crypto-inzichten.nl

Jack Dorsey stopt als CEO Twitter, hoe verder met Twitter crypto team

by crypto-inzichten.nl

Jack Dorsey stopt als CEO Twitter, na 16 jaar stapt hij op. Afgelopen maandag maakte Twitter dit nieuws bekend. De 45-jarige Dorsey is een fervent voorstander van Bitcoin. Verschillende mensen vragen zich af hoe het nu verder gaat met de crypto activiteiten. Twitter lanceerde enkele weken terug nog een team dat zich volledig moet gaan richten op cryptotechnologie.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Tijd om op te stappen, Jack Dorsey stopt als CEO Twitter

Het sociale media bedrijf maakte begin deze week dus bekend dat Jack Dorsey stopt als CEO Twitter en dus niet langer de CEO van het bedrijf zal zijn. Dorsey zal wel in de raad van adviseurs blijven zitten. Hij wordt opgevolgd door Parag Agrawal. Agrawal was tot op heden CTO van het bedrijf en wordt nu de CEO.

De ontslagbrief die Dorsey schreef werd, hoe kan het ook anders, op Twitter gedeeld. Hij schreef hierin dat het na 16 jaar hoog tijd werd om te vertrekken. Dorsey was de medeoprichter van Twitter in 2006. Hij vervulde diverse rollen binnen het bedrijf. Na de oprichting vervulde hij de rol van CEO. In 2008 werd hij enigszins gedwongen om die functie neer te leggen. Dick Costolo nam zijn rol als CEO destijds over. Toen deze in 2015 opstapte, keerde Dorsey weer terug in deze rol.

Betalingsbedrijf Square

Naast dat Dorsey CEO van Twitter was, vervulde hij dezelfde rol bij het digitale betalingsbedrijf Square. Hij is hier succesvol mee en maakte van Square’s Cash-app een van de grootste spelers op de digitale peer-to-peer betalingsmarkt. De app zorgt ervoor dat mensen op eenvoudige wijze cryptovaluta kunnen aankopen met fiatgeld. Ook het verrichten van betalingen in cryptovaluta behoort tot de mogelijkheden. Hij zorgde er tevens voor dat Square een van de grootste investeerders in Bitcoin en Bitcoin-ontwikkelingen is geworden.

Niet iedereen was hier even gecharmeerd van. Elliott Management, een van de aandeelhouders van Twitter, deed om deze reden vorig jaar nog een poging om Dorsey uit zijn functie te ontheffen. Zij twijfelden heel erg over de validiteit van het feit dat Dorsey twee bedrijven tegelijkertijd leiding gaf. Elliot Management kreeg het echter niet voor elkaar en kwam met het management van Twitter overeen dat Dorsey vooralsnog kon aanblijven. Uiteindelijk heeft de aandeelhouder dan toch zijn zin gekregen, zij het op Dorsey’s eigen verzoek.

Jack Dorsey stopt als CEO Twitter

Jack Dorsey stopt als CEO Twitter, hoe nu verder?

We weten allemaal dat Dorsey een groot voorstander van Bitcoin is. Zijn bedrijf Square zorgde vorige jaar nog voor een enorme boost de van institutionele acceptatie van cryptovaluta, door een forste investering te doen in Bitcoin. Het bedrijf zorgt er daarnaast ook voor dat er verschillende hulpmiddelen, bijvoorbeeld een Bitcoin hardwarewallet, beschikbaar komen voor de diverse ontwikkelaars die aan projecten met betrekking tot financiële dienstverlening werken.

Ook deed Dorsey afgelopen zomer nog een aankondiging dat Square bezig is om een nieuwe tak te creëren die volledige zal gaan richten op het faciliteren van decentrale financiële diensten. Hierbij zal de focus voornamelijk op Bitcoin komen te liggen. Maar er zijn veel plannen zoals het bouwen van een gedecentraliseerde exchange die voornamelijk op Bitcoin is gelegd een het ontwikkelen van een platform voor het minen van Bitcoin.

De grote vraag nu is wat het betekent, voor Twitter nu Jack Dorsey stopt als CEO Twitter,  voor de grootste plannen van Twitter met betrekking tot crypto activiteiten. Twitter lanceerde enkele weken terug nog werd het nieuwe Twitter Crypto team dat onder leiding staat van Tess Rinearson.

Dit team moet gaan onderzoeken op welke wijze de groeiende wens van ontwikkelaars om decentrale apps te gebruiken, ondersteund kan gaan worden. Ook zijn er plannen om in de nabije toekomst onderzoek te gaan doen naar de manier waarop crypto community Twitter kunnen ondersteunen in de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden op het terrein van identiteit, gemeenschap, eigendom en meer van dergelijke onderwerpen.

Allemaal prachtige ontwikkelingen en ideeën maar waar Dorsey wel de grote stimulator van was. De tijd zal uitwijzen, nu Jack Dorsey stopt als CEO Twitter, of deze ook echt allemaal doorgang zullen vinden nu het brein erachter van het toneel is verdwenen.

You may also like

Leave a Comment