crypto-inzichten.nl

Hoeveel geld heeft de president van Bitcoin land El Salvador al verloren door de huidige Bitcoin waarde?

by crypto-inzichten.nl

De Salvadoraanse president Nayib Bukele, die in Bitcoin handelt, is mogelijk het enige staatshoofd ter wereld dat overheidsgeld gebruikt om met zijn telefoon Bitcoin te verhandelen. Met de huidige Bitcoin waarde is het zeer waarschijnlijk dat hij geld van het Salvadoraanse volk verloren heeft. Maar hoeveel heeft de president tot nu toe verloren met zijn Bitcoin strategie?

Bitcoin land El Salvador maakt verlies op huidige Bitcoin waarde

Tot nu toe lijkt het land geld te hebben verloren op zijn Bitcoin handel. Dat komt omdat het proces in geheimzinnigheid is gehuld, ondanks dat het land minstens 1.391 Bitcoins heeft gekocht, volgens wat Bukele op Twitter zei.

Deze aankopen hebben het Centraal Amerikaanse Bitcoin land ongeveer $71 miljoen gekost. Dit bedrag is gebaseerd op een gemiddelde aankoopprijs met een Bitcoin waarde van $51.056 per token. Deze gemiddelde prijs werd berekend op basis van de datum en tijd van Bukele’s tweets, berekend door Bloomberg. Aangenomen dat de regering de digitale munten bezit, zijn ze nu ongeveer $59 miljoen waard.

El Salvador begon in september Bitcoin te kopen nadat Bukele een plan had doorgedrukt om het land het eerste ter wereld te maken dat het als wettig betaalmiddel invoert. Er werd in Bitcoin gehandeld toen de Bitcoin waarde rond de $ 50.000 lag. Het land bleef opkopen toen de token begin november een recordhoogte van een Bitcoin waarde van bijna $69.000 naderde. Sindsdien heeft het tot 40% van zijn Bitcoin waarde verloren.

Zelfs met de ineenstorting van Bitcoin worden de waarschijnlijke handelsverliezen overschaduwd door de daling van de obligaties van het land. Als gevolg daarvan zijn de leenkosten van El Salvador gestegen.

De obligaties van het land presteerden in 2021 het slechtst in de wereld. Investeerders werden afgeschrikt door Bukele’s onorthodoxe economische beleid en de ervaring van het land met Bitcoin. De regering reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Het rendement op de $800 miljoen obligaties van het land die in januari 2023 vervallen, steeg dinsdag tot 34%, van minder dan 9% een jaar geleden. Een verlengde fondsfaciliteit met het Internationaal Monetair Fonds sneuvelde vanwege de bezorgdheid van de multilaterale geldschieter over Bitcoin.

‘Buy the Dip’ strategie van Bukele onder druk

Bukele is een beroemdheid geworden in de Bitcoin gemeenschap, doordat hij kocht op het moment dat de Bitcoin waarde daalde en beloofde een belastingvrije Bitcoin stad te bouwen aan de kust van het land.

Zijn regering heeft gezegd dat ze het staatsburgerschap zal versnellen voor investeerders die $ 100.000 of meer kopen van een voorgestelde blockchain obligatie die dit jaar zal worden uitgegeven op Blockstream Corp’s liquide netwerk.

Bukele ging zelfs op Twitter de strijd aan met critici van Bitcoin, door Johns Hopkins econoom Steve Hanke “id10t” te noemen nadat Hanke gezegd had dat Bukele’s plan om Bitcoin te delven met geothermische energie uit een inactieve vulkaan “de capriolen waren van een narcistische president die vol hete lucht zit”.

Minister van Financiën Alejandro Zelaya zei vorige week dat de regering een deel van de Bitcoins in dollars had omgezet, maar ging daar niet verder op in. Hij zei dat een team van regeringsfunctionarissen zal beslissen wanneer ze weer beginnen met kopen.

Bukele’s regering is van plan een openbaar dierenziekenhuis te bouwen met commerciële winsten uit de Bitcoin obligaties, zei hij.

Bitcoin waarde El Salvador

Bitcoin land El Salvador niet transparant over Bitcoin waarde in bezit

El Salvador nam in september Bitcoin aan als wettig betaalmiddel naast de dollar. Sindsdien hebben miljoenen mensen de digitale portemonnee app van het land gedownload, die Chivo heet.

Maar waar Bukele op verschillende sociale media kanalen openlijk spreekt over zijn liefde voor Bitcoin en hoe Bitcoin het land uit zijn financiële benarde positie zal halen, doet hij nogal geheimzinnig over hoeveel Bitcoins het land eigenlijk bezit. 

Het Bitcoin adres van de regering is geheim. De regering zegt dat ze bij de staatsbank Bandesal Bank een fonds van $150 miljoen heeft om Bitcoin transacties te ondersteunen, maar geeft er geen informatie over vrij.

“Ondoorzichtigheid omringt alles wat ermee te maken heeft,” zei Ricardo Castaneda, econoom uit El Salvador voor het Instituut voor Fiscale Studies van Midden-Amerika. “Er is geen officiële informatie over hoeveel Bitcoin de regering gekocht heeft, hoeveel ze betaald heeft of hoeveel er in reserve is,” zei hij.

Nathalie Marshik, hoofd Emerging Markets Sovereign Research bij Stifel Nicolaus & Co. in New York City, schat dat de regering dit jaar een financieringstekort van $1 miljard zal hebben.

De regering van El Salvador heeft een vrij grote financieringsbehoefte. Welk geld gebruikt Bukele om dag-tot-dag BTC te verhandelen? ” zei ze.

“Ik zou kunnen begrijpen waarom Salvadoraanse belastingbetalers hier pissig over zouden zijn, zeker gezien de recente neergang van Bitcoin. Het is moeilijk te rechtvaardigen dat een regering zo’n riskante grondstof voor belastinggeld verhandelt onder zulke ondoorzichtige omstandigheden. “

Het blijft gissen wat de Bitcoin waarde van de gekochte Bitcoins op dit moment is. Laten we, in het belang van het Zuid-Amerikaanse land, snel hopen dat de Bitcoin waarde begint te stijgen.

Elke week het laatste Bitcoin nieuws, crypto nieuws, belangrijke koersupdates, tips & meer ontvangen?

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

1. Bij Bitvavo aanmelden. Klik hiervoor op afbeelding hieronder en vul het formulier in.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Na een succesvolle verificatie, kun je de eerste storting bij Bitvavo doen.
4. Beginnen met crypto handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen.

You may also like

Leave a Comment