUNA crash de krantenkoppen en zond schokgolven door de bredere cryptocurrency ruimte, waarbij bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) afbrokkelden en cryptocurrency handelsplatform Binance (BNB) gedwongen werd de handel op te schorten.

De Luna coin maakte deel uit van een dual-token systeem, samen met Terra’s aan de US dollar gekoppelde stablecoin Terra USD (UST). Terra USD is een algoritmische stablecoin, wat betekent dat zijn koppeling aan de US dollar verzekerd wordt door algoritmen en speltheorie, waarbij een reeks slimme contracten gebruikt wordt om de prijs op $ 1 te houden.

Toen UST op 9 mei loskoppelde van de USD, zorgden UST aflossingen voor een massale opgeblazen LUNA aanbod, waardoor de prijs met 99% daalde. De UST crash gebeurde omdat de algoritmen het niet konden bijbenen, waardoor de bewaking van de Luna Foundation en haar bestuursteam gedwongen werden hun bitcoin reserves te verkopen om de stablecoin te redden.

Hierdoor zakte BTC tot $ 27.000 en werd bijna $ 400 miljard van de totale marktwaarde van cryptocurrency’s weggevaagd.

LUNA Classic

Wat is LUNA 2.0?

In een nieuw plan voorgesteld door Kwon ondergaat de Terra blockchain een harde vork, met de lancering van Terra 2.0 en de oude Luna tokens worden omgedoopt tot Luna classic (LUNC). Kwon’s vork voorstel is met een meerderheid van 65,5% goedgekeurd.

De door Kwon verstrekte momentopname voor Terra 2.0 geeft een idee van hoe de chain upgrade zou werken en stelt dat de nieuwe Terra gemaakt zal worden zonder de algoritmische stablecoin.

De Terra Builders Alliance heeft technische details gegeven over de integratie, de migratie van gedecentraliseerde toepassingen (dApps), en een handleiding om de oorspronkelijke Terra chain om te dopen tot ‘Terra Classic’.

De token wordt omgedoopt tot Luna Classic (LUNC), en terwijl de oorspronkelijke Cosmos chain blijft werken, wordt de optie om munten te slaan of te verbranden uitgeschakeld. De nieuwe blockchain werd op 28 mei gelanceerd.

Terra Station, Terra Finder, de blok verkenner van het project, en Terra Observer, de voerder van het project voor dApps, zullen allemaal volledige functionaliteit hebben onder het nieuwe netwerk, ALDUS het team van Terra.

Hoe zal LUNA Classic werken?

Wat is Terra Luna Classic (LUNC)? Het is eenvoudigweg een nieuw token dat mislukte LUNA munten zal vervangen. In het laatste LUNA 2.0 nieuws werden de nieuwe tokens op 28 mei aan UST en LUNA houders ge-airdropped, volgens Terra’s Twitter.

Er zijn vooraf bepaalde groepen die airdrops van de nieuwe LUNA munten ontvingen:

  • De gemeenschapspool ontvangt 30% van de token verdeling, met 10% bestemd voor ontwikkelaars.
  • Pre-crash of pre-attack LUNA houders ontvangen 35% van de nieuwe LUNA tokens.
  • Pre-crash UST houders ontvangen 10% van de nieuwe tokens.
  • Post-crash LUNA houders ontvangen 10% van de nieuwe tokens, inclusief staking derivaten – 30% van de tokens wordt bij genesis vrijgespeeld, de resterende 70% wordt over twee jaar verworven, met een cliff van zes maanden.
  • Post-crash UST houders krijgen 15% van de tokens – 30% daarvan wordt bij genesis vrijgespeeld, en 70% wordt over twee jaar onvoorwaardelijk, met een cliff van zes maanden.

Terra airdropt de nieuwe munten aan alle houders met minstens 10.000 aan Luna tokens of minder, “om ervoor te zorgen dat kleine Luna houders vergelijkbare initiële liquiditeitsprofielen hebben”.

Het bestuur verwijderde ook de wallet van Terraform Labs (TFL) van de whitelist voor de airdrop, om van Terra een volledig door de gemeenschap beheerde chain te maken. Bovendien werd een groot deel van de token toegewezen aan Terra dApp ontwikkelaars om het ecosysteem op de lange termijn succesvol te maken en voor netwerkbeveiliging te zorgen.

Terwijl de airdrop de nieuwe token tot wel $19,53 opdreef na Terra’s core release, zakte de munt snel in tot het dieptepunt van $3,93 en handelt sindsdien tussen $4 en $7. Dit is volgens CoinMarketCap’s Terra Classic marktpagina. Nu Terra Chain wordt omgedoopt tot Terra Classic zullen de prijsgegevens migreren naar de Terra V2 CMC pagina.

Intussen melden sommige van de airdrop ontvangers dat ze hun nieuwe tokens van de hand doen om de verliezen tijdens de UST en LUNA crash goed te maken.

LUNA herstel zal afhangen van hoe de ontwikkelaars en het governance team erin slagen de kern van de publieke infrastructuur, wallets, GEN bestand voor te bereiden, toezicht te houden op essentiële ontwikkelingsprogramma’s en als stuurcomité voor de nieuwe chain te fungeren.

Intussen heeft het Terra ecosysteem wereldwijd miljoenen gebruikers, en het Terra Station stelt ontwikkelaars van over de hele wereld in staat samen te werken aan meerdere projecten, van gedecentraliseerde financiering (DeFi) tot fungibele arbeidsmarkten, zodat ze gebruik kunnen maken van de modernste infrastructuur en ervaring in de gemeenschap kunnen opdoen.

LUNA Classic verwachting

“Ongeacht wat de prijs is en hoe de vork gaat uitpakken, het meer onmiddellijke dat we moeten doen is de projecten in hun huidige ecosysteem stabiliseren.” aldus Anndy Lian, voorzitter bij BigONE Exchange

De toekomst van Terra (LUNA) hangt af van zijn succesvolle rebranding en lancering. Met de steun van de gemeenschap voor Terra’s fork is het team op de weg naar herstel. Populaire Terra Classic projecten zoals Astroport, Nebula, Prism, RandomEarth samen met enkele andere, zullen naar de nieuwe Terra migreren.

Omdat de nieuwe LUNC coin zich nog in een zeer pril stadium bevindt, is het uiterst moeilijk om de verdere richting ervan te voorspellen. Op 30 mei suggereerde een op algoritmen gebaseerde voorspellingsdienst Price Prediction dat de nieuwe munt in 2022 gemiddeld $0.00016458 zou bedragen, oplopend tot gemiddeld $0.00051470 in 2025, en gemiddeld $0.003 in 2030. 

Deze LUNC verwachtingen zijn echter gebaseerd op algoritmen en houden geen rekening met het huidige scenario. Een poging tot rebranding om de crypto te redden en het vertrouwen van de gemeenschap terug te winnen zal afhangen van hoe het revival plan uitpakt.

Anndy Lian, voorzitter van het in Nederland geregistreerde crypto handelsplatform BigONE Exchange zei dat de gemeenschap van Terra sterk blijft, maar hij is onzeker voor hoe lang.

“Ze zijn bereid om op eigen houtje veranderingen aan te brengen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze hun eigen wallet naar het brandadres sturen om het aanbod te helpen verminderen. Dit is het soort inzet dat je op het terrein ziet,” vertelde hij Capital.com in een toelichting.

“Maar zulke stappen van de gemeenschap zijn tijdelijk en zullen niet lang duren, gezien het feit dat de kernproblemen niet opgelost zijn. Ze moeten duidelijk aangeven hoe de fondsen beheerd werden, wie bij het hele proces betrokken was en is.”

Lian gelooft dat, wil de vork van Terra Luna in de steel zitten, het project vertrouwen en transparantie nodig heeft, wat zou zorgen voor een opgewekt vooruitzicht en een snelle groei.

“Veel mensen op de markt zijn alleen bezorgd over de prijs. De waarheid is dat het niet uitmaakt wat de prijs is en hoe de vork gaat uitpakken, het meer onmiddellijke wat je moet doen is de projecten in hun huidige ecosysteem stabiliseren, ze hun dApps en apps naar de nieuwe blockchain laten migreren zodat ze geen downtime hebben,” voegde Lian eraan toe.

Merk op dat LUNA Classic verwachtingen fout kunnen zijn en niet gebruikt moeten worden als vervanging van je eigen onderzoek. Je moet altijd je eigen due diligence doen. Houd in gedachten dat cryptocurrencies uiterst volatiel zijn, en investeer of handel nooit in geld dat je je niet kunt veroorloven te verliezen.

Waar kun je Terra Luna Classic kopen?

Zoals je Luna al op verschillende cryptocurrency exchanges kon kopen, is Luna Classic beschikbaar op veel crypto exchanges. Dit zijn bijvoorbeeld Binance, KuCoin, FTX, en Kraken. De meeste van de Luna 2.0 crypto beurzen ondersteunden eerder Luna, dus zullen dat met LUNC waarschijnlijk ook blijven doen.

Sommige houders kochten inderdaad meer Luna Classic in de aanloop naar de nieuwe keten. De airdrop van nieuwe tokens omvatte een toewijzing voor bestaande Luna houders. Dit betekent dat alle bestaande Luna Classic houders ook houders van Luna 2.0 zullen worden.

De handel in Luna Classic werd echter gepauzeerd in de aanloop naar de lancering van de nieuwe keten. In de aankondiging van Binance Luna 2.0 ondersteuning zei het dat het de handel in LUNA Classic LUNC op 30 mei zou hervatten.

LUNA CLASSIC LUNC laatste nieuws

Het is belangrijk dat je goed op de hoogste blijft van LUNA Classic laatste nieuws. Een goede medium is via Twitter.

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signals

Handelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

You may also like

Leave a Comment