crypto-inzichten.nl

Hoe passief inkomen genereren met NFT’s?

by crypto-inzichten.nl

De Non Fungible Token (NFT) markt heeft de laatste tijd een enorme groei doorgemaakt. Veel mensen beginnen de reële mogelijkheden in te zien die NFT’s hebben om (passief) inkomen te genereren en een leefbaar loon te verdienen. Hoe kun je passief inkomen genereren met NFT’s? Er zijn veel manieren waarop je passief inkomen kunt genereren met NFT’s. In dit artikel vertellen we je met over de verschillende strategieën die allemaal gebruikt kunnen worden om geld te verdienen met Non-Fungible Tokens.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Passief inkomen genereren met NFT’s

Om met NFT’s een (passief) inkomen te genereren kun je jouw creaties en diensten verkopen, investeren in NFT-projecten van anderen of werken of zelf een baan creëren op het NFT-gebied. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden.

Verkoop je creaties en diensten

Ben je een creatief persoon? Zo ja, dan is een inkomen verdienen als maker een van de populairste opties als het gaat om geld verdienen met NFT’s. Een maker kan in vele vormen voorkomen. Ben je een kunstenaar? Geniet je van het produceren van een film?

Met NFT’s heb je de mogelijkheid om je passie om te zetten in inkomen, allemaal vanuit het comfort van je eigen huiskamer. Als maker ben je in staat je klanten een digitale kopie van je fysieke werk aan te bieden, in de vorm van een NFT.

Met NFT’s kun je een gedigitaliseerd formaat van je beeldhouwwerk koppelen aan het fysieke product. Je kunt dan een fysieke sculptuur aanbieden en de NFT die erbij hoort. De NFT heeft smart contract mogelijkheden waardoor je er extraatjes of voorwaarden aan toe kunt voegen die je zou willen. Dit betekent dat je meer waarde voor je klanten kunt toevoegen door verschillende producten en diensten aan te bieden.

Naast het beeldhouwen bijvoorbeeld, kun je in de voorwaarden voor een contract schrijven waarin staat dat je 2 dagen per week, 4 wekenlang video instructies geeft over hoe te beeldhouwen of bijvoorbeeld tips geeft hoe iemand een succesvolle beeldhouwersbusiness kan opbouwen. Dit aanbod wordt bij het digitale en het fysieke deel van je product gevoegd, waardoor het nog meer waarde krijgt.

Dit is slechts een voorbeeld van hoe een ontwerpen of bouwer kan profiteren van het gebruik van NFT’s om meer waarde aan hun producten en diensten toe te voegen.

Inkomen genereren met NFT royalties

Verdien royalty’s met je NFT’s

Ongeacht of je een ontwerper, bouwer of een investeerder bent, het is goed te weten dat er NFT-royalty’s bestaan. Royalty’s zijn vooraf bepaalde percentages die de ontwerper of ontwikkelaar bij het slaan vaststelt. Elke keer dat je een NFT aan iemand verkoopt, ontvang je dus dat percentage van de totale verkoopprijs. Het staat je vrij om de percentages zelf te bepalen, maar het meest gebruikelijke NFT royalty percentage ligt tussen de 10 en 20%  aan royalty’s.

Royalty’s stellen de makers in staat van hun harde werk te blijven profiteren, ook nadat ze het werk verkocht hebben. Als je NFT’s maakt die vaak verhandeld worden, of voor aanzienlijke prijzen verkopen, dan kun je voor onbepaalde tijd passief inkomen verdienen aan dat specifieke bezit dat je hebt gemaakt.

Er kunnen eventuele royalty’s in de verkoopprijs verwerkt kunnen zijn. De royalty vergoeding komt dus uit de verkoopprijs. Als de NFT die je hebt verzameld een royalty vergoeding van 10% heeft en je verkoopt hem voor $100, dan gaan tien van die dollars naar de zakken van de maker.

Royalty’s zijn goed voor zowel makers als verzamelaars. De maker profiteert zolang zijn werk gewaardeerd wordt, en de verzamelaars kunnen helpen de makers te steunen zodat ze goede producten kunnen blijven maken en ongeëvenaarde diensten kunnen blijven bieden.

Word een NFT-belegger of NFT daytrader

Met beleggen kun je op vele manieren te werk gaan. Je kunt ofwel op korte termijn investeren, ofwel op lange termijn en zelfs een mengsel van beide technieken doen.

Beleggen in NFT’s op korte termijn is vergelijkbaar met day trading. Bij beleggen in korte termijn NFT’s moet je goed weten wat de markt doet en voor welk NFT veel interesse is. Zodra je dit mechanism goed onder de knie hebt, dan kun je laag kopen en met snelle winst doorverkopen.

Een groot aantal beleggers hebben behoorlijk winsten kunnen maken. Sommige hebben er zelfs hun beroep van gemaakt, NFT daytrading of NFT daghandelen. Maar onthoud dat NFT daghandelen een voltijdse baan is als je er echt een leefbaar inkomen mee wilt verdienen.

Op lange termijn kan NFT beleggen een goede manier zijn om vermogen op te bouwen. Je kunt het vergelijken met lange termijn beleggen, alleen is de NFT-markt nu nog wat riskanter vanwege hoe pril we nog zijn in de wereld van de digitale activa.

Met NFT’s heb je de mogelijkheid te investeren in personen, merken, bedrijven, en zelfs intellectuele eigendomsrechten. Stel je voor dat je de allereerste Donald Duck illustratie bezit. Dan heb je niet alleen de mogelijkheid om dat bezit te verifiëren, maar ook de mogelijkheid om het jaren later met winst op een secundaire markt te verkopen.

Net zoals bij elke investering of belegging is het van cruciaal belang is dat je altijd je eigen onderzoek doet voor je een NFT-beleggingsbeslissing neemt.

N.b.: Investeren in NFT’s gaat gepaard met EXTREME RISICO’s. Doe altijd je eigen onderzoek. Geef nooit meer uit dan je je kunt veroorloven te verliezen.

Inkomen genereren met NFT’s staken

Het staken van NFT’s is een andere optie om je geld in te investeren als je op zoek bent naar potentieel goede rendementen. Als je een NFT staakt, stop je een bepaalde hoeveelheid geld in die NFT om een percentage van het eigendom te krijgen, dit percentage kan in waarde toenemen op basis van de waarde van het activum zelf.

Het staken van NFT’s kan een goede optie zijn als je bullish bent op een bepaald activum, maar je hebt niet de middelen die nodig zijn om het rechtstreeks te kopen. In plaats daarvan wordt de NFT overgebracht naar een staking platform waar het bestuur wordt toegewezen en de APR wordt bepaald, voordat de token wordt gestaakt.

Geld verdienen met NFT

Zoek een baan in de NFT-ruimte

De groeiende NFT markt zal veel nieuwe functies creëren, zoals ontwerpers en ontwikkelaars. Maar denk ook marketeers en influencers om hun merk te helpen ondersteunen en ervoor te zorgen dat deze digitale middelen de beste waarde bieden aan hun klanten. Naarmate Non-Fungible Tokens meer mainstream worden en in ons dagelijks leven worden geïntegreerd, worden de mogelijkheden en het potentieel op een NFT-baan groter. En dus ook de kans om geld genereren met NFT. 

Als je een speciale vaardigheid of dienst hebt die je zou kunnen aanbieden, vooral als die nog niet wordt aangeboden, dan geloof ik dat als er vraag naar is, je die baan kunt creëren voor jezelf en voor vele anderen die misschien ook je ambacht kunnen leren.

Is het moeilijk om inkomsten te genereren met NFT’s?

Als je als buitenstaander naar de NFT-markt kijkt, dan kan het lijken alsof geld verdienen met NFT’s eenvoudig is. Je maakt een foto van iets, benoemt het, geeft het vervolgens een handige en slimme crypto naam en hupsakee het geld stroomt binnen. Dit is helaas en gelukkig niet het geval.

Het kan heel lastig zijn om met NFT’s inkomsten te genereren. Om geld te verdienen moet je geduldig zijn, consequent zijn in je werk, en steeds toegevoegde waarde blijven bieden aan je klanten. Zodat er vraag blijft naar hetgeen je aanbiedt. Blijf jezelf ook ontwikkelen en vernieuwen.

Bedenk dat grote merken en bedrijven jaren nodig hebben om op te bouwen. Dus als zoiets je doel is met NFT’s, weet dan dat geduld het proces waard is. Nieuwe dingen leren en nieuwe mensen ontmoeten is wat dat betreft onbetaalbaar.

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

Beste tips voor inkomen genereren met NFT’s

Hier een aantal tips voor inkomen genereren met NFT’s:

Welke acties te ondernemen:

De mogelijke uitkomst:

1. Zoek uit wat je graag doet. Wat maakt je het gelukkigst?

Als je eenmaal hebt ontdekt wat je precies leuk vindt, kun je beginnen te werken aan een leven dat gevuld is met die passie.

2. Maak gebruik van jouw sterke punten. 

Iedereen heeft wel iets waar hij van nature goed in is. Hoe bewuster je hier van wordt, hoe makkelijker het is om je sterke punten in te zettenen daarop voort te bouwen.

3. Vind een manier om je passie om te zetten in inkomen.

Vind een manier om je goederen en/of diensten aan te bieden aan de mensen in je omgeving. Wees uniek. Val op. Innoveer.

4. Kijk, leer en luister naar je omgeving.

Een van de beste manieren om te weten te komen wat er speelt in je omgeving of in een community is door betrokken te raken. Word actief op sociale media; Twitter, Facebook YouTube zijn allemaal goede opties om te luisteren en te leren.

5. Stel veel vragen.

Als je een vraag hebt, stel ze dan. De NFT-gemeenschap draait om steun. Vraag maar raak!

6. Maak je handen vuil.

Om een inkomen te genereren met NFT’s moet je jouw mouwen opstropen en je handen vuil maken. Koop crypto, zorg voor een wallet, koop en maak NFT’s en leer al doende. 

7. Wees geduldig

Om een inkomen te genereren met NFT’s moet je geduldig zijn. Geduld bij het luisteren, geduld bij het creëren, en geduld bij het uitbouwen van je merk tot iets waar je blij van wordt.

8. Blijf consequent in jouw inspanningen.

Geld verdienen met NFT’s gebeurt  niet van de ene op de andere dag. Je moet consequent genoeg zijn geweest in je inspanningen en jezelf een eerlijke kans geven. Werk minstens een half jaar hard voordat je resultaten verwacht. Over het algemeen duurt het jaren om een merk op te bouwen.

9. Schroom niet om om hulp te vragen.

Schaam je niet om om hulp te vragen. Zeker niet als het om NFT’s gaat.  Stel de vragen bijvoorbeeld in een NFT-gemeenschap. 

10. Wees op de hoede voor oplichterij.

Ook in de NFT wereld komt spam voor en staan hackers op de loer om al jouw activa te stelen met slechts een druk op de knop. Verdiep jezelf in hoe je jouw activa veilig kunt houden.

Risico’s van inkomen genereren met NFT’s

Net zoals bij alles wat de potentie heeft om geld meer te verdienen, zitten er ook risico’s verbonden aan NFT. Er zijn talloze risico’s als je met NFT’s een inkomen wilt genereren. Zo kunnen veel van de banen tijdelijk werk zijn, je eigen merk langzaam op gang komen, en je kunt daadwerkelijk geld verliezen als je toevallig iets koopt dat in waarde daalt. Als je als maker NFT’s slaat maar geen verkoop genereert, kan dat ook een verlies zijn.

Als je overweegt van NFT’s je full-time passie te maken, zorg dan dat je in een positie bent waarin je jezelf nog financieel kunt onderhouden. Wanneer je halsoverkop in NFT’s springt zonder plan van aanpak of bron van inkomsten, zal het moeilijk zijn om jezelf en je doelen te onderhouden.

Doe onderzoek over de meest actuele praktijken en cultureel relevante aspecten van de NFT-gemeenschap, alvorens je beslissingen neemt over hoe je met NFT’s inkomsten gaat genereren.

Er zijn vele manieren waarop je geld kunt gaan verdienen met NFT’s, maar het is aan jou om te beslissen welke weg voor jou de beste is. Veel succes met je inkomen verdienen met NFT’s. 

You may also like

Leave a Comment