crypto-inzichten.nl

Litecoin koersverwachting , wat gaat de LTC koers doen?

by crypto-inzichten.nl

Wil je Litecoin kopen? Benieuwd naar de Litecoin koersverwachting? Dan is het altijd goed om je eerst in de munt te verdiepen. Je bent bij crypto-inzichten.nl op de juiste plek. In dit artikel vertellen we je namelijk meer over wat Litecoin is, krijg je een fundamentele analyse en ontdek je wat de LTC koers verwachting is. Laten we gelijk beginnen met je meer Litecoin crypto inzichten geven.  

Wat is Litecoin?

Litecoin (LTC) is een peer-to-peer cryptocurrency die in 2011 werd gecreëerd door Charlie Lee (een voormalige Google medewerker). Litecoin (LTC) is het “digitale zilver” tegenover het “digitale goud” van Bitcoin. Het deelt veel overeenkomsten met Bitcoin en is gebaseerd op de oorspronkelijke broncode van Bitcoin.

Litecoin werd ontworpen om gebruikt te worden voor goedkopere transacties en om efficiënter te zijn voor dagelijks gebruik. Met behulp van blockchain technologie kan Litecoin gebruikt worden om geld rechtstreeks tussen personen of bedrijven over te maken. Dit zorgt ervoor dat een openbaar grootboek van alle transacties wordt bijgehouden, en maakt het mogelijk dat de munt een gedecentraliseerd betalingssysteem hanteert dat vrij is van overheidscontrole of censuur.

Het mijnproces van Litecoin is veel sneller. Dit betekent dat transacties sneller en goedkoper zijn, hoewel ze over het algemeen kleiner van omvang zijn. Dankzij zijn snellere transactietijd vervult Litecoin de rol van “digitaal geld” veel efficiënter dan Bitcoin (althans, voorlopig). Waar Bitcoin momenteel beter functioneert als waardeopslag, is Litecoin het meest geschikt voor algemene aankopen en dagelijkse transacties.

Hoe werkt Litecoin?

Bij Litecoin worden digitale munten gemaakt en overgedragen via een open source, cryptografisch protocol. Het gebruikt blockchain technologie om een gedecentraliseerd, openbaar grootboek van alle transacties bij te houden.

De blockchain is een gedeeld digitaal grootboek dat een registratie bijhoudt van alle Litecoin transacties. Recente cryptocurrency transacties worden door mijnwerkers gegroepeerd in ‘blokken’.

De blokken worden dan cryptografisch beveiligd voor ze aan de bestaande blockchain gekoppeld worden. Soortgelijke blockchain technologie wordt gebruikt voor een aantal verschillende cryptocurrencies, waaronder Litecoin en Bitcoin.

Litecoin deelt veel kenmerken met de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie – Bitcoin. De twee cryptocurrencies zijn echter niet hetzelfde, ook al hebben ze veel gemeen.

Litecoin is net zoals Bitcoin een open-source blockchain die een Proof of Work consensus mechanisme gebruikt. Gebruikers kunnen rekenkracht inzetten en Litecoin verdienen in ruil voor het verifiëren van blokken.

Hoewel het consensusmechanisme hetzelfde is, verschillen de algoritmen die worden gebruikt om blokken te valideren enorm van elkaar. Bitcoin gebruikt het Secure Hash Algorithm (SHA), terwijl Litecoin een consensusalgoritme gebruikt genaamd Scrypt.

Behalve het algoritme verschilt Litecoin op twee belangrijke manieren van Bitcoin: zijn totale aanbod en zijn blokproductiesnelheid. Litecoin verhoogde de snelheid waarmee blokken worden opgelost met viermaal die van Bitcoin, terwijl ook het aanbod verviervoudigde, tot 84.000.000.

litecoin koers verwachting

Wat zijn de verschillen tussen Litecoin en Bitcoin?

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen Bitcoin en Litecoin, zijn enkele van de subtiele verschillen o.a:

 • Transactiesnelheid

Hoewel Litecoin meer geavanceerde technologie vereist om te ontginnen dan Bitcoin, worden blokken in feite tot vier keer sneller gegenereerd. Litecoin verwerkt ook veel sneller financiële transacties, en kan er ook een groter aantal verwerken in dezelfde tijdsperiode.

 • Aantal munten

Zowel Bitcoin als Litecoin hebben een eindig aantal munten in omloop. Bitcoin heeft 21 miljoen munten beschikbaar, terwijl Litecoin er 84 miljoen heeft – vier keer meer dan Bitcoin.

 • Marktkapitaal

Litecoin heeft een veel kleinere marktkapitalisatie dan Bitcoin, maar is nog steeds een van de meest verhandelde cryptocurrencies.

 • Algoritmen

Miners moeten met succes hash functies oplossen om nieuwe blokken van een cryptocurrency aan de blockchain toe te voegen. Litecoin en Bitcoin gebruiken verschillende mijnbouwalgoritmen, waarbij Scrypt de hashfunctie is die voor Litecoin gebruikt wordt, en SHA-256 de hashfunctie die voor Bitcoin.

Scrypt werd aanvankelijk door het Litecoin ontwikkelingsteam gekozen om te voorkomen dat het mijnen gedomineerd zou worden door ASIC-gebaseerde mijnwerkers. Hierdoor zouden CPU en GPU-gebaseerde miners kunnen concurreren.

Het Scrypt mining algoritme is geheugenintensiever en dit was aanvankelijk minder geschikt voor ASIC miners. Hierdoor kregen andere miners meer kansen.

In de loop van de tijd hebben zich echter Scrypt-geschikte ASIC-gebaseerde miners ontwikkeld. Dit betekent dat CPU en GPU-gebaseerde miners geen geldig mijnbouwgereedschap meer hebben vanwege de inferieure rekenkracht. ASIC’s zijn in staat veel meer hashes per seconde te genereren.

De geschiedenis van Litecoin

Omdat Litecoin zich afsplitst van Bitcoin, vinden de belangrijkste prijsfluctuatiepatronen van Bitcoin ook overeenkomsten met de Litecoin prijzen. Hoewel er geen typische correlaties zijn in Bitcoin & Litecoin prijzen, begon de laatste met een trager momentum.

Toch is het de laatste 3 jaar een consistente performer geweest tussen Bitcoin & Litecoin in. De bull cyclus is echter niet agressief geweest, maar wel behoorlijk potent voor de prijs van Litecoin (LTC).

De Litecoin koers heeft geschommeld, maar is de laatste tijd stabiel. De pandemie heeft de meeste cryptocurrencies op hun kop gezet. Ook LTC is geen uitzondering, maar het heeft de kwetsbaarheden overleefd.

Met een huidige marktkapitalisatie van rond de €8,84 miljard staat, heeft LTC een aanzienlijke marktkapitalisatie vergaard. Bovendien betekent het ook dat er nog maar ongeveer 18 miljoen munten over zijn voor LTC mijnwerkers om te mijnen.

Wat maakt Litecoin uniek

Door de kracht van de crypto-asset technologie uit te buiten, is Litecoin erin geslaagd de snelheid, kosten en betrouwbaarheid van de massa drastisch te versnellen, vooral in de manier waarop ze transacties uitvoeren.

LTC heeft optimaal geprofiteerd van blockchain algoritmen, ook al heeft het algoritme waarmee Litecoin werkt “Scrypt” vooral de overhand bij het minen. Met andere woorden, iedereen die deelneemt aan de consensus activiteit heeft een kans om het volgende blok of record op het netwerk te schrijven.

Een ander belangrijk kenmerk van LTC is het tegemoetkomen aan de groeiende vraag van de consument volgens de situatie op de cryptocurrency markt door de kracht van blockchain te ontsluiten en vooral de wereldwijde betalingsinfrastructuur te versterken.

De bliksemsnelheid waarmee Litecoin de transactie verwerkt maakt een prominent verschil voor het hele ecosysteem van betalingen. LTC kan elk proces versnellen binnen 1/4de van de tijd die zijn ouder nodig heeft.

Daar komt nog bij dat de beschikbare LTC vandaag 84 miljoen bedraagt en daarmee de eer begeert een zeer duurzaam ruilmiddel te zijn. De meeste beleggers kennen hun geliefde token LTC vandaag als een peer-to-peer internet valuta die onmiddellijke, bijna-nul kostende betalingen mogelijk maakt.

Litecoin koers

Terwijl de beginfase voor Litecoin niet veel acceptatie bij de massa zag, kostte het tijd voor LTC om dat vertrouwen op te bouwen en ernaartoe te werken. Het ontpopte zich als leider en vandaag de dag staat de LTC koers op €127,83. De afgelopen jaren schommelde de Litecoin koers. De pandemie heeft namelijk geen onderscheid gemaakt als het om valuta’s gaat. De meeste fiat valuta’s, en ook andere investeringsmogelijkheden, hadden het in eerste instantie zwaar te verduren. Op het moment van schrijven staat de Litecoin koers op €127,38. Op dit moment zijn er 69,426,008 LTC in omloop van de total vooraad van 84,000,000 LTC. LTC bevindt zich momenteel op de 22e plaats met een market cap van €8,849,357,050.  Hieronder vind je de actuele LTC  koers:

Litecoin koersverwachting

Litecoin heeft een immens marktpotentieel en heeft veel belangstelling gewekt sinds het door PayPal geaccepteerd begon te worden. Zoals we gezien hebben, heeft het een all-time high bereikt, en het is zeker mogelijk dat het nog verder kan groeien, mogelijk tot $500 op een bepaald moment.

Veel beleggers zijn nog steeds in afwachting van de “clash of the remaining titans” en overwegen of het echt de moeite waard is in Litecoin te investeren. Hoewel de prijs van Litecoin het afgelopen jaar een geweldige aanhoudende prestatie heeft laten zien, vinden veel goeroes dat de bull run wel eens ver weg zou kunnen zijn, volgens de Litecoin koersverwachting en de technische analyse. Terwijl de anderen anders debatteren.

Litecoin koersverwachting 2022

De stijgende trend voor de LTC/USD prijs die rond het eind van 2020 begon en het hele jaar daarna doorzet, zal zich voortzetten tot in 2022. Ergens tussen het afgelopen jaar en 2022 zou een opleving van de Litecoin prijs gezien kunnen worden die hem naar zijn vorige grote weerstand rond $330 brengt, gevolgd door onmiddellijke scherpe prijsveranderingen tegen het einde van 2022. Voor de eerste helft van 2022 wordt geschat dat ze onder het prijsbereik van $191 tot $219 zal bewegen.

Litecoin Koersverwachting 2023

Volgens de Litecoin koersverwachtingen wordt, gezien hoe goed de prijs van Litecoin in de geschiedenis presteerde, geschat dat hij binnen een jaar een gemiddelde prijs van $295 zal laten zien, wat +185.92% is ten opzichte van de huidige prijs. De Litecoin koersverwachting voor het jaar 2023 onthult dat LTC een maximumprijs van $350 zal bereiken en dat de te verwachten minimumprijs $254 kan zijn.

Litecoin koersverwachting 2024

Evaluatie van de historische gegevens leert dat de Litecoin koersverwachting minstens $322 per munt zal hebben. Gezien de acceptatie van Litecoin en andere cryptocurrencies door steeds meer mensen in de afgelopen tijd. Investeren in de pool kan op lange termijn een goede investering blijken te zijn.

Litecoin koersverwachting 2025

Als we proberen te antwoorden over wat Litecoin waard zal zijn in 2025, zal de Litecoin prijs schommelen tussen $ 390 en $ 500 voor het jaar 2025.

De komende jaren kunnen er enkele belangrijke veranderingen plaatsvinden in industriescenario’s, marktposities, economische overschrijdingen, herstructurering van beleid, of een andere politieke reden die van invloed kunnen zijn op de prestaties van Litecoin.

LTC staat er echter om bekend veerkrachtig en consistent te zijn; ook de wereldeconomie kan haar eigen effect hebben op de beweging van de Litecoin prijs, maar tot nu toe lijkt de koersverwachting voor een jaar Litecoin optimistisch te zijn.

Sommige deskundigen voorspellen ook dat rond deze periode een prijscorrectie effectief kan zijn, die een prijsdaling van LTC weerspiegelt om rond zijn steun van $ 425 in 2025 te liggen. Ook regiospecifieke veranderingen beïnvloeden de prijs van LTC en zijn marktkapitaal. Zo heeft een nieuw winkelcentrum in Singapore een geldautomaat geïnstalleerd die Bitcoin en Litecoin accepteert.

Nu LTC een revolutie teweeggebracht heeft in de hele wereldpagina van transacties, begint het aan de reis om een opmerkelijke voetafdruk op dit ecosysteem achter te laten. Sommige speculaties rond de prijs van LTC in 2023 benadrukken ook dat LTC in deze jaren aan tractie zou winnen en zo zou de prijs van Litecoin tegen 2025 zelfs de nieuwe all-time high van $500 kunnen bereiken.

Litecoin koersverwachting 2026

Omdat dit jaar wordt voorafgegaan door de grote gebeurtenissen samen met een enorme stijging van de prijs van Bitcoin, zou er een bullish trend moeten zijn die de prijsactie van Litecoin voortstuwt om zeker op minimaal $490 te blijven presteren.

Voor het jaar om is, kunnen we zeggen dat de prijs van LTC rond de $520 zal liggen. Dit zou een goede aantrekking moeten zijn voor handelaren en individuele beleggers om hun geld in de LTC kitty te storten.

Litecoin kopen

Litecoin kopen of verkopen doe je via een crypto broker of crypto exchange. Belangrijks is dat je dit bij een betrouwbare en veilige partij doet. Bitvavo en Bitcoin Meester zijn goede Nederlandse crypto brokers. Binance is een uitstekende keuze als je graag bij een wereldwijde crypto exchange aan de slag wilt? 

Bitvavo
De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet
Binance
Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2
Bitcoin Meester
De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5

LTC Koersverwachting voor de lange termijn

De afgelopen twee decennia heeft Litecoin zich er eenzijdig op gericht het paradigma-actief te zijn dat zich heeft gepositioneerd als een vertrouwd merk voor zowel investeerders als handelaren. Over de markten heen heeft het een reputatie verworven waar het voortdurend hard en non-stop naar gestreefd heeft.

Het bekende Grayscale Investments, ’s werelds grootste beheerder van digitale valuta’s, heeft van FINRA goedkeuring gekregen om een Litecoin Trust te lanceren. Hiermee krijgen vermogende beleggers en institutionele rekeningen toegang tot Litecoin. Dit heeft gewerkt als een morele opkikker voor de hele gemeenschap van zowel particuliere als institutionele beleggers om LTC te gaan gebruiken.

Vandaar dat de lange-termijn horizon voor de prijsverwachting van Litecoin er beslist rooskleurig uitziet, want het staat te popelen om het privacy protocol te adopteren, op zoek naar partners als Mimblewimble.

Als alles goed gaat, zou de wereld enorme winsten kunnen bieden op het hoofdnetwerk, een ontwikkeling die als katalysator zou werken voor Litecoin’s (LTC) vooruitgang. Verwacht wordt dat het de komende vijf jaar zal groeien, volgens de verwachtingen van de marktprijs.

FAQ – Veelgestelde vragen over Litcoin 

Ja, volgens de toekomstige koersverwachtingen zal de Litecoin prijs stijgen. Volgens de huidige stijging van de Litecoin prijs zal de gemiddelde Litecoin prijs tegen het eind van 2022 naar verwachting $ 260 bedragen.

Litecoin kopen doe je snel en eenvoudig bij een van de hierboven genoemde crypto partijen. Bekijk de voordelen, meld je aan en begin met handel in Litecoin. 

Beide munten hebben hun unieke kenmerken en komen met hun eigen verdiensten en voordelen. Beiden hebben hun eigen heersende rijken, waar ze de doyens van hun gebied zijn. Bitcoin heeft sinds december 9,36% verloren, terwijl Litecoin in dezelfde periode met 19,38% is gedaald.

Tegen het einde van 2022 zal de prijs van LTC, volgens de koersverwachtingen, naar schatting rond de $ 260 schommelen. Veel Litecoin koersverwachtingen zijn voorstander van een positieve te verwachten toekomst van de cryptocurrency Litecoin in vergelijking met andere cryptocurrencies. Deskundigen voorspellen een optimistisch scenario van het Litecoin netwerk in termen van Litecoin cryptocurrency market cap.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment