crypto-inzichten.nl

Jack Dorsey’s Square brengt whitepaper uit voor zijn Bitcoin DEX (tbDEX)

by crypto-inzichten.nl

Square, een in San Francisco gevestigd bedrijf voor financiële diensten en digitale betalingen, publiceerde onlangs een whitepaper voor zijn voorstel voor een gedecentraliseerde Bitcoin exchange (Bitcoin DEX). Het project heeft de naam tbDEX gekregen.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Square publiceert whitepaper voor zijn tbDEX

Ondanks de wereldwijde groei van de cryptocurrency industrie en crypto-activa, ontvangt een hoog percentage van de mensen hun loon nog steeds in fiat valuta. Ze betalen ook voor goederen en diensten, belastingen, en een heleboel andere dingen met fiat geld.

Om dit probleem aan te pakken, heeft Square een nieuw Bitcoin project gelanceerd. Volgens een officiële verklaring, geplaatst door een van de projectontwikkelaars, wil het gedecentraliseerde exchange (DEX) project, dat de naam tbDEX draagt, de kloof tussen fiat en Bitcoin verkleinen.

Het whitepaper telt 18 bladzijden en is een blauwdruk voor het werk dat in het project gedaan moet worden.

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

Doel van tbDEX

tbDEX is bedoeld als een schakel tussen fiat valuta en Bitcoin. Het doel van tbDEX is duidelijk, het protocol moet zijn gebruikers een directe en gemakkelijke manier willen bieden om in en uit Bitcoin te stappen.

Square laat weten dat ze het belangrijk vindt dat de economie inclusief is. Daarom moet het wegen naar de toekomst bouwen wat toegankelijk is voor iedereen en waar iedereen aan de economie kan deelnemen.

Hoewel sommige gedecentraliseerde platforms deze directe doorvoer van fiat naar Bitcoin al bieden, schrikt de complexiteit die de omzetting met zich meebrengt nieuwkomers in de crypto-wereld vaak af. En dit is precies een probleem dat Square’s tbDEX wil aanpakken.

tbDEX - Bitcoin DEX

Voorstel hoe tbDEX gaat werken

De whitepaper laat duidelijk weten dat tbDEX niet zal werken zoals de meeste gedecentraliseerde uitwisselingen die nu op de markt zijn. Er zit geen governance token in het project verborgen.

tbDEx biedt een oplossing voor die niet afhankelijk is van een federatie om toestemming of toegang tot het netwerk te controleren. Evenmin dicteert ze een niveau van vertrouwen dat tussen tegenpartijen vereist is.

In plaats daarvan staat het tbDEX protocol deelnemers toe rechtstreeks met elkaar over vertrouwen te onderhandelen – of wederzijds en vrijwillig te vertrouwen op vertrouwde derden om voor de tegenpartij in te staan. Je kunt dus iemand op het netwerk vertrouwen als je dat wilt.

Bovendien zullen de transactiekosten op het platform bepaald worden door de vrije markt. Ze zullen afhangen van de hoeveelheid informatie die elke netwerkdeelnemer bereid is prijs te geven. Het lijkt er ook op dat er geen strenge “ken-je-klant” regels op het netwerk zullen zijn, dus je hoeft je niet te identificeren om het platform te gebruiken.

Zelf bepalen wat je op het netwerk deelt

Op het netwerk bouw je zelf een soort eigen digitale identiteit op. Afhankelijk van de eisen die je jezelf en anderen stelt om met je te handelen, kun je bepalen wat je wel en niet wilt delen.

Wat je moet laten zien en welke informatie je moet delen hangt af van met wie je handelt. Als je wettelijk verplicht bent gegevens op te vragen voordat je Bitcoin verkoopt, kun je de gegevens ook opvragen voordat de transactie plaatsvindt.

Gebruikers bepalen zelf welke informatie ze delen. Het gebruik van zo’n overeenkomst maakt je echter niet onschendbaar. Als je de wetten overtreedt van het land waarin je woont, kunnen er consequenties zijn.

Maar het basisidee van tbDEX is dat je niet verplicht bent informatie te delen zoals je bankgegevens en woonadres. De overeenkomst zelf verzamelt noch registreert persoonlijk identificeerbare informatie.

Uitnodiging om bij te dragen aan het ontwerp van tbDEX

Eerder in augustus onthulde Square’s CEO, Jack Dorsey, dat het bedrijf f plannen heeft om een Bitcoin DEX te bouwen via zijn nieuwe ontwikkelingsafdeling, TBD. Nu drie maanden later is het tbDEX voorstel een stap dichter bij werkelijkheid met de vrijgave van zijn white paper.

Het doel is om ontwikkelaars van over de hele wereld samen dit netwerk te laten bouwen. Dit is ook een van de redenen om dit open source project te starten. Om bijdragen uit de cryptogemeenschap aan te moedigen en suggesties van geïnteresseerde ontwikkelaars aan te moedigen, is het tbDEX whitepaper ook op Github gepubliceerd.

Het team achter tbDEX hoopt met de whitepaper veel nieuwe reacties en feedback te krijgen:

“Deze eerste versie van het whitepaper is bedoeld om een conceptueel inzicht te krijgen in het voorgestelde tbDEX protocol. Het moet niet als volledig of definitief beschouwd worden. Het vertegenwoordigt een voorgestelde opzet, zo schreef het document.

Toekomstige herzieningen van het whitepaper zullen onvolledige elementen en momenteel onvoorziene problemen of uitdagingen aanpakken. Dit project is nog maar net begonnen, dus het is niet onmiddellijk bruikbaar zoals uiteindelijk de bedoeling is.

You may also like

Leave a Comment