crypto-inzichten.nl

Koersverwachting Bitcoin, Dogecoin & Monero

by crypto-inzichten.nl

De afgelopen twee dagen markeerden een behoorlijke bullish herstelpoging, terwijl Bitcoin zich inspant om weer in de $50.000 zone te komen. Dogecoin liet, zoals gewoonlijk, niet na zijn hoge volatiliteit te flitsen na een duizelingwekkende stijging op 14 december. Wat zijn de Bitcoin en altcoins koersverwachtingen? De kortetermijn technicals voor Bitcoin, Dogecoin en Monero, hintten op afnemende verkoopdruk.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Bitcoin koersverwachting

Koerverwachting Bitcoin (BTC)

Na het raken van zijn ATH op 10 november, daalde BTC consequent in een neerwaarts kanaal (geel). Toen het angstsentiment aansloeg, zag de grootste crypto een ineenstorting na een massale sell-off. Na een verlies van meer dan 27% op 3 december, prikte het op die dag zijn negen-weekse dieptepunt. De bearish beweging won aan kracht toen de stieren er niet in slaagden de cruciale $53.400-markering te handhaven.

Nu, in de afgelopen tien dagen, markeerde BTC een neerwaarts kanaal (wit) na een verwachte bearish flag breakout. Sinds 4 december schommelde de prijs van BTC tussen $50.800 en de $46.600-markering. Toen de stieren de 11-weekse steun op de $46.643-mark veiligstelden, zag de prijsactie een sterke opleving op 15 december. Deze opleving duwde de prijs tot boven de 4-uurs 20-50 SMA, hintend op een mogelijke herstelfase.

Bij het ter perse gaan handelde BTC op $48.911. De RSI kantelde na een stijging van 15 punten in de afgelopen dag. De MACD lijn overschreed de middellijn en bevestigde de afnemende bearish kracht op korte termijn. Hoewel de DMI de voorkeur bleef geven aan de beren, was de ADX aanzienlijk zwak.

 

Koersverwachting Dogecoin (DOGE)

De meme-coin zag een duizelingwekkende sprong van 38.07% op 14 december, kort nadat Elon Musk schijnbaar beweerde dat Tesla wat Merchandises koopbaar zou maken met Dogecoin. Het zag echter meteen een terugval, want de altcoin zag een daling van 17% in de afgelopen twee dagen. Vergelijkbaar met BTC zag DOGE een verwachte uitbraak uit de bearish vlag.

Geleidelijk knakten de DOGE beren de onmiddellijke weerstand op de 0.197-markering. Nu stonden de trendlijn (geel) en de 20-50 SMA als een onmiddellijke horde voor de beren om een verdere uitbraak te veroorzaken.

Op het moment van schrijven gaan handelde DOGE 75,4% onder zijn ATH op $0.1833. De RSI vond steun op de middellijn en zwaaide in het voordeel van de stieren. Verder bevestigde de DMI de bullish bias op korte termijn.

 

Koersverwachting Monero (XMR)

XMR wakkerde zijn bearish neiging aan na een up-channel breakdown op 3 december. De prijsactie bewoog onder zijn 20-weekse weerstand bij de $222-mark. Na de vorming van een bearish flag, hertestten de beren het onderste kanaal (geel) tweemaal voor een up-channel breakdown.

In de afgelopen 11 dagen vormde XMR een dalende wig (groen) en hintte op een mogelijke omkeer. Bij het ter perse gaan handelde de alt op $190 na het noteren van een 30-daags verlies van 29,6%.

De RSI kon sinds het begin van de maand nauwelijks de middellijn overschrijden, maar vertoonde de afgelopen twee dagen veelbelovende oplevingstekens. Als de stieren hem tot boven de 53.5-markering voortstuwen, zou een trend ommekeer een waarschijnlijke uitkomst zijn. Het Squeeze momentum bleef hinten op de squeeze fase met lage volatiliteit.

Helaas wordt Monero niet verhandeld op Bitvavo. Binance biedt deze wel aan. Dus meld je aan bij Binance door op de onderstaande banner te klikken. Altijd goed om bij verschillende brokers aangemeld te zijn. Zo biedt elke broker haar eigen voor- en nadelen.

Meld je aan bij Binance

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment