crypto-inzichten.nl

Vijf redenen die in 2022 tot een grote correctie van de cryptomarkt kunnen leiden

by crypto-inzichten.nl

Het positieve Fed commentaar deze week heeft de cryptomarkt geholpen om terug te veren, maar het valt nog te bezien of dit een aanhoudende beweging is. Hier zijn de vijf mogelijke redenen die in de komende weken tot een grote correctie van de cryptomarkt kunnen leiden.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland, geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Vijf redenen voor een grote crypto correctie van de cryptomarkt

De cryptomarkt kwam de afgelopen week in een grote correctie terecht die miljarden dollars aan vermogen van beleggers uitholt.  Een positief commentaar van de Federal Reserve op woensdag hielp de bredere cryptomarkt echter wat te herstellen met Bitcoin die eerder deze week de $49.000 passeerde.

Voor een aanhoudende opwaartse koers zullen de markten echter meer brandstof nodig hebben om de rally voort te zetten. Een Wharton professor heeft ook voorspeld dat er in 2022 een grote shake-out van de crypto-markt zal plaatsvinden. Sean Williams van The Motley Fool deelt waarom de cryptomarkt kan corrigeren op weg naar 2022.

Psst wat ga jij je dierbaren met kado geven? Je wilt toch iets waardevols geven? Lees dit artikel ter inspiratie, klik hier!

1. Sterke terugkeer van de cryptomarkt

De cryptocurrency markt is dit jaar flink gestegen. Bitcoin en altcoins hebben tot nu toe veelvoudige rendementen gegeven. Sinds de bodem van maart 2020 is de bredere cryptomarkt 14-voudig gesprongen tot een verbijsterende $ 2,14 biljoen. Dit is een vergelijkbaar scenario geweest tijdens de bull run van 2017, waarna de markt in 2018 een grote crash meemaakte.

De historische trends suggereren dat de markt de mogelijkheid van 80 procent pullbacks in zich houdt en zo tot een langdurige bear market leidt. Het kan zijn dat we getuige worden van een grote ineenstorting van de handelseuforie.

 

2. De euforie over blockchain kan het gebruik ervan overtreffen

Natuurlijk is blockchain de volgende grote technologie voor de komende decennia. De mogelijkheid om tegen lage kosten onmiddellijk grensoverschrijdende betalingen te doen kan het proces volledig democratiseren en tegelijk zorgen voor wereldwijde deelname.

Bovendien is er een groeiende vraag naar op smart contracts gebaseerde blockchain netwerken die de toeleveringsketen kunnen stroomlijnen.

Sommige marktanalisten menen echter dat de euforie rond de ontwikkeling van blockchain het gebruik ervan heeft overvleugeld. Blockchain moet zijn adoptie nog bewijzen, gezien de recente euforie er omheen.

Wil je goedkoop crypto kopen? 🎁 Via deze link krijg je vandaag een welkomstbonus van  €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland. 

 

 

Grote correctie van de cryptomarkt

3. Crypto’s onvermogen om zich los te koppelen van aandelen

Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies opkwamen als een afdekking van de traditionele markt, hebben we gezien dat de bredere cryptomarkt de aandelentrend volgt. Velen zien Bitcoin als een waardeopslag of digitaal goud, terwijl ze het een veilige haven belegging noemen.

Bitcoin heeft echter een enorme volatiliteit vertoond, in tegenstelling tot het fysieke goud dat relatief stabiel is gebleven. De aandelenmarkt heeft ook een enorme oploop gekend sinds de crash van maart 2020.

Nu de Fed het komende jaar zijn stimuleringsplannen terugdraait en de rentevoeten verhoogt, kunnen we dus een mogelijke correctie op de aandelenmarkt verwachten. Waarschijnlijk, gebaseerd op historische trends, zou de cryptomarkt evengoed kunnen corrigeren.

 

4. Marge schulden kunnen tot grote liquidaties leiden

Net als de omvang van de cryptomarkt toeneemt, neemt ook het aantal marge-transacties toe. Marge staat in principe voor de hoeveelheid geld die beleggers lenen om activa te kopen of short te verkopen. Bij margehandel nemen gebruikers uiteindelijk vaak grote hefboomposities in op jacht naar grotere winsten.

Maar als de inzetten niet in de verwachte richting gaan, kunnen de brokers die deze leningen aanbieden komen roepen. Zo zullen de makelaars beleggers vragen extra kapitaal als onderpand te stellen of kunnen ze de verkoop van activa afdwingen.

Omdat er geen standaard regelgevend kader is om de crypto-ruimte te besturen, is het niet duidelijk hoeveel margin debt er uitstaat. Eerder dit jaar was het voor beleggers mogelijk om 100 procent van hun cash marge te gebruiken bij de handel in Bitcoin. De enorme hefboomwerking in combinatie met de volatiliteit van de cryptomarkt kan tot massale liquidaties leiden.

Meld je aan bij Bitcoinmeester

5. Meme-munten verliezen hun magie

De euforie rond cryptocurrency meme munten is dit jaar ongekend geweest. Zoals Dogecoin, Shiba Inu, en wat al niet meer, hebben de laatste tijd veelvoudige rally’s gegeven. De rage op de cryptomarkt rond de populaire Shiba Inu is niets minder dan euforisch geweest.

Sommige analisten noemen het een FOMO-gedreven rally in meme munten en verwachten dat de magie in het volgende jaar 2022 zal eindigen. Gaan we echt een grote correctie van de cryptomarkt zien in 2022? De tijd zal het ons leren!

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment