crypto-inzichten.nl

Immutable X koers verwachting voor dit jaar

by crypto-inzichten.nl

Wat is de Immutable X koers verwachting? Een smartphone met de naam en het logo van Immutable X wordt voor een computerscherm gehouden waarop de website van het protocol te zien is. Kan IMX van Ethereum een betere plaats maken voor NFT’s? Immutable X is het netwerk dat de handel in non-fungible tokens (NFT’s) gemakkelijker, sneller en goedkoper wil maken. Maar wat is Immutable X (IMX)? Hoe werkt Immutable X? Waarvoor wordt Immutable X gebruikt? En wat is de IMX koers verwachting? Laten we eens kijken of we je wat antwoorden kunnen geven.

Wat is Immutable X?

De wereld van non-fungibele tokens (NFT’s) is misschien wel het heetste en meest controversiële onderwerp geweest in de wereld van cryptocurrency. Het idee van het kopen, verkopen en verhandelen van de eigendomsrechten op ogenschijnlijk unieke digitale kunstwerken is big business geworden.

Er zijn echter enkele bijzondere problemen waar NFT’s mee te maken hebben als het gaat om meer traditioneel crypto gebruik. Een van de populairste mediums voor NFT-gerelateerde transacties is bijvoorbeeld de Ethereum blockchain.

Het probleem hier is dat Ethereum, om zowel veilig als gedecentraliseerd te kunnen functioneren, momenteel vrij traag werkt, wat betekent dat iets doen zowel tijdrovender als duurder is dan het anders zou zijn. De overgang van ETH 2.0, ookwel Ethereum Merge naar Proof of Stake zou de zaken drastisch moeten versnellen, maar de lancering ervan wordt steeds uitgesteld.

Immutable X werd gecreëerd als een manier om het snelheidsprobleem tegen te gaan. Het idee achter dit systeem is om transacties van Ethereum te halen, ze op het nieuwe netwerk te voltooien, en ze dan weer op de oorspronkelijke blockchain te zetten. Daarmee is het wat men noemt een layer-2 schalingsoplossing.

Wat Immutable X een beetje anders maakt is dat het ontworpen is om NFT handel mogelijk te maken. Het systeem belooft overal waar het actief is wettelijk in orde te zijn, en faciliteert een liquiditeitspool via een wereldwijd orderboek van NFT’s, en ondersteunt ook alle op Ethereum gebaseerde crypto wallets. Het systeem financiert zichzelf door een aandeel van 2% te nemen van alle NFT-verkoop en -handel.

Immutable X token

Wat de Immutable X (IMX) cryptocurrency betreft, het is de native token van het Immutable X netwerk. Wat hier belangrijk is om op te merken is dat, omdat Immutable X op Ethereum werkt, dat IMX technisch gezien eerder een token dan een munt maakt. Je zult echter soms verwijzingen horen naar de IMX munt – die betekenen hetzelfde als verwijzingen naar een IMX token.

IMX wordt gebruikt om vergoedingen op het Immutable X systeem te betalen, en de houders ervan hebben de mogelijkheid om te stemmen over veranderingen in het netwerk. Verder kan er mee gestoken worden in ruil voor beloningen, die ook in IMX betaald worden. Het kan ook gekocht, verkocht en verhandeld worden.

Immutable X wordt beheerd door Immutable, een in Australië gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in NFT’s en in 2018 werd opgericht door de broers James en Robbie Ferguson. IMX kwam eind 2021 voor het eerst op de open markt, nadat het een initial coin offering (ICO) hield die $13m opbracht.

Wat is het nut van Immutable X?

In de whitepaper staat: “Gaming inhoud is een fantastische kans voor tokenisatie: elk van deze digitale activa zou waardevoller zijn voor gebruikers als het door een NFT vertegenwoordigd werd. Alles wat uniek en verhandelbaar is, waaronder kunstwerken, in-game activa en titels op fysieke goederen, kan uiteindelijk als publieke blockchain NFT’s worden gerepresenteerd.

“Digitale inhoud, zoals video’s, liedjes of beelden kunnen getoken worden tot bewijsbaar schaarse digitale verzamelobjecten, waardoor een nieuw soort relatie tussen maker en publiek mogelijk wordt. Unieke fysieke goederen zoals diamanten, zeldzame metalen, en eigendom zoals onroerend goed of sneakers kunnen ook getokeniseerd worden tot NFT’s. Als NFT’s zouden deze activa verhandelbaar zijn op een wereldwijd liquide markt, en in staat zijn aan te sluiten op alle tooling die gebouwd is voor het verhandelen van NFT’s (bv. huren, derivaten, beurzen, portefeuilles).”

De token’s use case en lange termijn potentieel

Dit alles gezegd zijnde, ziet de toekomst van IMX tokens er rooskleurig uit. Het team wordt geleid door een bewezen team van ondernemers en tech executives, en het project heeft steun gekregen van een aantal opmerkelijke namen in de industrie. Daarnaast heeft het project een aantal belangrijke voordelen: Er is een groeiende bezorgdheid rond de veiligheid van gecentraliseerde beurzen, en dit geeft het token een echte use case in de industrie.

Het project heeft een sterk potentieel op lange termijn, met experts die voorspellen dat gedecentraliseerde beurzen in de komende tien jaar goed zullen zijn voor 50% van de markt. Kortom, de toekomst van IMX-tokens ziet er inderdaad erg rooskleurig uit. Het project heeft een sterke use case, een bewezen team en een aantal high-profile ondersteuning. Daarnaast wordt verwacht dat gedecentraliseerde exchanges in de komende tien jaar 50% van de markt voor hun rekening zullen nemen. Dit alles wijst op een token met een enorm groeipotentieel.

Immutable X koers verwachting

Immutable X koersgeschiedenis

Laten we nu eens kijken naar de Immutable X koersgeschiedenis van de Immutable X. Hoewel prestaties in het verleden geen indicator zijn voor toekomstige resultaten, kan weten wat er met IMX gebeurd is en hoe het gereageerd heeft op gebeurtenissen in de markt ons helpen wat context te geven bij het maken en interpreteren van een Immutable X prijsvoorspelling.

IMX kwam voor het eerst op de open markt in november 2021 en op 5 november bereikte de munt een hoogtepunt van $ 6,84, alvorens de dag af te sluiten op $ 5,24. De munt gleed daarna wat af, en handelde op 8 november op een intraday dieptepunt van $3,05, om vervolgens op 12 november te stijgen naar een daghoogte van $7,13, alvorens twee dagen later te dalen naar $6,01.

Hoewel er, zoals bij veel nieuw verhandelde cryptocurrencies, sprake was van volatiliteit, waren de snelle prijsveranderingen in het voordeel van gewiekste beleggers toen de munt op 16 november 2021 door de $8.00 grens brak. Het ging nog beter op 26 november toen Immutable X koers een hoogtepunt van $ 9,50 bereikte, dat nog steeds als zijn all-time high geldt. De crypto zakte daarna weer terug om de maand af te sluiten op $8.16.

December 2021 was een zwakkere maand voor de cryptocurrency markt, met angsten rond de wijdverspreide Omicron variant van Covid-19. Deze bredere marktkwestie had invloed op IMX, want de munt zakte naar een dagdieptepunt van $4,12 op 21 december 2021. Er volgde daarna enig herstel, en de munt sloot het jaar af op $4.90.

Het leek erop dat 2022 een goede tijd voor de crypto zou worden toen hij op 2 januari $5.06 bereikte, maar de goede tijden waren van korte duur: de beren trokken binnen en de munt ging in een neerwaartse spiraal, waarbij hij de maand afsloot op $2.70.

Als mensen zich in februari optimistisch voelden over IMX, dan gaf een intraday high van $4.25 op 3 februari 2022 hen hoop. De markt had echter andere ideeën, en de munt verhandelde een groot deel van de maand op minder dan $ 3, voordat de Immutable X koers op 20 februari onder de $ 2 zakte.

Wat een slechte tijd leek, werd nog erger toen Rusland op 24 februari 2022 Oekraïne binnenviel, en de munt daalde tot een intraday dieptepunt van $1,32. De prijs daalde verder tot een nieuw historisch dieptepunt van $1,10, genoteerd op 7 maart 2022.

Sinds dat prijspunt was er aanvankelijk enig herstel opgetreden. Het nieuws dat Immutable X gewaardeerd werd op $ 2,5 mrd deed wijd en zijd de ronde en tegen het eind van maart werden nieuwe samenwerkingsverbanden aangekondigd. GameStop NFT Marketplace kondigde zijn steun aan voor Loopring x Immutable X; en later bevestigde Venly, een blockchain tech aanbieder, op 28 maart zijn partnerschap met Immutable X. Een volgende financieringsronde onder leiding van Temasek Holdings bracht $200m op.

Op 31 maart 2022 handelde de munt op een hoogtepunt van $ 2,82, maar de positieve koersbeweging van Immutable X kon toegeschreven worden aan macro tegenwind die zinspeelde op een einde van de lang aanhoudende bearmarkt. De tekenen van een marktherstel waren echter vluchtig, en tegen 25 april handelde de munt op $1,67. Een marktbrede neergang sloeg eerder in mei toe, waarbij de token handelde op dieptepunten van $0,6837.

Later in de maand werd op Twitter het volgende bekendgemaakt:

Onrust op de bredere cryptomarkten spelde meer moeilijkheden voor de altcoin. Tegen 14 juni raakte het token een nieuw historisch dieptepunt van rond de $ 0,64. Een paar dagen later werd een nieuw fonds van $ 500 miljoen aangekondigd in een poging om de netwerkadoptie te versterken, en er volgde een korte prijsrally.

Tegen 2 augustus handelde het token op $0,9937. Er zijn momenteel 235,28 miljoen IMX in omloop, op een totale voorraad van twee miljard. Daarmee kreeg het token een market cap van ongeveer $ 237m, waarmee het de 130ste-grootste crypto is volgens die metriek.

Op dit moment staat de Immutable X koers op:

IMX koersverwachting

PricePrediction.net suggereert dat de Immutable X koers in 2022 een maximum van $1,28 zal bereiken, alvorens op te lopen naar een gemiddelde van $1,61 volgend jaar. Dit zal het begin zijn van een bull run die de IMX $2,34 ziet raken in 2024, $3,53 in 2025 en $5,33 in 2026. De site voorspelt een algemene jaar-op-jaar opgaande trend, en doet een prijsvoorspelling voor Immutable X koers voor 2030 van $ 24,45, alvorens in 2031 een prijs van $ 34,51 voor te stellen.

UpToBrain is ook extreem bullish in zijn prijsvoorspelling van de Immutable X munt, en suggereert dat hij in 2022 $3,54 kan bereiken, voordat hij in 2023 $4,04 bereikt en in 2024 $4,73. Dezelfde site doet een IMX prijsvoorspelling van $5.41 in 2025 voordat hij het jaar daarop op $6.04 komt.

DigitalCoinPrice verwacht dat de Immutable X koers in een opleving krijgt van 38% suggereert in september, mogelijk tot $1,40, en $1,36 in december. De site voorspelt ook een gemiddelde van Immutable X koers $1.51 in 2023 maar $1.48 in 2024.

De site doet een Immutable X prijsvoorspelling voor 2025 die zegt dat er een snel herstel zou moeten zijn tot $1.93 voordat hij in 2026 tot $1.86 daalt. Maar de donkere dagen zouden dan ten einde moeten zijn voor IMX en zijn liefhebbers, met een gemiddelde van $2.26 in 2027. De site voorspelt dat de munt in 2030 gemiddeld $4,64 waard zal zijn.

Waar kun je Immutable X kopen?

Immutable X is te kopen bij diverse crypto exchanges, Sinds kort wordt Immutable X ook verkocht bij Bitvavo, maar ook op Binance. Heb je nog geen Bitvavo of Binance rekening dan kun je eenvoudig hieronder een rekening openen.

BitvavoBitcoinMeesterBinance
De beste en goedkoopste crypto-broker van NederlandHet grootste crypto aanbod van NederlandDe grootste crypto-exchange ter wereld
Meer dan 150 cryptocurrencies
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Geregistreerd bij DNB
Rating: 9,5
Ontvang €1000 handelskorting 
Meer dan 200 cryptovaluta
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Ingebouwde wallet
Rating: 9,5
Tussen de 1% tot 2% per transactie
Meer dan 350 cryptomunten
Kopen, traden en staken
Engelstalige klantenservice
Veel gebruikersfuncties
Rating: 9,2
Max 0,10% handelskosten per transactie
Meld je aan bij BitvavoMeld je aan bij BitcoinMeester Meld je aan bij Binance

Het laatste Immutable X nieuws

Als belegger is het niet alleen belangrijke om de huidige Immutable X koers in de gaten te houden. Het is goed om op de hoogte te zijn van het laatste Immutable X nieuws. Een goede bron hiervoor is bijvoorbeeld de officiele Twitter Account van Immutable X.

Conclusie Immutable X koers verwachting

De IMX crypto is nog een betrekkelijk nieuwe munt. We weten nog niet of waar hij nu op handelt zijn natuurlijke niveau is, of dat het te laag of te hoog is. Het is goed mogelijk dat we moeten wachten om daarachter te komen.

IMX crypto is juist door zijn doel sterk afhankelijk van de NFT markt. Als het echt slecht gaat met de non-fungible tokens, dan is het waarschijnlijk dat ze Immutable X koers met zich mee naar beneden zullen nemen. Tenzij de mensen achter Immutable X crypto kunnen pivoteren naar een alternatief gebruik.

Tenslotte is het heel goed mogelijk dat een andere laag-2 oplossing voor NFT’s op Ethereum langskomt en populairder blijkt dan IMX. Laten we niet vergeten dat de NXT blockchain veel deed van wat Ethereum vóór Ethereum deed; niettemin is tegenwoordig Buterins blockchain een grote, grote speler in de crypto, terwijl NXT slechts als voetnoot dient.

FAQs

Hoeveel Immutable X zijn er?

Op 2 augustus 2022 waren er 235,28 miljoen IMX in omloop, op een totale voorraad van twee miljard.

Is Immutable X een goede investering?

Dat zou het kunnen zijn, maar de waarheid is dat het, als nieuwere cryptocurrency, misschien nog wat te vroeg is om dat nu al te zeggen. Voordat je in IMX investeert, zul je je eigen onderzoek moeten doen. Investeer nooit meer geld dan je je kunt veroorloven te verliezen.

Zal Immutable X koers stijgen?

Het zou kunnen dat de Immutable X koers gaat stijgen, al valt nog te bezien met hoeveel en hoe snel. Cryptocurrencies kunnen uiterst volatiel zijn, dus je moet je ervan bewust zijn dat de prijzen zowel kunnen dalen als stijgen.

Moet ik in Immutable X investeren?

Alleen jij kunt deze vraag beantwoorden. Voor je dat doet moet je je eigen onderzoek doen, onthouden dat cryptocurrencies erg volatiel zijn en nooit meer geld investeren dan je je kunt veroorloven te verliezen. Het is goed om je te verdiepen in het verloop van de Immutable X koers alvorens je zomaar gaat investeren.

You may also like

Leave a Comment